Egy koreai lányt, hogy lehetne becézni?
Figyelt kérdés
Jövőre úgy néz ki, hogy lesz egy új osztálytársam, aki koreai származású, a neve pedig Kim Young soo. (Kim Jongszu-nak kell kiejteni)2017. júl. 23. 05:23
11/17 anonim válasza:
A kérdést nem teljesen értem. Ha valakinek van beceneve, azt a bemutatkozáskor majd közölni fogja, és akkor úgy lehet őt szólítani.
12/17 anonim válasza:
#8 te vagy a hülye😂 nem kéne beleszólni olyanba, amiről halvány fingod sincs. A koreaiaknál ugyan úgy elól van a vezetéknév mint nálunk, ahogy a kérdező is mondta. Neki pedig üzenem, hogy ahogy én tudom, becézgetni úgy szokták egymást, hogy egy -ah vagy egy -i szótagot raknak a keresztnevük után, lehet meg van adva melyiket lánynál, melyiket fiúnál, vagy tök mindegy, ezt már nem tudom, de mivel ez egy koreai szokás, ezt szerintem elég fura lenne ha használnád. Úgy nem szokták becézgetni egymást mint nálunk, hogy majdnem minden névnek van beceneve. Szólítsd a rendes keresztnevén, hacsak nem mondka el külön hogy szólítsd.^^
13/17 anonim válasza:
"Hülyék vagytok!
Miért lenne a vezetékneve elöl?
Ez leginkább szinte csak a magyaroknál szokás, talán mintha a japánoknál is, de a ti álláspontotokban nem kéne olyan biztosnak lenni."
Te vagy a hülye ! Minek ugatsz bele olyanba, amihez nem értesz ? Ezzel csak magadat minősíted. Nemcsak a magyaroknál van elől a családnév. A kínaiak, japánok, koreaiak is így használják. Becézés nem minden népnél van. Szerintem is erőltetett minden nevet becézni. Pl. Zentét, Aport is. A Jongszu sem hoszzú név és nem nehéz kiejteni. Felesleges becézni. Lehet ő nem is szereti a becézést. Tőle kell megkérdezni.
14/17 anonim válasza:
Szerintem származástól függetlenül senki nem örülne, ha csak úgy elkezdenék becézgetni az osztálytársai.
15/17 anonim válasza:
És nem vagyok 0%-on..elképesztő :D
#5-ös voltam :P
16/17 Sunshinedoll válasza:
Kérdezd meg tőle, hogy hogyan szeretné, hogy szólítsák.
Ez hogy nem jutott eszedbe lol?
17/17 anonim válasza:
Én is ezen gondolkodtam, hogy ahelyett, hogy ismeretlenektől kérded, hogy szólítsd, miért nem kérded meg majd tőle, hogy a barátai hogy nevezik? :D Az is lehet amúgy, hogy itt írnak neked mindenféle becenevet, hogy azon szólítsd, de ő azt nem is szereti. Vannak olyan magyar ismerőseim is, akik falra másznak attól, ha becézgetik őket, külön megkérdnek mindenkit, hogy véletlenül se hívják őket pl. Esztikének, hanem csak simán Eszternek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!