Miért csesztetnek? Van ebből kiút? 15/L
Szóval.. Általános utolsó féléve.. Egy eléggé magába zárkózott lány vagyok. Nem igazán beszélek a suliba senkivel. Fekete ruhákat hordok. Nem szoktam senkit cseszegetni... Ezzel ellentétben az osztály fiú és a lány tagjai előszeretettel szólogatnak be nekem. Van amikor már a sírás kerülget engem, gyomor görcsöm van akárhányszor belépek az osztályterembe. Én nem értem hogy velem lenne a baj, vagy csak a külsőm "ilyeszti el az embereket". Régebben vagdostam is magam, de rájöttem hogy ez nem vezet sehova. Félek iskolába menni ezek miatt.... Az osztályfőnököm szintén megjegyzéseket tesz a külsőmre.... Itthon nem beszélek ezekről a dolgokról mert nem érdekelnének senkit. Van ebből kiút? Az új iskolában is várhatóan ez lesz? Hasonló szituációk? Hogyan végződtek?
/Egy reményvesztett 15 éves lány/
1. Beszéld meg ezeket a dolgokat otthon, vagy az iskolapszichológussal.
2. Állj ki magadért, máshogy nem fog menni.
És meddig vagy hajlandó ezt a "nem szólok hozzájuk, elfogadom őket" passzív kisnyuszi-kisegér hozzáállást folytatni? Meddig vagy hajlandó meghunyászkodni előttük? Amíg a kórházig, vagy a temetőig hajszolnak?
Elmondom neked, a hasonló szituációk hogyan végződtek:
1. addig zaklatták, amíg fel nem akasztotta magát ( [link] )
2. valahogy túlélte a középiskolát - egyetemet, de élete végéig szorongással/szociális fóbiával/küzdött
3. kiállt magáért, elküldött mindenkit a k. anyjába, és évek múltán is büszkén gondol vissza arra, hogy ő képes volt kiállni magáért
Főképp rajtad áll, hogy melyiket választod.
Most még megteheted, mert az osztálytársaid csak az osztálytársaid, nem mondjuk a főnököd, akin a fizetésed múlik - úgyhogy nyugodtan elküldheted őket a francba.
Énis gondoltam arra hogy kiállok magamért..
De szerintem csak rosszabb lenne. Ígyis tesin nekem rugdossák a labdát (szószerint a fejemre). Vagy kigáncsolnak, kihúzzák alólam a széket, megdobálnak...
Jézusom! 😱😱
Ez azért már durva! Jól megérdemelnék, hogy te is fejbe rúgd őket labdával. Én legalábbis ezt tenném. Ez már fizikai bántalmazás! Ne hagyd annyiba
"Ígyis tesin nekem rugdossák a labdát (szószerint a fejemre). Vagy kigáncsolnak, kihúzzák alólam a széket, megdobálnak..."
Azért csinálják ezt, mert látják, hogy veled meg lehet tenni, mert te nem szólsz vissza és nem ütsz vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!