Mi értelme tanulni?
Semmi értelme. Az általános és közép iskolai tudásnak semmi haszna. Én is kitűnő tanuló voltam, egyetem vegyészmérnökként végeztem, most nettó 130 000 forintot keresek. A megszerzett általános tudásnak sem veszem semmi hasznát.
Már bánom, abszolút semmi értelme nem volt tanulni.
Üdv a klubban.
Óvodapedagógus lettem, nettó 130 000. Inkább maradtam a gyárban, nettó 190-200 körüli fizetésért.
Utálom, de ha szeretnék haladni az életemmel, akkor sajnos egyelőre ezt kell csinálnom.
(Szeretnék még majd visszaülni az iskolapadba - ismét levelezőn-, és valami olyat tanulni, ami szintén érdekel, de meg is fizetik és nem kell műszakozni...)
Nem csak amiatt kell tanulni, hogy aztán minden egyes megszerzett tudásdarabkát használhass egyszer az életedben, hanem azért is, hogy legyen fogalmad a világról, amiben élsz. Egyes tantárgyak (pl az irodalom, történelem) tágítják a világnézetedet, és formálhatják a személyiségedet is, mások meg alapvető ismereteket adnak (biosz, földrajz).
Ezen kívül vannak, amik "edzésben tartják" az agyadat, mint pl a matek. Csak utólag vettem észre, de miután véget ért minden kapcsolatom a matekkal, egy kicsit le is lassult a gondolkodásom. Nyilván nem lettem visszamaradott, vagy hülye, de mikor a matekkal folyamatosan új kihívásokat adtam az agyamnak, az egyéb dolgokon való gondolkodás már-már felüdülésnek számított.
Persze nem azt mondom, hogy az oktatási rendszerre nem fér rá a változtatás, és nem lenne jó, ha több mindennapi életben is praktikus dolgot tanítanának, és nem a magoláson lenne a hangsúly, de még ez is tágított a látókörödön.
Nagyon rossz helyen vagy, ha nincs a nettód után még 1 nulla!
Ez a papír (tudás?) a legjobb (fizetésileg) a mai piacon! (utána az informatika)
Hmm, nem tudom átérezni.
Én mindig is szerettem tanulni, mindent, reált és humánt is. Kitűnő voltam, érettségin csak ötösöm lett, és van két nyelvvizsgám. Utána szereztem egy gazdasági és egy informatikus diplomát, most pedig egy nagy banknál dolgozom szoftverfejlesztőként.
Szerintem tanulni klassz dolog, rengeteg újat megtudhatsz a világról, trenírozhatod az agyad, és a végén fel fog tűnni, hogy minden mindennel összefügg.
Nincs haszontalan tantárgy az énekes és a rajzon kívül, azokat utáltam mindig is.
hát szakmát okosan kell választani.. infos okj+érettségi és alapbol 400folott?
orvosokrol ne is beszeljunk hisz az az egyetem se nehez, az h jó orvos legyel az már kihivás
helyedben elmennék elso okj képzésre ami erdekel, és 1 tobbet fogsz kapni 2. akar válalkozást is indithatsz
kezdo toke meg csak 1-2 vállakozáshoz kell, de ha arrol van szo oszeszeded
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!