Létezik olyan felnőtt ember, akinek nincs meg a nyolc osztálya?
És ezt a felháborodott kirohanást kinek szántad?
"Bszhatod, hogy jó ember vagy, ha annyi kilátásod van az életre, hogy strici vagy útszélen álló k..rva leszel."
Te meg bszhatod, hogy iskolázottabb vagy, ha azt hiszed, hogy akinek nincs meg a 8 általánosa, vagy akinek csak az van meg, annak csak annyi kilátása van az életre, hogy strici vagy útszélen álló k..rva legyen.
Én tudom, hogy nehéz erre rádöbbenni, én sem gondoltam, hogy amiről beszélek, annyira súlyos helyzet. Aztán elkerültem egy iskolába, ahol tömegével "tanulnak" a strici- és k..rvajelöltek. Mert ennyit látnak/tudnak/érzékelnek a világból. Persze könnyebb velem vagdalkozni, de a helyzet az, hogy jó eséllyel ebben nekem van itt a legmélyebb és legsokoldalúbb tapasztalatom. És én nem hiszek valamit, hanem tudom, mert szembesülök vele mindennap.
Amúgy nem tudom, hol élsz, de feltételezem, nem olyan környéken, ahová én járok.
13-14 éves lányok nem járnak be iskolába, mert "dolgozni" mennek (így hívják), amúgy 5. osztályosok, nem is lépnek majd feljebb, fiúk mennek az erdőre fáért meg napi 2000 forintért ganajt hordani, mert "segíteni kell anyának", 2-4. osztályosok. Eleve a belterjes szaporodás miatt ezek a gyerekek már valamilyen genetikai, idegrendszeri zavarral küzdenek, mentálisan nem épek, felzárkóztató iskolában kellene lenniük (amik már nincsenek). Hol lenne már ugyanolyan esélyük BÁRMIRE, mint neked vagy nekem? A lányok két dolgot tehetnek: útszél vagy gyerekszülés, a fiúknak két esélyük van: strici vagy igavonás.
Egyszerűen álomvilágban éltek.
A kérdés az volt, hogy "Létezik olyan felnőtt ember, akinek nincs meg a nyolc osztálya?"
Nem csak azokból áll a világ, akikről te beszélsz. Vannak pl. 70-80 éves emberek is, akiket nem kéne összemosni velük.
Hát azért et kezd burleszkbe fordulni. :D
Én válaszoltam a kérdésre, hogy vannak, akik most is 3-4 osztállyal kerülnek ki az iskolából, tehát én nyilván róluk beszélek. Aztán belém kötött ez az okos nyolcosztályos, majd te.
Most őszintén, miért gondolnék 80 évesekre, akik már leélték az életüket? 60 évvel ezelőtt 5-6 osztállyal még jó, hogy nem annyi lehetősége volt valakinek, mint ma. Tényleg vitaalapnak tekintitek, am8vel itt dobálóztok? Hagyjatok már. :D
"miért gondolnék 80 évesekre, akik már leélték az életüket?"
Mondjuk azért, mert még nem haltak meg, hanem élnek és virulnak, nem kéne leírni őket, lehet, hogy tovább fognak élni, mint sok jelenleg 30-40 éves, és ők is felnőtt emberek, mégpedig sokan közülük olyanok, akiknek nincs meg a nyolc osztályuk - és mert ez volt a kérdés, te meg a nagy iskolázottságoddal nyilván felfogtad, hogy ez az oldal úgy használandó, hogy az eredeti kérdésre kell válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!