Nem szomorú, hogy valaki azért nem tanulhat tovább, mert nincs pénze hogy albérletet fizessen egy egyetemi városban?
Erre szokták azt mondani, hogy nem akarásnak nyögés a vége.
Ne a problémát lásd, hanem a megoldást keresd.
Nekem sem járt alanyi jogon a támogatás.
Részmunkaidős állásom volt év közben és külföldi jól fizető melót vállaltam minden nyáron. Mellette diákhitelt is vettem fel.
A probléma megoldása csak akarat kérdése.
Diálhitelt akkor érdemes felvenni,ha jól kereső állásom lesz.
De én büfészakra akarok menni,azzal meg nem fogok jól keresni.Csak eladósodok ha hitelt veszel fel
Akkor dolgozz, gyűjts össze annyit, ami alaptőkének elég, aztán pedig egyetem mellett diákmunkázz. Ha büfészak, akkor gondolom az is belefog férni.
Mellesleg ha már itt tartunk, ha büfészakon akarsz államilag finanszírozva tanulni, úgy, hogy már most is azzal számolsz, hogy nem abból fogsz megélni, akkor mit vársz? Ez egy ilyen dolog, hogy még az oktatás sem egy jótékonysági szolgáltatás, ha abban az állam (vagy cégek, vagy bárki) segít, az csak egy befektetés. Nem annak a biztosítása a cél, hogy mindenki azt tanulja, amit csak szeretne, hanem, hogy legyen, aki a szükséges munkákat kompetensen el tudja végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!