"A középsuli csak maszlagot tanít", "nem tanultam semmi, mégis felvettek" - ezek a sémák mégis mennyire lehetnek igazak?
Igaz is meg nem is.
Igaz hogy rengeteg a maszlag, viszont ha valaki már a maszlagot sem képes megtanulni akkor később sem feltétlenül fogja megállni a helyét az életben a sokkal nagyobb feladatoknál. Főleg nem egyetemen.
Abszolút meg tudom érteni az ilyen gondolkodású embereket. A saját példámból kiindulva, mindig megvolt a négyes vagy az ötös az olyan tárgyakból, mint nyelvtan, irodalom, matek, fizika, kémia, biosz, informatika stb. Az átlagom mindig úgy 4,6 körül mozgott. Aztán érettségiztem, töriből 60%, matek 61%, magyar 80%, angol 88%, infó 96%. Elmentem az egyetemre és gyakorlatilag a középiskolában tanult anyagok 80%-át kidobhattam, mert semmi szükségem nem volt rá. Mellesleg szoftverfejlesztő lett belőlem, elismert szakember vagyok cégen belül, jó a fizetésem. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a sok, számomra haszontalan sallang helyett nem fektethettem több időt az informatikai tudásom fejlesztésére, illetve hogy nem volt egy olyan ember sem, aki mentorált volna, hogy még jobb szakember legyek.
24/F
Én általános 12.-ben szerettem bele a programozásba annyira, hogy tudjam, hogy ezzel akarok foglalkozni.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!