Csak engem demotivál az egyetem?
Jogra járok, de nem is az a legnagyobb bajom, hogy sokat kell tanulni meg sok a tananyag, hanem az, hogy vannak olyanok akik a kisujjukból kirázzák,láthatóan jobb érzékük van hozzá, színötösök, demonstrátorok különböző tanszékeken, külföldi tanulmányi versenyekre mennek stb.
Nem az, hogy irigy vagyok rájuk, hanem félek, hogy nem tudom felvenni velük a versenyt, akár egyetem után, akár az egyetem alatt is. Pl van, hogy órán egy kérdésre mire rájövök a válaszra már rögtön be is mondja valaki. Én meg 3-mas/4-es átlaggal is elég sokat tanulok, időm se lenne annyi mindent csinálni egyszerre...
A legjobb dolog amit tehetsz, hogy nem méregeted magad másokhoz, hanem csak haladsz a saját tempódban. Tudom, hogy klisé válasz, de a lassú haladás is jobb, mintha feladnád. Egyszerre egy dologgal foglalkozz, jelen esetben azzal, hogy tanulj, aztán ha lesz erőd, akkor vállalhatsz extrákat is, de azzal még ne foglalkozz, hogy mi lesz egyetem után, mert csak még jobban leterhel idegileg.
Tényleg nehéz lehet néha, de kitartást!
azt azért jó ha tudod, hogy a színötösök puskáznak...
és a diploma az diploma soha senkit nem érdekel hányas lett...
aztán meg egy 3 as tanulónak több az önálló gondolata a való életben mint ezeknek a kiscsillagoknak..
Engem is demotivál az egyetem, de nem ezért, hanem a borzasztó információáramlás, a különböző szervezeti egységek közti összhang teljes hiánya, az oktatók egy részének alkalmatlansága, az infrastrukturális hiányosságok, a semmitmondó kötelező előadások, a jó jegyzetek hiánya, az elégtelen gyakorlati képzés miatt.
Te meg ne másokkal foglalkozz! Menj át mindenből elsőre, ha érdekel egy téma, mélyedj el benne, írd meg tisztességgel a diplomádat, mélyedj el más területeken is (pl. legyen tisztességes nyelvtudásod) stb. Nem feltétlenül azok lesznek a legsikeresebbek, akik a legjobbak az egyetemen. Az egyetem teljesen más, mint a hétköznapi élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!