Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy fogom így bírni a kollégi...

Hogy fogom így bírni a kollégiumot?

Figyelt kérdés

Extrém introvertált vagyok.Nagyon zárkózott.Szeretek egyedül lenni.Itthon sokszor még a szüleim jelenléte is zavar.Ha valaki kint van a konyhában,addig nem megyek ki,ameddig el nem megy.Ha pedig már kint vagyok a konyhában és eszek,valaki meg kijön,félbehagyom az evést és bemegyek addig a szobába,amíg újra szabad nem lesz a konyha.Ha vendég jön,bezárkózom a szobába,nem jövök ki addig,amíg el nem megy.Nem járok sehova szórakozni vagy ilyesmi,nincsenek is barátaim.

Szeptembertől viszont egyetemre megyek,kollégiumba.Lehet nem fogom kibírni

2018. júl. 11. 17:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kollégium mindenki számára hordoz némi újdonságot és meglepetést, elvégre az egy teljesen új szituáció, új környezet, új emberekkel és kell egy kis idő, amíg az ember megszokja. Ha valaki korábban nem volt kollégista, akkor viszonylag nagy változás lesz ahhoz képest, hogy otthon volt egy saját szobád, ahol minden csak a tiéd, ahová el tudsz vonulni stb., hiszen egy koliban több emberrel kell együtt élni és meg kell tanulni alkalmazkodni. Nekem is furcsa volt és eltartott egy darabig, amíg hozzászoktam és ott is jól, komfortosan tudtam magamat érezni. Szerintem neked is max. ez okozhat problémát, hogy ott nem igazán tudsz elvonulni és egyedül lenni vagy, ha csendre van szükséged, akkor az sem biztos, hogy megoldható. Ugyanakkor az szerintem hülyeség, hogy kinéznének vagy piszkálnának miatta...azért ez már nem ovi. Nyilván nem mindenkinek leszel szimpatikus, ahogy te sem fogsz mindenkit kedvelni és adódhatnak konfliktusok, felmerülhetnek ellentétes vélemények, kompromisszumokat kell kötni stb., de ilyen ez, ha több ember együtt él, hiszen mások vagyunk. Nem kell tőle félni, nem kell tőle parázni, mert azért nem a pokol. Kipróbálod és majd meglátod, hogy milyen, tetszik vagy sem. Annyi mindenesetre igaz, hogy ha rugalmasabb, nyitottabb és elfogadóbb vagy, akkor a saját helyzetedet is nagyban megkönnyíted, emitt célszerű így hozzáállni a dolgokhoz.
2018. júl. 11. 20:06
 12/33 A kérdező kommentje:

“Biztos hogy nem fogod bírni. Szét fognak csesztetni mert különc leszel meg furcsa.”

Már az óvoda óta csesztetnek és kiközösítenek.Gyűlölöm az embereket.

2018. júl. 11. 21:52
 13/33 A kérdező kommentje:

Nagyon nehezen ismerkedem.Középiskola utá szakmát tanultam,2 évet.Új osztályba kerültem.A 2 év alatt az osztálytársaim nagyrészével egy szót sem beszéltem.

Nem szoktam magamtól beszélni,csak ha kérdeznek.De mindig bepánikolok,ha egy idegen hozzámszól és beszélnem kell vele

2018. júl. 11. 21:55
 14/33 anonim ***** válasza:
88%
Én is introvertált vagyok, de nem vagyok aszociális/antiszociális, azért azt bőven el tudom viselni, ha más is van velem egy légtérben, még soha senki nem bántott emiatt a koliban. Ha ennyit nem tudsz elviselni, akkor ne menj koliba. Téged azért fognak bántani, mert azt senki nem tolerálja, ha úgy tekintesz rá, mintha leprás lenne, messziről kerülöd, ha ő bemegy a szobába, akkor te kimész, pofákat vágsz, stb. Ez nem az emberek hibája, nem te vagy a szegény kis áldozat, akit mindenhol bántanak, a saját viselkedésednek köszönheted az egészet. A koliban nem nagyon lesz olyan, hogy te leszel egyedül a szobában, a konyhában, zuhanyzóban, még sz@rni sem tudsz majd úgy, hogy valaki ne ülne a melletted lévő vécén.
2018. júl. 12. 09:31
 15/33 anonim ***** válasza:
0%
Nem fogod bírni a kollégiumot ha ilyen vagy. Halálra fognak csesztetni, majd elmenekülsz onnan.
2018. júl. 12. 11:20
 16/33 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy tudtam,hogy az egyetemeken a koliban már nem csesztetnek az emberek másokat ,mert már eretebbek stb.. ,akkor tévedtem?
2018. júl. 12. 12:56
 17/33 anonim ***** válasza:
60%
#16 nem iskolai zaklatás jellegű "csesztetésre" gondolok, de ha valaki így áll az emberekhez, azt akár egy kollégiumban, akár egy iskolában, egyetemen, munkahelyen sem fogják jó szemmel nézni. Arra gondoltam, hogy pl a szobatársai nem biztos, hogy azt gondolnák, hogy "jajj szegény, hát csak egy kicsit visszahúzódó", ha a csávó kivonulna a szobából, mikor ők bemennek, ha soha egy szót nem szólna hozzájuk és lehet, hogy emiatt ők is elzárkóznának tőle és nem feltétlenül lennének vele kedvesek (ami teljesen természetes, ha így viselkedik veled valaki). (#14 voltam)
2018. júl. 12. 15:03
 18/33 A kérdező kommentje:

Ilyen vagyok.Félek az emberektől.A boltban múltkor meg sem mertem kérdezni az eladótól,hogy hol találom azt,amit keresek.

Ha feladok egy csekket a postán,már az is sikerélmény

2018. júl. 12. 16:37
 19/33 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem neked nem koleszba hanem pszichiátria-ba kéne befeküdnöd vagy/és valami otthonba küldeni téged. Az állapotot csak rosszabodhat ha nem kezelteted magad. Kitudja hogy milyen betegségeid vannak. Speciális gondozásra szorulsz. Szerintem beszélj erről a szüleiddel.
2018. júl. 12. 17:02
 20/33 A kérdező kommentje:
Miért lenne betegségem?
2018. júl. 12. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!