Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért van ez így? 15l

Miért van ez így? 15l

Figyelt kérdés
Idén lettem középiskolás és kolis, ahogy az új. osztályból mindenki más is. Egészen jól beilleszkedtem, amin nagyon meglepődtem. Az osztályba 19-en vagyunk lányok és 7 fiú. Tudni kell rólam, hogy eléggé fiús lány vagyok, egyébként. sokan elsőre inkább lányos fiúnak mondanának ránézésre. Az érdeklődésem is több helyen hasonlít a fiú osztálytársaiméra, de ettől független a lányokkal nagyon jól kijövök. És nállunk van az az elsö találkozásnál lány osztálytársak közt ölelés, ez nálam stimmel, fiúk közt a kézfogás vagy pacsizás, fiú és lány között szintén ölelés. Ezzel nem is lenne probléma, de ha rólam van szó én csak állok ott, mint valami semleges szerencsétlen. Volt olyan, hogy a sakkról volt szó például és nem nézték ki belőlem, hogy tudok..."Mert túl fiús" persze más lányokból simán kinézik... Miét van, hogy tőlem a srácok távolságot tartanak elég nyilvánvalóan? (Nem akarok semmit barátságon kívül, de ez elég zavaró így.)
2017. dec. 1. 21:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne torodj veluk. Eretlenek
2017. dec. 1. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
nem tudják, hogy fiú vagy-e vagy lány.
2017. dec. 1. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Talán félnek, hogy ferde hajlamúnak néznék, hívnák őket a többiek. Szerintem ne rájuk várj, kezdeményezz te. Mondjuk ha olyasmiről beszélnek az udvaron ami téged is érdekel, van hozzászólni valód, akkor állj be melléjük, közéjük és csatlakozz a beszélgetéshez. Vagy esetleg barátkozz össze külön eggyel (mondjuk aki a közeledben ül órán) és kérd neki a segítségét. Foghatsz velük kezet/pacsizhatsz velük,h a az kényelmesebb, de nem valószínű, hogy ezt ők kezdeményeznék, gondolom ők is zavarban vannak (illetve az eleve udvariatlanság lenne).
2017. dec. 1. 23:29
 4/6 DK421 válasza:

Mennyire ismered őket? Mennyire vagy jóban velük? Ne parázz emiatt szerintem. Annak idején, amikor én jártam középiskolába, csak azokkal a lányokkal volt ölelés, akikkel nagyon jóban voltunk, mondhatni testvérként szerettük a másikat. Srácokkal csak kézfogás, kivéve a legjobb barátaimmal. Velük a mai napig egy ilyen félig ölelős (csak a tenyereink és a vállaink érnek össze), férfias kézfogás van, amit itt is láthatsz:

https://www.youtube.com/watch?v=R74LEgkOjJI

26F

2017. dec. 4. 12:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy jobban kijövök velük, mint akikkel nem beszélnek, mégis simán megölelnek. Meg velem pl simán elsütnek ilyan poénokat, amit más lánnyal nem annyira, vagy ha igen nem értik. Próbálok kezdeményezni, de van, hogy ignorálnak. Amúgy általában engem béznek ferdehajlamúnak...
2017. dec. 5. 20:58
 6/6 DK421 válasza:

Hmm... Lehet ostobaság (mivel nem tudom a pontos részleteket), de talán sokkal komolyabbnak tartanak, mint a többi lányt. Én is azokkal tudtam poénkodni, komolyabban beszélgetni, akit sokkal értelmesebbnek láttam a többi közül. Pl.: nem falkában járnak mindenhova, nem pletykálkodnak, egyéni stílusa van - nem ugyanúgy öltözködik, mint az xy "alfanőstény", vannak közös érdeklődési témák..stb.

Miért néznek ferde hajlamúnak? A kedvesemet is sokáig annak tartották, mert "minden lányra az osztályban rátapadt." Az igazság az volt, hogy nem ferde hajlamú életem párja, hanem szeretet- és figyelemhiányos volt. Egyesek dühkitörésekkel, gonoszsággal akarják felhívni magukra a figyelmet - róluk sokkal többször hallunk. Mások jól viselkednek, de elfojtják magukban az érzelmeket, nem mutatják, vagy nem tudják kimutatni, sokszor azért, mert nem merik. Utóbbiaknál sokkal nagyobb a depresszió kockázata is. Nagyon szeretett volna barátnőket szerezni, de sokan félre értették - sokáig én is. 10 évig csupán barátok voltunk, s nem olyan rég vagyunk együtt (úgy 1-2 éve). Sok mindent csak azután értettem meg vele kapcsolatban, miután megismertem a családját is.

Ja, igen: családokon belül is eltérnek a szokások, nem csak nagy társaságban: nálunk a rokonok közti puszi és ölelés természetes dolgok. Osztálytársaim le voltak gyökerezve, amikor találkoztam nagyapámmal az utcán és puszival, öleléssel, nevetéssel köszöntöttük egymást... Sokaknál ez nem szokás, vagy már nem szokás pár generáció óta. :/

26F

2017. dec. 6. 18:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!