Fordulnatok ilyen esetben egy tanarotokhoz? Tanarkent mit reagalnatok?
Vegzos kozepiskolaskent, ha beszelgetni szeretnetek, mert se jovokepetek nincs, csaladi problemak vannak szep szammal, kezdenetek depressziosak lenni a fejetek felett osszecsapott hullamok miatt, nem ereznetek az eletetek ertelmet, es gondolkodnatok az ongyilkossagon? Tanarkent meddig mennetek el egy ilyen beszelgetesben? "Menj inkabb pszichologushoz"-kommenteket nem kerek, a kerdes elmeleti.
Tanarkent, ha eszreveszitek, megkerdeznetek komolyabban a diakot, hogy mi baja van, ha pl. sirna oran, vagy latszana rajta, hogy semmi eletkedve nincs, es romlanak a jegyei? Viszonylag elit iskolarol van szo, es olyan tanar(ok)rol akik azert nem csak messzirol lattak gyereket... Itt arra celzok, hogy pszichologiai-emberi keszsegek adottak a szituacioban. Meghallgatnatok a diakot, segitenetek neki? Vagy tudjatok, hogy ez nem a ti feladatotok?
Végzősként már 18 múltál vagy nemsokára betöltöd, így felnőtt ember leszel.
Döntsd el, hogy akarsz-e beszélni valamelyik tanároddal erről vagy sem.
Plusz, ha nincs meg a bizalom egyikkel sem akkor nem fog semmit érni.
Egyetemen tanítok, ha elkezdenél sírni órán akkor valószínűleg burkoltan kiküldenélek(megkérdezném, hogy jól vagy-e, nem akarsz-e kimenni a teremből sírni?)
Esetleg megkérdezném hogy óra után akar-e beszélni. De az óra arra van, hogy tanuljunk. Ha valaki zavarja a többiek tanulását menjen ki
"Viszonylag elit iskolarol van szo, es olyan tanar(ok)rol akik azert nem csak messzirol lattak gyereket... Itt arra celzok, hogy pszichologiai-emberi keszsegek adottak a szituacioban."
Ha ilyenek a tanárok, akkor érdemes beszélni velük, egy próbát megér.
Ha van egy jó kapcsolat a tanár és a diákjai közt és rendes a tanár, akkor egy próbát megér.
Nálunk olyan volt, hogy egyik órán egy lány elsírta magát, a tanár kiengedte a mosdóba meg a folyosóra, a lány egész órán nem jött vissza, de ez senkinek sem jelentett problémát, békén hagyták. Óra után azt hiszem azért beszéltek pár szót a tanárral.
Nekem is van 1-2 ilyen tanárom, akivel akár tudnék ilyenekről is beszélni.
Én, ha tanár lennék, természetesen meghallgatnám a diákot. Szerintem az a jó tanár, aki törődik is a diákokkal és nem csak leadja az anyagot. Ha éppen nem érnék rá beszélni, akkor megbeszélném a diákkal, hogy délután, az órák után beszélgessünk. Ha segíteni nem is tudnék, meghallgatnám. (tanár szeretnék lenni, én biztosan így fogok hozzáállni a dolgokhoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!