Ha bejelölök egy egyetemet vidéken, és kiderül a nyáron, hogy felvettek, de én úgy döntök mégis, hogy nem mennék olyan messzire, már nem tudom vissza vonni igaz?
Ha megvan a kellő pontszámod a bejutáshoz, az még csak egy opció; dönthetsz úgy, hogy nem iratkozol be, nem kötelező. Viszont ilyenkor ugye lemaradsz a felsőoktatásról az adott időszakban, mert nem dönthetsz úgy, hogy mégis máshová mennél.
Ha nem akarsz bekerülni valahová, akkor ne jelöld meg. Megóvod magad is a kellemetlenségektől, valamint nem veszed el mások elől a helyet, akik szívesen járnának oda.
Pl
1.Debrecen
2.Szeged
3.Pest
Nem akarsz Debrecenbe menni,így törölheted.(Ez nem számít sorrend módosításnak).
Vagy megváltoztatod a sorrendet
1.Pest
2.Szeged
3-Debrecen
Ezt csak egyszer csinálhatod meg.
Csinálhatod mindkettőt(törlés és csere).
Ha már felvettek valahova,akkor nem csinálhatod azt hogy a 2. vagy 3. megjelölt suliba mész inkább.Vagy beiratkozol ahova felvettek elsőre,vagy akkor nem kezded el az egyetemet.
"most nem igazán értem, mert valaki azt mondja lehet"
Nem mondta senki, hogy lehet.
Azt írták, hogy nem kötelező beiratkozni, de ekkor jellemzően csúszol egy évet, mert hivatalosan csak oda vettek fel.
Elvileg van lehetőség beiratkozás után asz áthajózásra, de ez általában feltételez van kötve (pontszám, akkreditálható kreditek, átlag).
Azt javaslom, hogy tedd könnyebbé az életedet, és addig dönts, amíg még egyszerű változtatni. Máskülönben még ha át is vesznek, elcsúszhatsz pédául a koli/albérlet intézésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!