Stréber lennék? Mit tegyek, hogy ne tartsanak annak?
Nyolcadikos lány vagyok, kítűnő. Az osztálytársaim sokat piszkálnak, de nem nyíltan, csak a hátam mögött. Pl. van olyan, hogy a lányöltözőben rólam beszélnek, de nem nyíltan, nem mondják ki a nevemet, de mindenki pontosan tudja, hogy rólam van szó. Strébernek tartanak, meg béna vagyok tesiből. Tényleg nem mennek a sportok, de mindig odateszem magam, és a csapatjátékoknál elég lelkes tudok lenni, de sosem passzolnak nekem. Igyekszek mindenkivel kedves lenni, meg segíteni. A jegyeim jók, de soha nem szoktam vele dicsekedni, nem nyalok a tanároknak, nem árulkodok és jelentkezni is elég ritkán szoktam, csak azon az órán, ami érdekel. Mindig segítek a többieknek dolgozatírásnál, de én nem szoktam puskázni, még egyest sem kaptam. Nem szoktam okoskodni, nem használok szakszavakat. Elég visszahúzódó vagyok, imádok olvasni és az alkatom se vékony. Van egy barátnőm, ő azt mondta, hogy egy kicsit stréber vagyok. :( Miért van ez? Miért kell elítélni? Szerintetek stréber vagyok? És ti hogy gondoljátok, ki a stréber?
(Ja, és ez nem tudom mennyire számít, de anyukám tanár a sulinkban, de minket nem tanít.)
Istenem, szard már le őket. :D Irigységből mondják, azért, hogy elvegyék a jó jegyek okozta örömödet, amit ők sosem tapasztalhatnak meg. Nálunk is van egy hozzád hasonló lány, őt is folyton stréberezik, meg csesztetik, de szerintem csak azért, mert furdalja őket az irigység. :D Az a lány szerintem tényleg nagyon okos, élsportoló amúgy, én pedig örülök a sikereinek. Tök büszke vagyok, hogy egy osztályba járunk. :D
Na de visszatérve rád: nyolcadik félév, lazán van vissza kb. 3-4 hónap, aztán soha többé nem látod őket viszont. Te bekerülsz egy normális iskolába, ahol hozzád hasonló értékrenddel rendelkező emberek fognak majd körülvenni, megtalálod a társaságod, és sokkal nyíltabb leszel, ebben biztos vagyok. :) A mostani osztályodat pedig próbáld meg ignorálni, légy velük közömbös, ne segíts nekik semmiben, és SZOCIALIZÁLÓDJ! Nem tudom mekkora iskolába jársz, mekkora településen élsz, de biztos vannak helyek, ahová fiatalok szoktak járni. Lehet, hogy így ismered meg a legjobb barátod/barátnőd. :)
Egyébként még az is zavarhatja őket, hogy inkább befelé fordulsz, semmint kifelé. Én is ilyen vagyok, és képes vagyok osztálytársaim mellett fél órán keresztül egy szó nélkül meglenni, ezzel idegesítem őket. :D Én nem igénylem olyan nagy mértékben, a társaságot, sokkal inkább szeretek elmélyülni a gondolataimban, egy jó könyvben, vagy egy jó zenében, ez pedig gondolom idegesíti őket, mert nem vagyok rájuk kíváncsi. :D Nem lehet, hogy te is ilyen vagy, és ez frusztrálja őket? :)
Az utolsó kérdéseidre válaszolva: nem, nem vagy stréber. A stréber magol, szó szerint felmondja az anyagot, amit két másodperccel később el is felejt; lelkesen jelentkezik, hogy ő tudja a választ, okoskodik. Ezzel annyi a baj, hogy a jegyei mögött semmi tudás nincs, közben úgy tesz, mintha mindent tudna. :D Na, az ilyenektől én is falra mászok, ők a szememben a stréberek.
OFF: Melyik középsuliba jelentkeztél? :)
Üdv: egy szintén nyolcadikos, ámde nem kitűnő, csak 4, 666-es átlaggal rendelkező mutáns
Nyolcadikos vagy, mindjárt vége az általánosnak. Mindjárt középsuli, a hülyébbeket sosem fogod viszont látni, mert mennek majd a helyi gyűjtőbe, te meg egy jó gimibe, ahol mindenki "stréber".
Egyébként meg aki nyolcadikban stréber, azt 10 év múlva sikeresnek hívják, a többi meg lúzer marad. Tapasztalat. Ha hű de menő hülyegyerekek a volt általános iskolás osztályombó épp betanított munkások valahol.
Szia!
Úgy érzem hasonló cipőben járunk!
Én is jól tanulok mert nem szeretnék a föld terhe lenni. Az én osztálytársaim is (lányokat kivéve) tesznek megjegyzéseket emiatt amik lehet hogy nekik nem igazán okoznak fejfájást viszont nekem bántóak. Igenis rossz érzés mikor ilyeneket vágnak a fejedhez: „Neki minden 5-ös" „Ő tökéletes és neki minden sikerül" „Le sem írom ami a táblán van majd lemásolom róla" „Leckét lemásolhatom?" „Adsz tollat?"
Lehet, hogy így első olvasásra nevetséges, hogy ilyeneken fennakadok, de amikor ezt minden héten majd minden nap eljátsszák elég zavaró tud lenni. Special én mostmár teljesen azt gondolom, hogy én csak ezekre a dolgokra vagyok jó, engem mindig kihasználnak. Mindenki azt gondolja egy robot vagyok aki mindig tanul. Már nekem is betelt a pohár. Igyekszem változtatni. Sajnos nekem olyan osztályom van ahol egyszer csinálsz valamit rosszul vagy jól és onnantól kezdve kikezdenek.
Ne foglalkozz velük, félév és szabadulsz, utána új lappal kezdhetsz és te döntheted el milyen képet alkotnak majd rólad az új helyen!
14-es vagyok
én is veled egyidős csak én fiú 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!