Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ti hogyan "éltétek meg" a...

Ti hogyan "éltétek meg" a fakultáció kiválasztását?

Figyelt kérdés

1. Mi volt az elsődleges szempont?

2. Kizárólag saját döntés vagy hallgattatok a tanácsokra?

3. Hogyan teljesítettél az adott tárgyból?

4. Jól döntöttél?

5. A felvételi jelentkezésnél hasznodra váltak?

Ilyen alapvető tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Egy hetem van dönteni és nagyon tanácstalan vagyok. 16/l

2018. márc. 19. 20:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Az általam választott egyetemi szakba beleszámítson érettségin

Saját

2 fakultációm volt, mindkettő 5ös

Igen

Igen

Azért vettem fel két fakultációt mert leadtam az orientációt.

2018. márc. 19. 21:06
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

1. Mi volt az elsődleges szempont?

Ne kelljen több energiát belefektetnem olyanba, amit utálok (minden tárgy ilyen volt)

2. Kizárólag saját döntés vagy hallgattatok a tanácsokra?

Nem értettem mi ez a fakultáció, sose magyarázták el, így a tanácsok csak üres szavak voltak.

3. Hogyan teljesítettél az adott tárgyból?

4. Jól döntöttél?

Mindenből 3-es voltam, érettségin pedig 4-5-ös lettem, így jól jártam végül is, felesleges lett volna a fuckultálás valóban, érdemes volt kihagyni.

5. A felvételi jelentkezésnél hasznodra váltak?

-

2018. márc. 19. 21:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Na, ja, előző vagyok, szóval én nem jártam semmilyen fakultációra.

érettségi előtt kellett egy szövegelemzés gyorstalpaló, 3-4 fizetős tanaras alkalom, meg is lett az 5ös.

2018. márc. 19. 21:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Nagyjából legyen róla képed, hogy milyen irányba akarsz tovább menni a későbbiekben. (egészségügy, pénzügy stb.)

2. Persze meghallgattam a szüleim és tanáraim véleményét mert persze igen az is számít. De egy dolgot jól jegyezz meg és szerintem tuti, hogy nektek is el fogják még százszor szajkózni. Olyan tárgyat válassz amihez van tehettséged és szereted is csinálni. Attól, hogy tehettséges vagy valamiben, de rühelledazt a dolgot abból kész kínszenvedés lesz. + még ott van az is hogy mire végzel az egyetemmel addigra egy csomó szakma el fog tűnni és egy csomó másik fog születni.

3. Én annó a faktos tárgyaimból viszonylag jól teljesítettem és van is hozzá tehettségem (legalább is azt mondják)

4. Nem. Mivel, hogy bár jó voltam kémiából és bioszból utálom mindkettőt. Főleg a kémiát. Bánom is mint a fene.

5. Hogy hasznomra vált-e? Ha orvos akartam volna lenni akkor igen.

plusz.: Fogadj meg egy jó tanácsot! Csak azért mert valaki unszol, hogy azt a faktot válaszd mert "blablabla". Csak azért ne válaszd azt. Főleg, ha tudod, hogy nem szereted. Először legyen valami homályos elképzelésed, hogy milyen szakmai irányban tudnád magad elképzelni.

2018. márc. 19. 21:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, még hozzám, 2-es vagyok, annyi, hogy az infót utáltam legkevésbé, szóval infós osztályba jártam középsuliban. Így a legjobb tárgyamból alapjáraton nagyon sok órám volt (heti 8), tehát a legfontosabból úgymond már be volt építve az órarendbe a fakultáció. Ha nem infós osztályban lettem volna, tuti mentem volna infó faktra
2018. márc. 19. 21:27
 6/12 anonim ***** válasza:

1. Igazából az első szempontom az lett volna, hogy a továbbtanulás szempontjából hasznos legyen (egyébként szerintem ez a legfontosabb) és olyan tantárgyat szerettem volna választani amit szeretek, szívesen tanulok és jól is megy. Ugyanakkor én nagyon tanácstalan voltam, akkor még egyáltalán nem tudtam, hogy mit szeretnék később tanulni, mivel szeretnék foglalkozni. Ennek megfelelően elég sokat variáltam rajta...több, egymástól teljesen különböző tantárgyat is felvettem pl. földrajz, matek, rajz, nyelvek stb. és kb. naponta változtattam meg a döntésemet, míg végre kitaláltam, hogy "na, akkor ez a kettő fakt marad" és ezt csupán arra alapoztam, hogy az a kettő tetszett a legjobban..

2. Több embertől is tanácsot kértem, hogy ki mit gondol, mit ajánlana stb. és ezeket át is gondoltam, viszont az én döntésem volt.

