Ha az órán hangfelvétel készül, az lehet bizonyíték?
amikor hivatalos ügyben telefonálsz, még mielőtt az ügyintézővel beszélsz egy hang közli, hogy a beszélgetés rögzítve lesz x.y jog miatt- Ha nem teszed le a telefont, akkor hallgatólagosan beleegyeztél abba, hogy a beszélgetésed rögzítve legyen.
De te mint diák nem szólsz előre a tanárnak hanem titokban akarod felvenni a hangfelvételt, vagy videó felvételt. Ezt hiába veszed fel, és hiába mutatod meg az igazgatónak, bizottságnak. A tanár még a lejátszást is megtagadhatja, mert nem egyezett bele a felvételbe.
Így figyelmen kívül kell hagyniuk, nem tehetnek ellene semmit.
Ez a törvény. Az, hogy neked nem tetszik, az egy dolog. ( nekem sem tetszik, sőt sok törvény nem tetszik)
Hang vagy videó felvételt akartok akkor óra előtt közöljétek a tanárral, hogy felveszitek.
Ha nem engedi, és tényleg olyan barbár ahogy írod, akkor gyűjtsetek inkább aláírást, hogy a tanár viselkedése kritikán aluli, rondán beszél, veri a diákjait. Ha nagyon sokan aláírják, és ha kell el is mondják, akkor az igazgatónak muszáj lesz foglalkozni az üggyel- Az ő engedélyével lehet majd felvételt készíteni
Figyelj, attól mert nem értesz egyet 1-2 válasszal, még nemkell bunkónak lenni, pláne, ha igazuk van.
Jogot tanultam, szóval egy kicsit képben vagyok: nem csak, hogy tilos felvenni engedély nélkűl, még Te leszel perelhető miatta.
Én sem értek egyet a törvénnyel, de ez van.
Amúgy minek kérdezel, ha már eldöntötted, hogy nem hiszed el amit írnak?
Tévedsz!
Ha előkerül egy ilyen felvétel amibe a tanár nem egyezett bele, még fegyelmi is lehet a diák ellen. Szóval nem csak, hogy a célját nem éri el, hanem még ő kerűl bajba.
Fogjátok fel: tanórán TILOS a tanár beleegyezése NÉLKŰL hangfelvételt csinálni. Ha mégis megteszed, az NEM bizonyító erejű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!