Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az iskolában a fiúk fotózgatjá...

Az iskolában a fiúk fotózgatják a fenekem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A párhuzamos osztályból több fiú fotózgatja a fenekem, állítólag külön mappa van a fenekemről. Én magam nem láttam a képeket, de a legjobb barátnőm mondta, hogy a legjobb fiú haverja telefonján is megvannak a képek, ő ott látta és a barátnőm 100%-ban szavahihető, nem is kételkedem egy percig sem. Mindezt a tudtom nélkül csinálták, ha nem mondták volna nekem, nem is tudtam volna róla.

Mit csináljak? Addig különösen nem zavar a dolog, amíg ki nem teszik az internetre, de náluk sajnos erre elég nagy az esély.

2018. ápr. 26. 17:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
49%
Derítsd ki, melyik csinálta, elég, ha csak közelítőleg tudod, és verjél le neki egy akkora sallert nyilvánosan, hogy a szemei összekoccanjanak. Tanulja meg a kis patkány, hogy nem zaklatunk nőket. Ha elkezd makogni, hogy nem is ő volt, adj neki még egyet, és mondd meg neki, hogy ezt adja át annak, akinek gondolja.
2018. ápr. 26. 18:51
 12/20 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ha felteszik a képeket nyilvános helyekre, és azon valahogyan beazonosítható vagy, akkor az maŕ sértheti a jogaidat, de felteheted a jog kategóriában a kérdést. Én úgy tudom nem elég kitakarni az arcot. A saját telefonján azt tárol amit akar, kivéve ha kiskorú vagy ők meg felnőttek (mert annyiszor buktak).
2018. ápr. 26. 19:16
 13/20 anonim ***** válasza:
44%
Nagyon szép feneked lehet, ha ennyire népszerű. :)) Ne csinálj problémát belőle. Ha kilépsz az utcára, a hátad mögött bárki ugyanúgy lefotózhatja és kirakhatja a netre.
2018. ápr. 26. 19:17
 14/20 Egy ork ***** válasza:
56%
Egy alternatív megoldás; vegyél fel valami bő mamanadrágot, vagy bő szoknyát. Ha nem látszik a fényképen, amit akarnak, felhagynak a dologgal.
2018. ápr. 27. 00:42
 15/20 anonim ***** válasza:
38%
Ez semmiféle jogot nem sért csak szólok.
2018. ápr. 27. 06:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért a 11-est remélem hogy valami önbíráskodó csoport alaptalanul puszta tévedésből egyszer jól megveri.
2018. ápr. 27. 15:21
 17/20 anonim ***** válasza:
52%
Aki a 15ös választ lepontozta, írja már ide, hogy milyen jogot sért más seggét fotózni. :DDDDDD
2018. ápr. 27. 16:23
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

ÉLn ugyan nem pontoztalak le, de nagyon szívesen elmondom: A Ptk. (Polgári törvénykönyv) 2:48. § szerinti "a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog" sérül. Így hangzik az ominózus paragrafus:

"Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges."

Szerintem egyértelmű. Szerinted?

2018. ápr. 28. 18:52
 19/20 anonim válasza:
72%
kuldd el a fenekedet nekunk please xdd
2018. ápr. 28. 22:09
 20/20 anonim ***** válasza:
A sok okosnak. Fotos vagyok. Rohadtul nem fotozgathatsz csak ugy akarkit ahogy neked tetszik. Az EU szabalyozas errol elegge szigoru. Ha nekem nem hiszel, vasarolj egy fenykepezogepet usd fel a hasznalati utmutatot es mar az elso oldalakon irni fognak errol. A kepeimet ugynoksegekhez toltom fel, ahol licenszelhetoek. Ha csak egy hangyanyi emberi alak is van rajta, mar elutasitjak, vagy ujsagiroi kepkent fogadjak el. Ellenkezo esetben a modell irasos beleegyezese szukseges (model release form). Ingatlanokkal is ugyanez. A kis holgynek volna egy javaslatom, ha gondolja bevallalja, ha nem nem. De a dolog mukodhet. Jol oda kell nekik szellenteni.
2020. nov. 9. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!