Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Azt hiszem rájöttem egy nagy...

Azt hiszem rájöttem egy nagy titokra, ami a tanáromra nézve akár végzetes is lehetne! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Rájöttem,hogy az egyik tanárunknak viszonya volt/van az egyik diákjával. És bizony,ez nem csupán vádaskodás,és feltételezés,hanem vannak egyértelmű bizonyítékaim is.

Szerintetek jelentsem az igazgatóságon? Nem üthetem meg később emiatt a bokám? Nem fognak engem is kifaggatni,ha ezt bejelentem? A tanárt kirúghatják,vagy akár fel is jelentheti az iskola? Ennek milyen következményei lehetnek a tanárra nézve?

A tanár 40 éves, a diáklány 18-at töltötte be.

Minden normális hangvételű választ szívesen fogadok!

2017. dec. 17. 00:03
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Papíron etikai és büntetőjogi kérdéseket is érint a dolog.

Itt nem számít, hogy nagykorú a lány. Az iskolában a tanárok nevelik a diákokat, mint rájuk bízott gyerekeket. Lényegtelen, hogy ki hány éves, ha magánemberek lennének, lehetne köztük szex, de nevelő-diák viszonyban ez már más. A tanár mindenféleképpen etikai vétséget követett el, ezért el lehet bocsátani az iskolából (bár a legtöbb helyen eltusolják az ilyet a valóságban, mert az iskola hírének sem jó, ha egy ilyenen megy a "műsor"). Pont ezért nem ajánlom, hogy foglalkozz vele, mert rád is fröccsenhet a szarból (tudniillik létezik olyan igazgató, aki ilyen esetben inkább rád haragszik meg, hogy feszegetsz egy kényes dolgot, ami a suli hírnevének árt).

Most nem tudom a pontos törvényei szabályozást, de a tanárt büntetőjogi felelősségre is lehet vonni (elvileg), a hatalmával való visszaélés miatt. Itt sem számít, hogy a lány betöltötte a 18-at.

2017. dec. 18. 15:17
 22/22 anonim ***** válasza:
eltussolják
2017. dec. 18. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!