"A középsuli csak maszlagot tanít", "nem tanultam semmi, mégis felvettek" - ezek a sémák mégis mennyire lehetnek igazak?
" Nálunk a sok 2es átlagú el van szállva magától, mert azt hiszi az érettségire felkészül egy év alatt (5 tantárgy) és felveszik, addig meg van. Vagy bízik a fokszban. Nálunk az ilyenek a hármas átlagtól is nagyon messze vannak, nem tanulnak, mégis elhiszik, hogy őket így felveszik. "
Még valami: ne higgy el mindent. Ezek az emberek titokban be vannak szarva. Nálunk is sokan mondták, hogy jaj, egy napot tanultak a töri érettségire, de már fél évvel előtte rám írt facebookon, hogy szerintem a Boldog békeidők is beletartozik-e a tételbe...
A másik: ha meg komolyan mondják, az se olyan meglepő. Vannak emberek, akiknek nincs elképzelésük az életről. Nekem van egy ismerősöm, aki azt hiszi, hogy van egy könyvötlete (nem egy könyve, csak egy ötlete, még el se kezdte írni), és azt majd megveszik a kiadók előre. Sok ember él burokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!