Véletlenül kimondtam. Mit csináljak?
Ennyi primitív hozzászólót...
Ha paraszt volt és joggal "dicsérted", mit lepődik meg...nem tudtad s kész...mondd, hogy bocsi, de attól még paraszt vagy és le van sz@rva.
A pitának meg ugyanezt és te sem vagy különb nálam, ha így parasztkodsz....Neked is meghalt már hozzátartozód, akiről ő nem tud és biztosan emlegette őket...és.
Nyilván egyébként is volt közöttetek konfliktus, nekik így pont jól jött, hogy te megsértetted az anyuka emlékét és mehettek sírni felháborodva a tanárnénihez, akinek persze tízszeresen túljátszva előadták, hogy te szándékosan sértegetted az ártatlan kislány (vagy fiú) halott anyukáját.
Ami nyilván nem így volt, ettől függetlenül anyázni nagyon primitív és mocskos dolog. Ha haverok egymás között csinálják és nem érdekli őket, az oké.
De éles konfliktushelyzetben valakinek beanyázni az nagyon csúnya dolog. Az egyik legrondább beszólás. Ráadásul ha rossz embernek anyázol, úgy szájbavág, hogy elterülsz.
Ha megpróbálnád még menteni valahogy a helyzetet, akkor szépen odamész ahhoz, akinek beszóltál, meg a barátnőjéhez, és bocsánatot kérsz. Elmondod, hogy te nem úgy gondoltad, hogy nem az anyukájára értetted, és nem akartad megbántani, csak véletlenül kicsúszott a szádon. Megígéred, hogy többet nem fordul elő és szeretnél velük kibékülni.
Az teljesen mindegy, hogy komolyan gondolod e, de tudod, okos enged. Amilyen harcok folynak egy iskolában, simán el tudom képzelni, hogy a másik kettőben több rosszindulat volt, mint benned. De ha nem akarod a hátralevő közös éveiteket állandó háborúzással meg veszekedéssel tölteni, akkor emelkedj felül és legyél felnőttebb náluk.
A jövőben pedig inkább ne keveredj senkivel szópárbajba, főleg, ha ennyire nem gondolkodsz, mielőtt megszólalsz. Akkor inkább maradj csöndben és mosolyogj. Az amúgy is hatásosabb.
Egyébként az "anyád!" kifejezést itt valaki valóban szó szerint értelmezi? Mert ha valaki manapság azt mondja hogy "ANYÁD!", az 99%-ban nem gondol a másik édesanyjára, arra a személyre aki felnevelte.
Mondjuk ezzel a magyarázattal nem fogsz semmire menni, kérj bocsánatot.
Én a mamámmal élek. Ha valaki anyázik, vagy éppen le K-zza őt, akkor azt sértésnek veszem. A baráti körömben viszont ez gyakorlatilag egy "mémmé" nőtte ki magát. Sőt még én magam is szoktam szidni az anyám. Mindig a kontextus számít. Itt te gyakorlatilag nem követtél el semmit. Ez egy káromkodás volt, nem egy sértő szándékú mondat az anyukája felé.
Ha azt mondtad volna hogy: "Nekem legalább van anyám.", akkor az a szülője felé irányuló beszólás lett volna, de nem ezt tetted.
Bocsi, hogy most válaszolok....Igen, tudtam előtte, hogy már nics szegénynek anyukája, de barátnőmék is folyamatosan azt mondták nekem, hogy anyád, és belemászott a fejembe...Utána egyből bocsánatot kértem és még másnap is...Szerencsére nem lett belőle nagy baj...Vittem neki csokit (igaz nem lehet ezzel elintézni, de attól még na...)
Köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!