Tanárok! Ti mit tennétek vagy, hogy reagálnátok, ha egy diákotok folyton plusz feladatokat írna, és mindenből mindig többet csinálna?
Az attól függ. Anyukám tanár. ha már plusz feladatokra vagy vevő, és az ő idejét is ez elveszi, akkor már inkább indulj versenyen, amire ő készít fel, vagy nevezz be OKTV-re stb. Az számára is jó, ha nyersz.
Amúgy meg az se mindegy, hogy csinálod. Annak idején én angolból írtam fel magamnak a szótár füzetembe érdekes kifejezéseket, amiket nem kellett eredetileg, de sose kértem a tanárt, hogy kérdezze ki. Sok tanár attól fél, hogy ha előre dolgozol, unatkozni fogsz majd órán, mikor az sorra kerül, és rosszalkodsz majd.
Attól függ. Változatos esetek szoktak lenni.
Annak szoktam örülni, amikor látom a gyereken, hogy tényleg érdekli, és érdeklődésből néz utána valaminek, majd beszámol róla, esetleg feladatokat is csinál. Olyankor megnézem, mit csinált, és beszélgetek vele.
Viszont szokott olyan is lenni, amikor a gyerek jobb jegyet akar, és elkezd követelőzni, hogy adjak érte ötöst. Az ilyet viszont nem szeretem, mert csak arra szoktam piros pontot vagy jegyet adni, amit én magam adok fel szorgalminak. Ha a gyerek a saját szakállára csinál valamit, és utána nem adok semmit, akkor viszont elkezd engem beállítani, hogy milyen vagyok már ,hogy ő szorgalmas, és nem értékelem. Az ilyet viszont nagyon szoktam utálni, és a pofátlanság egyik fajtájának tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!