Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy tudok észrevétlenül...

Hogy tudok észrevétlenül puskázni?

Figyelt kérdés

2018. aug. 27. 09:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
Ceruzával halványan írd rá a padra amit nem tudsz megjegyezni. A dolgozatot rakd rá, és ha kell az infó, kicsit csúsztasd el a lapot, nézd meg, és vissza, mintha csak fészkelődtél, vagy pózt váltottál volna.
2018. aug. 27. 18:15
 12/19 anonim ***** válasza:
30%

Szülsz egy gyereket, ráírod a puskát a fenekére (bőrbarát tintával, nem túl elütő színnel, nem túl nagy méretű betűkkel), beviszed magaddal a suliba, és amikor úgy érzed, hogy szükség van a puskára, elkezded tisztába tenni.

További ötletek itt:

[link]

2018. aug. 28. 14:48
 13/19 Meton ***** válasza:
46%

Puskázni tudni kell, alapvető tudás ami a hétköznapi életben nagyon fontos.

Amúgy láttam olyat, hogy valaki a puskát felírta a táblára. Zseniális volt, mert a tanár nem is nézte a táblát, hanem csak a diákokat, azok meg mind előre bámultak. Nem volt egyáltalán gyanús, csak valaki nem látta rendesen a táblát, aztán ott bukott meg a dolog. De a lényeg, hogy minden tanár profi módon tud puskázni, tehát észre is veszi, ha valaki gyanúsan viselkedik.

Na mégegy jó módszer jutott eszembe. Nem mindenhol adnak lapot, van amikor hozatnak a diákokkal takarékosságból. Tegyük fel, hogy 100 lehetséges kérdés van, amiből 4-et kiválasztanak. Otthon szépen nyugiban kidolgozod a kérdéseket, egy lapra egy kérdést. A lapokat kikészíted magad elé, persze felül üres lap legyen, aztán amikor a tanár nem figyel, szépen kiveszed a kérdéseid. 40 perc alatt bőven lesz idő 4 lapot kikeresni, csak nem szabad a tanár előtt csinálni. Amikor figyel, akkor meg lehet lázasan vakarózni, mintha a kérdésen gondolkoznál.

Van mégegy működő ötletem. Csináltunk olyat is, hogy lapot cseréltünk. Csak higgadtan kell csinálni, mintha a saját lapod lenne előtted, de ha nem kapkodsz, vagy idegeskedsz, akkor ez is működhet. Persze ehhez tanulni is kell, de így figyelmeztethetitek is egymást, szóval sokkal jobb lesz az eredmény, mintha külön-külön dolgoztatok volna. Az élet a csapatmunkáról szól, nem árt időben elkezdeni.

2018. aug. 29. 20:54
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

A puskazás éppúgy a diák joga, mint a tanár joga a puskázás megakadályozása. A küzdelem folyamatos, az iskola, a tantárgyak és a kor változásával a puskázási szokások, lehetöségek is változnak.

Mikor érdemes puskázni?

1. amikor nagyon nehéz képleteket, nagyon sok évszámot, egyéb tömör anyagot kell(ene) fejben tartani. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha a szakkönyvekben amúgy is megtalálható száraz holmival nem akarod az agyad terhelni. Azért az Ohm törvényt illik kívülröl tudni.

2. amikor letojod a tárgyat, mert soha nem lesz szükséged rá.

3. amikor lustaságból, feledékenységböl nem jutottál el a tananyag minden részletéhez.

===és akkor jön a hogyan kérdése

A képletgyüjtemény, évszámok stb. a végtelenségig - ameddig a szemed bírja - kicsinyíthetök. A számonkérés szituációjától függöen a puskát különbözö módon kell elrejteni. A padban - a lebukás lehetöségén túl - veszélyes, mert átültethetnek máshova. Segíts magadon dupla puskával. A ruhában számtalan lehetöség adódik: gallér, nyakkendö, öv - csak épp ne legyen a zsebben. A padra kitehetö tárgyak újabb, merész lehetöségeket adnak. Pl. a szótár, az okos telefon hátulja, a keksz, az ásványvíz, a vonalzó hátulja, a mi idönkben az NDK müanyag logarléc finom polírozott hátoldala. Bevált módszer a félkorong: ezt rajzszöggel erösíted a padhoz és amikor erre szükség és lehetöség van, a hüvelykujaddal kifordítod, a kezeid amúgy maradnak a padon. A legpofátlanabb puskázás az elöre kidolgozott tételek közül a dossziédból a megfelelö pillanatban (ilyen mindig adódik) a komplett tételt kiemelni. A 2. esetre (letojod a tárgyat) még az is elég, ha más (!) által kidolgozott tételeket varázsolsz elö. Az okos telefon tilalmat egy kamu telefon leadásával lehet kijátszani, innen már minden segítséget meg tud adni az "igazi" telefonod.

