Az iskolában a fiúk fotózgatják a fenekem. Mit
csináljak?
Figyelt kérdés
A párhuzamos osztályból több fiú fotózgatja a fenekem, állítólag külön mappa van a fenekemről. Én magam nem láttam a képeket, de a legjobb barátnőm mondta, hogy a legjobb fiú haverja telefonján is megvannak a képek, ő ott látta és a barátnőm 100%-ban szavahihető, nem is kételkedem egy percig sem. Mindezt a tudtom nélkül csinálták, ha nem mondták volna nekem, nem is tudtam volna róla.
Mit csináljak? Addig különösen nem zavar a dolog, amíg ki nem teszik az internetre, de náluk sajnos erre elég nagy az esély.
Derítsd ki, melyik csinálta, elég, ha csak közelítőleg tudod, és verjél le neki egy akkora sallert nyilvánosan, hogy a szemei összekoccanjanak. Tanulja meg a kis patkány, hogy nem zaklatunk nőket. Ha elkezd makogni, hogy nem is ő volt, adj neki még egyet, és mondd meg neki, hogy ezt adja át annak, akinek gondolja.
2018. ápr. 26. 18:51
12/20 anonim válasza:
Szerintem ha felteszik a képeket nyilvános helyekre, és azon valahogyan beazonosítható vagy, akkor az maŕ sértheti a jogaidat, de felteheted a jog kategóriában a kérdést. Én úgy tudom nem elég kitakarni az arcot. A saját telefonján azt tárol amit akar, kivéve ha kiskorú vagy ők meg felnőttek (mert annyiszor buktak).
2018. ápr. 26. 19:16
13/20 anonim válasza:
Nagyon szép feneked lehet, ha ennyire népszerű. :)) Ne csinálj problémát belőle. Ha kilépsz az utcára, a hátad mögött bárki ugyanúgy lefotózhatja és kirakhatja a netre.
2018. ápr. 26. 19:17
14/20 Egy ork válasza:
Egy alternatív megoldás; vegyél fel valami bő mamanadrágot, vagy bő szoknyát. Ha nem látszik a fényképen, amit akarnak, felhagynak a dologgal.
2018. ápr. 27. 00:42
15/20 anonim válasza:
Ez semmiféle jogot nem sért csak szólok.
2018. ápr. 27. 06:34
16/20 anonim válasza:
Azért a 11-est remélem hogy valami önbíráskodó csoport alaptalanul puszta tévedésből egyszer jól megveri.
2018. ápr. 27. 15:21
17/20 anonim válasza:
Aki a 15ös választ lepontozta, írja már ide, hogy milyen jogot sért más seggét fotózni. :DDDDDD
2018. ápr. 27. 16:23
18/20 anonim válasza:
ÉLn ugyan nem pontoztalak le, de nagyon szívesen elmondom: A Ptk. (Polgári törvénykönyv) 2:48. § szerinti "a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog" sérül. Így hangzik az ominózus paragrafus:
"Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges."
Szerintem egyértelmű. Szerinted?
2018. ápr. 28. 18:52
19/20 anonim válasza:
kuldd el a fenekedet nekunk please xdd
2018. ápr. 28. 22:09
20/20 anonim válasza:
A sok okosnak. Fotos vagyok. Rohadtul nem fotozgathatsz csak ugy akarkit ahogy neked tetszik. Az EU szabalyozas errol elegge szigoru. Ha nekem nem hiszel, vasarolj egy fenykepezogepet usd fel a hasznalati utmutatot es mar az elso oldalakon irni fognak errol. A kepeimet ugynoksegekhez toltom fel, ahol licenszelhetoek. Ha csak egy hangyanyi emberi alak is van rajta, mar elutasitjak, vagy ujsagiroi kepkent fogadjak el. Ellenkezo esetben a modell irasos beleegyezese szukseges (model release form). Ingatlanokkal is ugyanez. A kis holgynek volna egy javaslatom, ha gondolja bevallalja, ha nem nem. De a dolog mukodhet. Jol oda kell nekik szellenteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!