Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Most mit tegyek? Nagyon...

Bit123bit kérdése:

Most mit tegyek? Nagyon kellemetlen helyzetben vagyok.

Figyelt kérdés

Szóval most vagyok 11.-es végzős, és csak most tudatósul bennem hogy feleslegesen jöttem ebbe a suliba.

Teljes történet: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..

Sokan mondták hogy váltsak sulit, de úgy éreztem hogy pár diák akkor sem fog ki rajtam..

Szóval végül is addig szekáltak még egyik nap 3-4 lefogtak és megfenyegettek, vagyis ki akartak rabolni..

Mivel az osztályfőnököt, és a szüleimet nem érdekelte nagyon hogy engem szekálnak, ezért úgy gondoltam hogy ha hagyom magamat hogy az a 3-4 ember megfosszon pár személyes dolgaimtól akkor talán az osztályfőnök vagy a szüleim tényleg komolyan fogják venni, és végre megoldódik a helyzet. Szerencsére 1 év után sikerült valamennyire megoldani hogy engem hadjanak békén, de ha nem hagytam volna magam akkor a mai napig is szekálnának folyamatosan.

Viszont ami még ennél is jobban kiakasztott hogy a tanárok is együttműködnek azokkal a diákokkal akikkel csak a baj van.. Több diák is van aki nem jár be órára, vagy gyakorlatra, és olyan is van aki otthon jobban érezte magát mikor nyári gyakorlat volt ami elvileg kötelező, és mégis abban az osztályban vannak ahol én. Mondjuk persze nekem kötelező volt le tennem a nyári gyakorlatot, miközben sokan be se mentek gyakorlatra, de az osztályfőnök legalább 3x kérdezte meg tőlem tanévkezdéskor hogy voltam e nyári gyakorlaton. Bár azt is gyakran kérdezni tőlem hogy kihelyezett gyakorlatra be járok e, persze én becsületesen be járok, amíg pár osztálytársam csak be megy 10 percre aláírni hogy ott volt. Amúgy meg a másik hogy majdnem 2,5 év alatt most jutott el odáig ez az iskola hogy valamit azért kéne is tanulni, mert év végén szakmai vizsga, bár szerintem továbbra sem fogja érdekelni az iskolát hogy az osztályt év végi vizsgára próbálja meg felkészíteni, mert a kilencedikes vizsgára is az utolsó 1-2 hétben készültünk fel, és ha év végén is az utolsó 1-2 hétben készítenek fel a vizsgára kb 3 éves anyagból akkor az elképzelhető hogy bukás lesz, és akkor szépen ki dobhattam 3 évet az életemből. Annyit még hozzá kell tennem ehhez hogy az iskola részéről a nagy hanyagság főleg az osztály miatt van, vagyis kb 5 ember minősíti az egész osztályt, és emiatt már aki abban az osztályban van az jól megszívta. Emiatt az 5 ember miatt nem volt se osztálykirándulás, se rendes tanítás, vagyis ez az 5 gyökér akik miatt már ezzel az osztállyal nem is foglalkozik senki. Nagyon gáz!!! Szerintem ez szégyen az egész iskola részéről..

Az iskolát szívesen ott hagynám, de nem tudom sajnos már egyáltalán nincs kedvem megint átélni egy másik suliban azt ami itt történt velem, ahhoz meg végkép nincs kedvem hogy 2,5 évet kidobjak a kukába.. Egyáltalán nem tudom hogy mit csináljak, most jelenleg alig járok be suliba, mert már annyira felidegesített hogy már nem is érdekel, bár nem tudom hogy ez megoldás, mondjuk mindenesetre nem írják a hiányzókat ami nem is baj most már.. Valaki hasonló helyzetben van? Mert én tényleg most nagy szerencsétlennek érzem magam emiatt.

