A mobiltelefon az iskolákban nem minősül magántulajdonnak?
Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a tanárok begyűjtik őket óra előtt.
Nyilván én nem szoktam odaadni, hiszen magántulajdon, ne vegye el senki.
Nincs igazam?
Valaki megerősíthetné, hogy a mobiltelefon az magántulajdonnak minősül, KIVÉVE : iskola, stb...
Ez így van?
Hogyne adnám...
Majd olyan hülye vagyok
Azt még hozzzáfűzném, hogy a telefont azért hordod magaddal legfőképpen, hogy ha valami szitu van, el tudjanak érni telefon. Pl: az egyik társamat a futárszolgálat kereste, mert nem volt otthon senki.
Illetve vannak vészhívások..engemet is hívtak már fel szüleim, hogy a kishúgomnak betört a feje és rohantak vele a sürgősségire...családi ügy, ezt csak így lehet elintézni...nem tartozik a tanárokra, hogy majd ő rajtuk keresztül értesítsenek.
A másik dolog az, hogy te is elérhess bárkit...
Bevallom őszintén, történt olyan eset, hogy én értesítettem a mentőket, mert osztálytársam rosszul lett...
Szóval ne gyertek ezzel, mert nem fogom odaadni...ilyen esetekben nagyon hasznos..

#13 a bicikli tárolónál történt az eset, nem fogom otthagyni és elindulni tanárt keresni.
Ez nem általános iskola, hogy minden sarokban tanár áll.

Nem, de nálunk egész napra elveszik.
Az pedig egy szünetben történt.
Így már érthető?

Nálunk 6-ban beszedték egész napra, azt egyrészt azért tették, mert a felettünk lévő osztályokból sokan zavarták az órát hangos zenehallgatással és telefonhívásokkal. Másrészt jó is volt mert a kis 9 évesek nem bámulták a másik telefonját.
7-ben viszont eltörölték ezt, mert elszaporodtak a telefon lopások, mert nem elzárva tárolták, a szünetekben odaküldött magatartászavaros gyerekek könnyen elérhették a mobilokat.
8-ban, áprilisban visszaállították ezt a gyakorlatot, viszont a mi osztályunkat már nem érintette ez a szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!