Kifinomult puskázás, ha elmész vizsgát hallgatni, és a szerencsétlen vizsgázó húzott borítékjára egy kedvezö szituációban valami pici jelet teszel. Amikor te leszel soron és felfedezed a borítékodat, ismert és bebiflázott tételeket kell kidolgoznod. Ugyanúgy, mint a vizsgát csak hallgató személynek talán módod van a tanár megfejtési kulcsát: a multiple choise kérdésekre vonatkozó helyes válaszok betükódjait okos telefonnal lefényképezni. Az is sokat hoz, ha a saját kérdéssorodat lefényképezed, mert ha kirúgnak, másodszorra könnyebb lesz arra felkészülni. Végezetül az elöttem szólókkal szemben inkább biztatlak a puskázásra, mert 1. a puskakészítéssel is tanulsz 2. ma az internet világában mindent meg lehet találni, felesleges értelmetlen dolgokat bebiflázni.

2018. aug. 30. 09:34
 15/19 anonim válasza:
35%

a szitu adja.Egyszer minden tételt külön A4-esre megírtam,betettem a pad alá(1m-re voltam a vizsgáztatótól),de ráfáztam,mert az a papír,amit kidolgozásra adtak,sárga volt,nem tudtam cserélni.De volt,hogy pecsétes papírt adtak...

Volt hogy messze voltam a vizsgáztatótól,süppedős fotelben ültem,hosszúak a lábaim,egyszerűen a lábamra tettem a puskát,ő csak a térdemet látta,simán olvasgattam amit kellett.Volt,hogy egy íróasztal mellett ültem,simán betettem a fiókjába(tőlem balra)a puskát,kihúztam és olvasgattam...De a legfontosabb hogy mázli kell a szitukban így még egy egyetemet is el lehet végezni...hajrá fiatalok

2018. aug. 30. 13:13
 16/19 he84 ***** válasza:
37%
Nem kéne tanácsokat adni neki a puskázáshoz! Ha van ereje, ideje puskázáshoz felkészülni, akkor tanuláshoz is! Becsületesen kéne megírni a felmérőket és tanulni rájuk!
2018. aug. 30. 17:27
 17/19 Meton ***** válasza:
22%

A becsületes emberek hamar kihallnak, ez a világ nem tűri meg, csak a túlélőket. Azokat, akik tudnak puskázni és nem buknak le.

A puskázásnál alap, hogy kreatívnak kell lenni. A tanár mindig látja, ha puskázol, de csak akkor szól, ha már nagyon pofátlan vagy. Meglepődnétek, milyen egyszerű a puskázókat kiszúrni. A tanár jól látja a kezeidet, a szemed, sőt az egész testtartásod elárulhat, miben mesterkedsz. Erre egész jó képzést kaptak, plusz ők a jó trükköket tudják, végülis így lettek tanárok.

A jó diák a plafont bámulja, ha nem tud valamit, ott mondjuk lehet elrejteni puskát, csak nehéz elérni. A rutinos tanár viszont utánajár mit néz a diák, szóval ügyesen kell álcázni.

Mégegy jó módszer, ha valami lefoglalja a tanárt. Mondjuk egy sportújság, vagy egy divatlap, lehetőleg a legfrissebb. Ha olvasgat, nem figyel a diákokra, szóval csak ki kell neki tenni az asztalra, aztán majd elválik hogy veszi-e a lapot.

Persze a figyelemelterelés mindig hasznos. Nálunk elég gyakran estek le tollak. Ilyenkor a tanár akaratlanul odanéz, addig a többi puskázhat. Aztán persze rögtön kapcsolni fog és körülnéz, ki puskázik, szóval elég jól kell időzíteni.

Bár nem szokták megengedni, hogy dolgozat közben wc-re menjen a diák, de ha mégis, akkor a wc-ben is lehet extra infokat szerezni, ha van ott egy puska.

A rejtjeles puska se rossz. Morzéban felírtuk a padra, a tanár úgyse tudta elovasni. Csak azt látta, hogy valaki összefirkálta a padot. Pesze bármire lehet morze írni, csak persze terjedelmes lesz. Ugyanilyen jó a rovásírás, azt sem valőszínű, hogy ismeri.

2018. aug. 31. 08:47
 18/19 anonim ***** válasza:
60%
Manapság hamarabb találsz olyan tanárt, aki ismeri a morzét, mint olyan diákot, aki tudná, egyáltalán miről beszélsz. :)
2018. aug. 31. 08:52
 19/19 Meton ***** válasza:

Na igen, ezzel azt állítod, hogy a diákok idióták és a tanárok mindent tudnak. de ez nem így működik, a különbség jóval kisebb. A diák és a tanár is ember, csak a tanár idősebb és általában többet tud. De ez nem azt jelenti, hogy okosabb. Sőt hogy tovább menjek, a diákok nemritkán okosabbak, hiszen a kor nincs jó hatással az agyműködésre. Egy diák könnyedén meg tud tanulni egy morzekódot, vagy bármilyen kódot, ha van hozzá kedve. Egy tanár képességei kimerülnek abban a tárgyban, amit oktat, de a fejlődőképessége eléggé korlátozott. A puskázással senki nem jut ingyen tudáshoz, de hatékonyabbá teheti a tanulást.

De hogy egy idevágó példát is mondjak. Válogatott matekos csoportban voltam és szinte biztosan előbb megoldottuk a legnehezebb példát is, mint a tanár. De a tanár nem versenytárs, inkább edző. Nem kell neki a diákjaival versenyezni, csak a tudását adja át.

2018. szept. 1. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!