Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » "A középsuli csak maszlagot...

"A középsuli csak maszlagot tanít", "nem tanultam semmi, mégis felvettek" - ezek a sémák mégis mennyire lehetnek igazak?

Figyelt kérdés
Nekem pl ne mondja senki, hogy végig bukdácsolta a gimit, vagy épp kettes volt, mégis az érettségije feldobta a pontjait ezért mérnök, közgazdász, jogász stb... Oké régebben lehet segített de most vagy jövőre nem hiszem el, hogy aki kettes több tantárgyból, vagy sz.rik bele, mert neki úgysem lesz fontos az idegennyelv, vagy nem kell neki a magyar azt felveszik a 400 ponthatár fölötti álomegyetemére, mert érettségire meghúzza magát. Nálunk a sok 2es átlagú el van szállva magától, mert azt hiszi az érettségire felkészül egy év alatt (5 tantárgy) és felveszik, addig meg van. Vagy bízik a fokszban. Nálunk az ilyenek a hármas átlagtól is nagyon messze vannak, nem tanulnak, mégis elhiszik, hogy őket így felveszik. Az én átlagom csak 4,6 volt, 2 előrehozottat is teszek, jövőre egyik tantárgyamat emeltből tenném, mégis remélem, hogy felvesznek az álomszakomra, hisz a túljelentkezés nagy, a ponthatár is inkább 400 körül van/lesz.
2018. márc. 30. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igazából, ha valaki tényleg csak szarik bele az egészbe, de amúgy meg nagyon eszes, és érettségire összekapja magát, akkor simán összejöhet pontduplázással.
2018. márc. 30. 18:08
 12/14 A kérdező kommentje:
Hasznos ez a duplázás, meg remélem nekem nem kell használnom, mert olyan jóra megírnám az érettségit (hah, de jó vicc...), de ma tökre kiakadtam ezen. Néhány 2es átlagú osztálytársam mutatta, hogy neki ha ilyen közepes eredménye lenne, meg az esélyegyenlőségi lapja akkor meg lenne a 300pontja és akár a fősulira is mehetne. Szinte a 3as átlaga nincs meg, nem tanul semmit, de duplázással sikerülne, meg a papírokkal, míg nekem szinte mindenből 5nek kéne lennem, emelt nyelvvizsgával kéne rendelkeznem, oktv helyezett lennék, évvégi jegyeim 4-5ök lennének, még így is kétséges lenne az elegendő pont. Lehet inkább szülök egy gyereket legalább 40 pont... Van egy évem rá.. (poén)
2018. ápr. 2. 14:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Néhány középsuli biztos maszlagot tanít. Az én középsulim speciel 2 idegennyelvből levizsgáztatott, minden év végén 3 tárgyból vizsgáink voltak, a 98 fős évfolyamból 96 ember legalább egy emelt érettségit tett, és 11.-ben osztályozóvizsgát tettünk angolból/németből előre a 12-13.-os anyagból. Többségünk egyetemista lett. Biztos lehet olyat, hogy valaki az egyetemen szembesül először olyan fogalmakkal, amiket én faktultáción tanultam, vagy ott olvassa el először azokat a könyveke.t de nagyságrendekkel könnyebb elvégezni úgy pl. magyar szakot, hogy a kötelezők negyedét gimiben már olvastad, vagy azorvosit úgy, hogy biosz fakton nem okőórát tartott a tanár, hanem valóban hallottál oylan szavakat, hogy corpus callosum, és 11.-ben vizsgázol házi vizsgán bioszból, és nem úgy vesznek fel, hogy még azt is egyetemen kell bemagolnd, hány csigolyád van. Biztos, van, aki ezt is meg tudja csinálni, hogy csak ott kezd el tanulni, de szerintem magát szívatja vele.
2018. ápr. 2. 14:52
 14/14 anonim ***** válasza:

" Nálunk a sok 2es átlagú el van szállva magától, mert azt hiszi az érettségire felkészül egy év alatt (5 tantárgy) és felveszik, addig meg van. Vagy bízik a fokszban. Nálunk az ilyenek a hármas átlagtól is nagyon messze vannak, nem tanulnak, mégis elhiszik, hogy őket így felveszik. "

Még valami: ne higgy el mindent. Ezek az emberek titokban be vannak szarva. Nálunk is sokan mondták, hogy jaj, egy napot tanultak a töri érettségire, de már fél évvel előtte rám írt facebookon, hogy szerintem a Boldog békeidők is beletartozik-e a tételbe...

A másik: ha meg komolyan mondják, az se olyan meglepő. Vannak emberek, akiknek nincs elképzelésük az életről. Nekem van egy ismerősöm, aki azt hiszi, hogy van egy könyvötlete (nem egy könyve, csak egy ötlete, még el se kezdte írni), és azt majd megveszik a kiadók előre. Sok ember él burokban.

2018. ápr. 2. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!