3.Jól, ötös voltam mindkét faktomból és nagyon szerettem is őket. Bár egyébként a többi tárgyból is jó jegyeim voltak.

4. Utólag már azt mondom, hogy sokkal több tudatosságot igényelt volna ez a döntés, hogy az tényleg ésszerű és megalapozott legyen, mert akkor egyszerűbb lett volna és jobban is jártam volna vele. Ugyanakkor szerintem, ha újra megpróbálhatnám ezt az egészet, akkor szintén nem sikerülne jobban és alapvetően nem tartom nagyon rossznak a választásomat, abszolút nyertem vele bizonyos szempontból. Úgyhogy nem bánom, de szerintem lett volna jobb megoldás is.

5. Én úgy gondolom, hogy igen. Mindkét faktom felvételi tárgy volt és végül ebből a kettőből számolták a pontjaimat. Jól sikerültek az érettségik is, amiben szerintem a plusz óráknak is volt szerepe. Szóval összességében, igen.

2018. márc. 20. 00:17
 7/12 anonim ***** válasza:
Melyik két faktot választottátok válaszadók? Bocsánat, hogy én nem a kérdező vagyok, csak érdekel
2018. márc. 20. 06:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Biosz tagozatos voltam, kémiát vettem fel faktnak.

1. Tudtam, hogy hová szeretnék majd jelentkezni és hogy mik oda a követelmények. A másik tárgy, amit választhattam volna nem ment olyan jól, kevésbé érdekelt.

2. Saját döntésem volt, tanácsokat nem adott senki. Akinek beleszólása lett volna a dologba (szülők, tanárok), ők is tudták, hogy mik a terveim és támogattak, senki nem akart semmi mást rámerőszakolni.

3. Négyes-ötös jegyeim voltak.

4. Igen.

5. Jól sikerült az érettségi (bár külön előkészítőre is jártam, mert a fakt nem volt elég óraszámban a suliban), felvettek oda, ahová szerettem volna menni.

2018. márc. 20. 11:37
 9/12 anonim válasza:

Én már általánosban tudtam, hogy mivel szeretnék foglalkozni, így fakultáció választáskor nem volt kérdés hogy mit veszek fel.

1.Tehát az elsődleges szempont az, hogy a jövőben ( amennyiben szeretnél tovább tanulni) hasznodra váljon a fakokon szerzett ismereted.

2.Én személy szerint sok mindenkivel beszéltem ( közeli- távolabbi ismerősök) és mindenkinek meghallgattam a véleményét de senki sem tudott volna eltántorítani az elképzelésemtől :D Azt hiszem szükségem volt a megerősítésre.

3. A korábbi években ötös voltam mindkettőből.

4. Jól döntöttem, mert továbbra is tartom magam a korábbi elképzeléseimhez

Egyébként emelt bioszt és emelt kémiát vettem fel. Jövőre érettségizem szval az 5. kérdésre nem tudok választ adni, de mivel az egyetemre ahol szeretnék tanulni felvételi követelmény ezekből a tárgyakból emeltezni, így biztos vagyok benne hogy hasznomra fog válni:)

Dönts okosan, és hallgass a szívedre! igazából én nagyon féltem felvenni ezeket a tárgyakat, mert vannak kételyeim afelől , hogy le fogok-e tudni érettségizni belőlük úgy, ahogy kellene és hogy elég okos vagyok-e ezekhez. Végül a céljaimra gondoltam és arra, hogy meg kell próbálnom.

Minden jót,

Viktória

2018. márc. 20. 16:34
 10/12 anonim ***** válasza:

1.Igazából már akkor tudtam hogy ahová menni szeretnék nem az érettségi fog számítani, szóval nem kell egyes tárgyakból emelteznem, érettségiznem, így az volt az elsődleges szempont, hogy melyik tárgyakat hallgatnám szívesebben több órában, vagy legalábbis nem futnék ki a világból miatta:D Ebből jött a matek, mert azt szerettem nagyon, meg az angol mert azt is és az még hasznos is volt mert akkor még épp nem volt nyelvvizsgám, szóval némi gyakorlásnak megtette. A művészettörit meg azért választottam, mert valamennyire érdekel az is és mert művészeti egyetem, művészeti pálya, nem árt az alapműveltség, meg kellett egy 5. tárgy érettségire:D

2.Saját döntés volt, más nem is igazán merült fel, nem volt nagy dilemma.

3.5-ös voltam minden évben, félévben mindből, érettségi is 5-ös mindből.

4.Szerintem igen:D

5.Igazából konkrétan nem, de kicsit azért mégis. Még a matek is:D

2018. márc. 20. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!