Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A mobiltelefon az iskolákban...

A mobiltelefon az iskolákban nem minősül magántulajdonnak?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a tanárok begyűjtik őket óra előtt.

Nyilván én nem szoktam odaadni, hiszen magántulajdon, ne vegye el senki.

Nincs igazam?

Valaki megerősíthetné, hogy a mobiltelefon az magántulajdonnak minősül, KIVÉVE : iskola, stb...

Ez így van?

2018. febr. 12. 20:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Hogyne adnám...

Majd olyan hülye vagyok

Azt még hozzzáfűzném, hogy a telefont azért hordod magaddal legfőképpen, hogy ha valami szitu van, el tudjanak érni telefon. Pl: az egyik társamat a futárszolgálat kereste, mert nem volt otthon senki.

Illetve vannak vészhívások..engemet is hívtak már fel szüleim, hogy a kishúgomnak betört a feje és rohantak vele a sürgősségire...családi ügy, ezt csak így lehet elintézni...nem tartozik a tanárokra, hogy majd ő rajtuk keresztül értesítsenek.

A másik dolog az, hogy te is elérhess bárkit...

Bevallom őszintén, történt olyan eset, hogy én értesítettem a mentőket, mert osztálytársam rosszul lett...

Szóval ne gyertek ezzel, mert nem fogom odaadni...ilyen esetekben nagyon hasznos..

2018. febr. 12. 23:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha nincs lenémítva, és kiteszitek a tanár padjára, akkor egyrészt tuti nem fogsz órán telefonozni, másrészt elérhető is maradsz, ha keresnének.
2018. febr. 13. 11:24
 13/19 anonim ***** válasza:
Hidd el, a tanárnak nincs szüksége a telefonodra, ellenben a telefon nem iskolába való. Mindamellett nem látom magam előtt a szitut, amelyben neked kellett mentőt hívni a saját telefonodon egy tanár jelenlétében, mert ő nem tett semmit sem.
2018. febr. 14. 11:08
 14/19 A kérdező kommentje:

#13 a bicikli tárolónál történt az eset, nem fogom otthagyni és elindulni tanárt keresni.

Ez nem általános iskola, hogy minden sarokban tanár áll.

2018. febr. 14. 15:32
 15/19 anonim ***** válasza:
Es a biciklitároló az a hely, ahol elveszik a telefonodat, mert zavarod vele az órát?
2018. febr. 14. 15:38
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem, de nálunk egész napra elveszik.

Az pedig egy szünetben történt.

Így már érthető?

2018. febr. 14. 17:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Szia, 5. voltam. Most értettem meg a problémádat: tehát középiskolás vagy és nem az a baj, hogy órán nem használhatod, hanem az, hogy szünetben sem, mert egész napra elveszik. Ha ez benne van a házirendben, hogy le kell adni a telefont tanítás végéig, akkor a diákönkormányzatnak kezdeményeznie kellene a házirend módosítását. Egy olyan változatra pl., hogy órán kikapcsolva vagy lenémítva a táskában vagy zsebben kell tartani, viszont ha valaki előveszi óra alatt, akkor elvehetik és tanítás végéig magánál tarthatja a tanár. Vagy valami hasonlót. Viszont akkor be kell bizonyítanotok, hogy nem éltek vissza vele. Fogjatok össze, dolgozzátok ki a pontos szabályozást, esetleg javasoljatok egy "tesztidőszakot". Viszont ha nincs benne a házirendben jelenleg, hogy a tanítási nap kezdetén le kell adni a telefont a tanítás végéig, akkor nem jogosan veszik el. Ez esetben is éretten, kulturáltan, a többieket is képviselve jelezni kell a problémát a diákönkormányzatot segítő tanárnak vagy az igazgatónak. Ha tényleg azért tetted fel a kérdést, hogy a probléma megoldódjon, akkor próbáljátok ki valamelyik megoldást!
2018. febr. 14. 20:00
 18/19 anonim ***** válasza:
A szabályokat nem tudom, de nálunk úgy van, hogy akkor szokták elvenni a tanárok, ha órán azt nyomkodod vagy rádszólnak és utána sem teszed el.
2018. febr. 16. 06:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Nálunk 6-ban beszedték egész napra, azt egyrészt azért tették, mert a felettünk lévő osztályokból sokan zavarták az órát hangos zenehallgatással és telefonhívásokkal. Másrészt jó is volt mert a kis 9 évesek nem bámulták a másik telefonját.

7-ben viszont eltörölték ezt, mert elszaporodtak a telefon lopások, mert nem elzárva tárolták, a szünetekben odaküldött magatartászavaros gyerekek könnyen elérhették a mobilokat.

8-ban, áprilisban visszaállították ezt a gyakorlatot, viszont a mi osztályunkat már nem érintette ez a szabály.

2019. márc. 6. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!