Kit "szeretnek" jobban az oktatók: okos de lusta/ motiválatlan vagy kevésbbé tehetséges de szorgalmas?
Tudom, hogy ez két nagyon szélsőséges eset, de ti mit gondoltok? Okos alatt itt azt értem hogy kisujjból megoldja a feladatokat, szorgalmas alatt pedig azt aki fel tud érni az okos szintjére, de ez neki rengeteg munka és tanulás, gyakorlás.
Utóbbinak (tehát a kevesbbe tehetséges de nagyon motivált és szorgalmas) van esélye tdk-n?
(Fizika bsc-ről van szó ha számít valamit )
Tanárfüggő.
Van, akinek imponál az ha valaki a hátrányai ellenére is teper és mindent belead.
Másoknak meg az tetszik, hogy valaki született" tehetség.(Amúgy amögött is van meló, mert csak úgy ha soha nem tanultad/értetted meg/gyakoroltad. Akkor nem fog menni.)
Ez a "rohadtul nem érdekli az oktatót" ez egyáltalán nem igaz. Abszolút ember függő. Nekem informatika karon bsc-n volt olyan, hogy 2-est kaptam volna a vizsgára, mert részekre van bontva és csak addig csináltam meg. Odahívtam a végén a gyakvezemet, hogy kész vagyok és rákérdezett, hogy nem-e kéne egy 3-as? Mondtam, hogy jó lenne, aztán elkezdett segíteni benne. Aztán mondta, hogyha már eddig megvan, akkor egy 4-es jöhet-e? Mondtam, hogy persze. Abban is elkezdett segíteni, de az végül nem jött össze, de még így is megadta a 4-est.
Ha leszarta volna az egészet, akkor beírta volna az elején a 2-est és ment volna a dolgára.
A kérdésre meg elfelejtettem válaszolni. Én most fogok végezni az egyetemen és én is a kevésbé tehetséges, de motivált/"szorgalmas" kategóriába tartoztam a legvégéig. Igaz, sokszor elvesztettem a motivációmat, de ez nem lényeges most.
Szerintem nyugodtan próbáld meg, vesztenivalód nincsen és úgy is élménnyel fogsz gazdagodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!