Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » "A középsuli csak maszlagot...

"A középsuli csak maszlagot tanít", "nem tanultam semmi, mégis felvettek" - ezek a sémák mégis mennyire lehetnek igazak?

Figyelt kérdés
Nekem pl ne mondja senki, hogy végig bukdácsolta a gimit, vagy épp kettes volt, mégis az érettségije feldobta a pontjait ezért mérnök, közgazdász, jogász stb... Oké régebben lehet segített de most vagy jövőre nem hiszem el, hogy aki kettes több tantárgyból, vagy sz.rik bele, mert neki úgysem lesz fontos az idegennyelv, vagy nem kell neki a magyar azt felveszik a 400 ponthatár fölötti álomegyetemére, mert érettségire meghúzza magát. Nálunk a sok 2es átlagú el van szállva magától, mert azt hiszi az érettségire felkészül egy év alatt (5 tantárgy) és felveszik, addig meg van. Vagy bízik a fokszban. Nálunk az ilyenek a hármas átlagtól is nagyon messze vannak, nem tanulnak, mégis elhiszik, hogy őket így felveszik. Az én átlagom csak 4,6 volt, 2 előrehozottat is teszek, jövőre egyik tantárgyamat emeltből tenném, mégis remélem, hogy felvesznek az álomszakomra, hisz a túljelentkezés nagy, a ponthatár is inkább 400 körül van/lesz.
2018. márc. 30. 12:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Vagy majd 1-2 évvel később mennek egyetemre, addig meg megcsinálják újból az érettségit. Nem nagy ügy igazából. Ennyi idős korban ez belefér. Te amúgy hova szeretnél bejutni?
2018. márc. 30. 12:58
 2/14 anonim ***** válasza:

Igaz is meg nem is.

Igaz hogy rengeteg a maszlag, viszont ha valaki már a maszlagot sem képes megtanulni akkor később sem feltétlenül fogja megállni a helyét az életben a sokkal nagyobb feladatoknál. Főleg nem egyetemen.

2018. márc. 30. 13:01
 3/14 anonim ***** válasza:
78%

Abszolút meg tudom érteni az ilyen gondolkodású embereket. A saját példámból kiindulva, mindig megvolt a négyes vagy az ötös az olyan tárgyakból, mint nyelvtan, irodalom, matek, fizika, kémia, biosz, informatika stb. Az átlagom mindig úgy 4,6 körül mozgott. Aztán érettségiztem, töriből 60%, matek 61%, magyar 80%, angol 88%, infó 96%. Elmentem az egyetemre és gyakorlatilag a középiskolában tanult anyagok 80%-át kidobhattam, mert semmi szükségem nem volt rá. Mellesleg szoftverfejlesztő lett belőlem, elismert szakember vagyok cégen belül, jó a fizetésem. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a sok, számomra haszontalan sallang helyett nem fektethettem több időt az informatikai tudásom fejlesztésére, illetve hogy nem volt egy olyan ember sem, aki mentorált volna, hogy még jobb szakember legyek.

24/F

2018. márc. 30. 13:14
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az ilyenek épphogy (vagy nem) bekerültek a kb 280 pontos, helyi egyetem egy mérnöki szakjára. És valaki már az első félév után otthagyta.
2018. márc. 30. 13:19
 5/14 A kérdező kommentje:
Gyógytornász szakra mennék. Tudom túljelentkezés van, szinte már divatszak lett. Pécsre mennék szívesen, Szeged is álom lenne, de az tőlem sajnos messze van, csak úgy mint Zalaegerszeg. Ha elsőre nem jönne össze akkor egy okj masszőrire mennék és utána még egyszer vagy keresnék valami munkát. Páran amúgy tőlünk már a 20.életévüket töltik be. Eleinte nem hozzánk jártak, idejöttek, állítólag kibuktak az előző sulijukból egy ketten. Néhányuknak még gyerekes felfogásuk van, de kikérik maguknak, ha gyerekesnek nevezik őket.
2018. márc. 30. 13:32
 6/14 anonim ***** válasza:
Mennyire igazak? Talán nagyon. Nálunk volt olyan, aki nagyon jól tanult, mégsem ment egyetemre. Volt olyan, aki négy év alatt rengeteget lógott, felmérőkön puskázott, a jegyei gyengék voltak, mégis jobb lett az érettségije, mint egy olyannak, aki mind a 4 évet végigszenvedte. Én érettségiztem már, és mindvégig 'jókislány' voltam, tehát rendesen bejártam órákra, nem lógtam, és sajnos ezt utólag valahogy bánom. Igaz, elég jól érettségiztem, de még mindig gürizek azért, hogy bekerüljek álmaim egyetemére, míg mások boldogan élik tovább az életüket. A gimiben tanultak nemhogy felét, de negyedét sem használom már sehol. Egyetemre nem is kell azokból semmi. Szóval kábé a fele a giminek kidobott idő volt, amit fordíthattam volna arra, hogy többet tanulom azt, amit igazán szeretek és ami érdekel, és szerezhettem volna több iskolán kívüli élményt. A gimit még egyszer tuti nem csinálnám újra, mert a sok hülyeségen kívül nem sok jót tanítottak, amit mondjuk az életben felhasználhatnánk. Példaként megemlíteném, hogy soha nem mutatták meg, hogyan kell kitölteni egy hivatalos papírt, ami szerintem rohadt fontos, mert bankba, vagy bárhova kérik. Nem tanították meg, hogyan kell viselkedni egy állásinterjún, hogyan kell kitölteni az önéletrajzot és még sorolhatnám. Szóval igen, sok maszlagot tanítanak, és az olyanoknak, akik csak az érettségire tanulnak, csak gratulálni tudok. Be lehet pótolni, ha időben nekifog.
2018. márc. 30. 13:41
 7/14 A kérdező kommentje:
Nálunk pl megmutatták hogyan kell elkészíteni egy önéletrajzot, rendes hivatalos papírokat irattott velünk azvegyik tanárunk, csak ő már sajnos elment. Nem a könyv alapján tanított, hanem azt amit ő jónak látott. Ez néha előny volt néha hátrány.
2018. márc. 30. 13:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A kozepsuli nem arra kell hogy te mindent kamatoztass a kovetkezo iskolaban vagy egyetemen. De ha nem kapnal egy altalanos kepet a vilagrol megis honnan a francbol tudnatok mi az erossegetek? Vagy ez mar 6-evesen kiderult?
2018. márc. 30. 14:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én általános 12.-ben szerettem bele a programozásba annyira, hogy tudjam, hogy ezzel akarok foglalkozni.

24/F

2018. márc. 30. 14:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Na, ezt jól összehoztam. Tehát 12 évesen szerettem bele.
2018. márc. 30. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!