Mit tegyek kiközösítés ellen? Főiskolás vagyok, és olyan durván ki lettem közösítve, hogy nem szólnak hozzám, söt egy padsorba se ülnek velem.
Figyelt kérdés
Nem veszik észre ha valami új a hajszinem /mert atöbbieknél ezt észre veszik/. Megoldás lenne átlépnem máshová? soha nem voltam népszerű, eddig az osztály legjobb tanulója voltam, meg is kaptam a stréber jelzőt, de már most direkt lementem középszintre a vizsgákon, és most sajnos előfordult, hogy az egyik vizsgán elutasították azosztály hangadói az osztály nevében a doga megírását, mondván hogy nem értik a kérdéseket. Négyen írtunk pár sort, mielőtt elvették a papirokat. Kaptunk új időpontot, meg is írtuk a dogát, jó eredménnyel. /doga írás előtt lediktáltam mindnekinek a válaszokat/. kérdezte a tanár, hogy hogy lehet hogy első lakalommal volt 4 ember aki írni kezdett és rámnézett a tanár.Mondtam, én azon az alapon kezdtem írni, hogy leírom amit tudok, és már megúsztam javítóvizsgát.A tanár helyeselt.... azóta utál mindneki, mert kilógok a sorból, holott egységben az erő és miért nem kussoltam, és még ezt visszakapom a sorstól. Mondtam, nekem nem lehet más véleményem mint a többségenk és nem modhatom el ha kérdeznek? és én csak a saját nevemben beszéltem. Azóta kerülnek, nem szólnak hozzám, levegőnek néznek. Mit tegyek?2019. febr. 21. 10:18
2/12 anonim válasza:
Ne foglalkozz velük, hülyék. Magadnak tanulsz, tedd azt és ne azzal foglalkozz, hogy a többiekkel mi van. Te légy a lehető legjobb. Mert a saját életed alapozod meg ezzel. Egy igazi barátot nem zavar ha jobb vagy nála, sőt, támogat hogy minél jobb legyél. Ők nem azok.
3/12 anonim válasza:
Diplomát saját magad miatt, a jövőd miatt csinálsz. Felnőtt vagy, nehogy már szándékosan ronts mások miatt..
Elhiszem, hogy rossz, de eltelik az a pár év majd és nem fog számítani.
Ha ilyenek nem tudsz mit csinálni
4/12 A kérdező kommentje:
De mit tegyek, hogy el tudjam fogadni ezt a helyzetet? Próbáljak meg mégis jópofizni, vagy én is nézzek mindnekit levegőnek?
2019. febr. 21. 10:54
5/12 anonim válasza:
Ne foglalkozz velük, ilyen egyszerű.
6/12 anonim válasza:
El fog jönni az idő, amikor jól jönnének a szolgálataid! Ez lesz a Te időd! Sok ember azzal leplezi a tehetetlen irigységét, hogy gyűlölködik. Sokkal egyszerűbb gyűlölködni, mint felvenni a kesztyűt és méltó riválisként, tisztességes eszközökkel versenybe szállni! ( - Korunk társadalmában már a TISZTESSÉG fogalma fejtörést okoz sok embernek!) Rossz így élni, de magadnak tanulsz és a körülmények megerősítik a magadba vetett hitet, - ugyanis a falkaemberek soha nem fognak tudni a saját képességeik által érvényesülni, megélni (, mindig kiszolgáltatottá teszik magukat időről-időre egy falkatársuk előtt és ez egy spirált gerjeszt, amelynek soha nem lesz vége). Te viszont akkor is meg fogsz tudni élni, ha egy fogkefével a kezedben és egy mackóruhában kitesznek a Tarktisz közepén. Nehogy azt hozza a sors, hogy egyszer majd az egyik "jóakaród" kopogtat a Te vállalkozásod ajtaján - munkáért! Amilyen az adj Isten, olyan a fogadj Isten! Ha már így alakult, örülj annak, hogy kényelmesen elférsz a padsorban, nem kell senkihez alkalmazkodnod - a tanárokon kívül, - nem tart szóval senki az órán - és hasonlók! Ha oda tudsz figyelni az órákon, fél siker, mert töredékét kell fordítanod energiában az otthoni tanulásra, mintha állandóan mulattatna egy bohóc és emiatt nem tudsz figyelni. Találd meg a jó oldalát az élethelyzetnek és élvezd! Mehet mindenki a sunyiba, mert társasági életet lehet élni az iskolán kívül is! Azt pedig butaságnak tartom, hogy a hajszínedből ilyen következtetéseket vagy képes levonni! Nem leszel több attól, hogy úgy próbálsz meg kinézni, mint egy hirdetőoszlop, - "Nem minden arany, ami fénylik!"
7/12 anonim válasza:
Ne foglalkozz velük! Nézd őket levegőnek! Főként akkor, amikor jól jönne nekik, ha kölcsönadnád a jegyzeteidet. Persze akkor mutass be nekik keményen! Fogj össze esetleg azzal a másik hárommal, aki még írt valamit. Egyébként tiszta óvodásként viselkednek. Kiközösíthetnek, rendben, de a tudást nem tudják elvenni tőled, úgyhogy csak azért, hogy ne lógj ki a sorból, ne teljesíts szándékosan rosszabbul. Egy mondás, ami nekem sokat segített, amikor összeütközésbe kerültem másokkal: "Légy büszke arra, ha vannak ellenségeid. Ez azt jelenti, hogy legalább életedben egyszer kiálltál valami mellett."
8/12 anonim válasza:
Azért az elég gáz, hogy fősulin is ez a viselkedés megy. Oda már nem kötelező menni, az megy elvileg, akit érdekel. Ez a "stréber" címkézés annyira szánalmas és elég gáz, hogy ilyen évfolyamtársaid vannak. Nem mindenhol ez a jellemző szerencsére. Aki azért nem szól hozzád egy fősulin, mert tanulsz, azokkal nem is érdemes foglalkoznod. Nem érdemelnek ők meg téged.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, máris jobb kedvvel megyek az be az előadásokra! :-)
2019. febr. 28. 07:16
10/12 A kérdező kommentje:
Ja, és azon a "sztorin" már túl vagyok, hogy jegyzeteket kértek tőlem. Kétszer adtam kölcsön. Egyszer: szamárfülesen kaptam vissza nagy sokára- mint megtudtam, a fél osztály kezén keresztül ment, másodszor: vissza se kaptam. Sajnos olyan is volt, hogy kérdeztek tőlem valamit, aztán úgy lett tálalva, mintha az illető agyából pattant volna ki a helyes válasz. Nagyon szeretném tudni, hogy a többiek szempontjából hogy is van ez a dolog, de annyira nem alacsonyodok le,hogy megkérdezzem tőlük.
2019. febr. 28. 07:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!