2017. nov. 16. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Írd le mégegyszer, de tagoltabban és úgy esetleg hajlandó leszek rá válaszolni.
2017. nov. 16. 23:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Annyi a lényeg röviden hogy egyáltalán nem érdekel senkit se a mi osztályunk kb 5 ember miatt.. Én pedig feleslegesnek érzem azt hogy egyáltalán foglalkozzak még a sulival, mert a tanárokat sem érdekli semmi sem, főleg a mi osztályunk.. Az órák kb 80% fegyelmezés volt a mi osztályunknál, és ez most is így van.. Szóval már teljesen unom hogy lassan vizsgázok, és mindenki csak szórakozni jár be a suliba a tanárokkal együtt. Viszont ha már szórakozás ez a hely akkor már a vizsgát se kéne komolyan venni, de merem állítani hogy azt full komolyan fogják venni. Amúgy sokszor eszembe jut hogy most az iskola, vagy az én hibám ez, de mindig arra jutok hogy az iskoláé, mert én már mindent meg tettem, külön órákat vállaltam be nap végén hogy egyáltalán heti pár órát foglalkozzak már a szakmai tananyaggal, saját magam tanítom saját magam szó szerint, és hát akkor így mi értelme van a sulinak őszintén? talán ha legalább tanulnánk is valamit ami a szakmához kapcsolódik, de semmi..
2017. nov. 17. 16:03
 3/4 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem bírd ki a maradék időt amennyi a suliból van.Tedd le a vizsgát és készülj fel rá nagyon akár otthon is hogy biztos menjen.:) A gyökerekkel meg ne foglalkozz aki hülye az is marad.A tanárok meg csődtömegek ezek szerint.Figyelj ha tényleg ennyire idióta az a néhány ember az osztályodban akkor fel kéne őket világosítani arról hogy mennyire szánalmasak és hogy semmire nem fognak így menni az életben.Ezzel mások iskolai emlékét is tönkre teszik amit nem szabadna!Szerintem állj ki magadért!:)Ha annyira gyökerek h megpróbálnak megverni akkor már minden magáért beszél és a tanárnak muszáj lesz közbe avatkoznia!Bírd ki a maradék időt!Sok sikert! :D 13/L
2017. nov. 17. 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Tagolás alatt azt értettem, hogy kicsit gyakrabban helyezz el a szövegben sortörés, helyenként duplát. Ettől jobban én se értek ehez.

Én úgy értékelem, hogy 18 éves korára szinte senkiből nem lesz felnőtt, inkább csak azután záródik le egy korszak az életben. Szerintem ne várd hogy az osztálytársaid tisztában vannak a lehetőségeikkel. Ők így érzik jól magukat hogy érzelmi szinten éldegélnek. Én tudom ajánlani hogy azt, hogy iratkozz ki magántanulónak. Például wikipediáról szinte sokkal jobban meg tudod te is tanulni, legalábbis a közismereti tantárgyakat.

Azt is tudom ajánlani, hogy közvetetten gyakorolj nyomást a tanárokra, tehát valaki járjon a nyakukra. Egyedül bizonyára ez egyáltalán nem megy neked.

Bizonyára azt tervezik, hogy a vizsgán gyengén teljesítő osztálytársaitokat majd átrúgdossák. Úgymond, a lényeg az, hogy a felelősök élete nyugodtan teljen és be tudják írni a statisztikába hogy az is megvolt.

Egy egész közvéleményt megváltoztatni hatalmas feladat, viszont az egyszerű emberek egyszerű megoldást keresnek.

A tanárok levizsgáztak a pedagógusképzőben, de attól még hülyék, alig van önálló gondolatuk.

Ha például téged megbuktatnak, akkor csak konkrétan abból lehet szükségek ismételni amiből megbuktattak. Ez szerintem az utolsó tanévet vagy épp csak a szakmai vizsgákat/ érettségit jelentheti.

Az iskolakötelezettség Magyarországon egy ideje már csak a 16. életévig tart.

Próbálj kihagyni 2 egész hetet abban a suliban, szedd össze magad és menj egy másik suliba! Hidd el, nem olyan nagy tragédia a váltás, főleg ha a tanulmányok helyezed előtérbe. Tiszta lappal kezdhetsz, az új helyen bizonyára nem fogják tudni hogy ki vagy, te se hogy ők kik, de szerintem ezt nem is fogod siettetni.

2017. nov. 17. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!