Van különbség a kínai, koreai, japán emberek kinézetében?
Figyelt kérdés
Nyilván, a koreaiaknak, meg a japánoknak több pénzük van a ruházkodásra, szépségápolásra. De léteznek szemmel látható különbségek a három ország lakói között?2017. júl. 16. 15:56
1/14 anonim válasza:
Hogyne lenne!! Ez kb olyan mint az észak közép dél európaiak között mi a külömbség.
A japánok és koreaiak sokkal szebbek mint a kínaiak. Jobban meg is lehet őket külömböztetni egymástol.
2/14 A kérdező kommentje:
Jó, de Európában az embereknek a hajszíne is különbözik, így azért könnyebb megkülönböztetni. Szerintem náluk sokkal kisebb ismertető jelek alapján lehet felismerni. Például, ha egy japán turista elmegy Koreába, akkor nem hiszem, hogy egyből látják róla az utcán, hogy ő nem koreai, pláne ha ki is sminkeli magát. Azt meg kizártnak tartom, hogy mindegyikről egyből meg lehet mondani, hogy hová valósi.
2017. júl. 16. 16:28
3/14 anonim válasza:
te megmondod egy németről, hogy német, ha meglátod magyarországon? ne legyél rasszista
4/14 anonim válasza:
Szerintem a kínaiak a legszebbek. A japánoknak nagyobb a fejük. És ne ezekről a rommá photoshoppolt csajszikról beszélek. Szerintem a japókra jellemző a téglalap, ovális fej. A kínaiaknak inkább kerek. A koreaiaknak meg nem csak az orruk pisze, hanem az egész fejük olyan.. a mongoloknak jobban kiugrik az a jellegzetes arccsontjuk. Nem tudom h hívják :O ezek az én személyes tapasztalataim.
5/14 anonim válasza:
Aki nem ismeri a tipikus ismertető jegyeket az nyílván nem tudja megmondani, de ez az európaiakra is igaz lehet. Viszont az aki tudja, hogy mire kell figyelni az meglátja a különbségeket.
6/14 anonim válasza:
Nem olyan konnyu megkulonboztetni ket magyart se tavolrol, de ha kozelebb mesz latod a kulonbseget. A jaromcsont, latinul os zygomatcum, de inkabb nekik kerek a fejuk, kiveve a tatarkort, amikor csucsosra torzitottak a gyerekek koponyajat, a kinaiaknak meg csucskos az alluk, mar koreaban az divat es olyanra plasztikaztatjak magukat.
7/14 anonim válasza:
8/14 anonim válasza:
Én kapásból meg tudom különböztetni a koreai, japán és kínai embereket. De így van ez az európai emberekkel is (bár ott kissé nehezebben boldogulok). Nagyon sok sorozatot, filmet, videoklippet, egyebet nézek koreaiul, japánul és kínaiul is. Vannak tipikus ismertetőjelek is, amik nagyon gyakoriak náluk, bár van mikor sokat kell gondolkoznom, milyen nemzetiségű is az illető (ilyenkor gyakran közrejátszik, ha keverednek - I mean koreai anya, japán apa stb). A kínaiak általában a legalacsonyabbak mindhárom nemzetiségű közül, valamint nekik a legsárgásabb a bőrük, míg a koreaiaknak inkább rózsaszínes/fakófehér. A japánoknak a legkeskenyebb a szemük, míg a koreaiaké a "legnyugatiasabb", ha szabad így mondani. Valamint a kínaiak fejformája elég kerek, a japánoké hosszúkás. Persze, ez úgymond "durva általánosítás", de a legalapvetőbb ismertetőjegyeknek ezeket mondanám (biztos van még rengeteg). Ha egy ember ért ehhez, kiváncsi rá és foglalkozik eféle dolgokkal, akkor meg tudja különböztetni a három nemzetiségű embereket egymástól. Ez persze még pofonegyszerűbb egy koreai/japán/kínai embernek, hisz ők tényleg ebben élnek. Ugyan úgy, ahogy a német, angol, magyar, francia stb nemzetiségűeket is meg lehet különböztetni egymástól, aki ért az ilyenhez. Valamint - visszatérve az eredeti országokhoz - az öltözködés, sminkelés, hajviselet is egészen más. Nagyon sajátos mindhárom országban ez, főleg a nőknél
9/14 anonim válasza:
Előző válaszadó!
"Én kapásból meg tudom különböztetni a koreai, japán és kínai embereket. De így van ez az európai emberekkel is (bár ott kissé nehezebben boldogulok)."
Az európaiak sokkal jobban összekeveredtek, nézz rá pl. a magyarokra, egy szőke magyarnak biztos van valamilyen idegen eredete. Az ázsiaiaknál a keveredés kevésbé feltűnő, bár a kicsit barnásabb bőrszín meglátszik (maláj/indonéz).
A kérdésre válaszolva:
Az öltözködésük és a szokásaik alapján egyszerűbben meg lehet őket különböztetni.
10/14 anonim válasza:
#9: igen, tudom, ezért írtam, hogy itt nehezebb boldogulni megkülönböztetésbe, főleg mert szerintem egy koreai és egy kínai ember jobban különbözik egymástól, mint egy magyar és egy angol példának okáért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!