Kihez fordulhatok ezzel kapcsolatban? Kiben bízhatnék meg?
Szerintem lehet, hogy semmi olyasmi nem volt benne, amit belelátsz, csak szerencsétlenül fogalmazott. Pl. javíthatsz érettségi feladatsorok megírásával, érettségi tételekkel, ehhez kapcsolódó anyagokkal... Nekem ebből eszembe se jutott volna, hogy arra gondolt, hogy "kielégítsd". Az nagyon gáz lenne...
Én javítanék szóban vagy megkérdezném, hogy hogy lehetne másképp. Így kiderül, hogy mire gondolhatott. :D
Szerintem beszélj szüleiddel, őket a tanárok is komolyabban fogják venni. Tudom, hogy nagyon nehéz egy ilyen esetben előállni, de hidd el, hogy másoknak segíteni fogsz vele. Azt írtad, hogy "te lehetsz az első", de honnan tudod? Lehet, hogy a többiek is csak hallgatnak, de ha megszólalsz, ők is melletted állnak majd.
Szerintem nem feltétlenül az igazgatóhoz kell fordulni, hanem akár ahhoz a tanárhoz, akiben a leginkább megbízol, vagy aki leginkább megérti ezt. (osztályfőnök?) Sokszor az igazgatók is csak legyintenek erre, hogy "az ő iskolájukban ne legyen botrány".
Azt mondani, hogy "máshogy is javíthatsz" semmi esetre sem szerencsés egy pedagógusnak, ezt még a leghülyébb is tudja.
Velem nem történt hasonló gimiben, viszont így utólag rengeteg mindent megbántam, hogy nem álltam ki magamért, mikor egy férfi tanár célozgatott szexuális vonatkozású dolgokra. Bár konkrét ajánlatot nem tett egyik sem, attól még viccelődtek vele, ami szerintem egyáltalán nem helyén való. Engem iszonyú kellemetlenül érintett, csak akkor azt hittem, hogy ő a tanár, ő tudja. Ma már tudom, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!