Mit gondolnátok egy ilyen osztálytársról?
Van egy nagyon fura lány az osztályunkban, aki már a kezdetek óta ebbe az iskolába jár. 13 éves, nagyon rossz múltja volt, ami kihatott a jelenre is. Kicsit duci, ahogyan én is, de ez majd csak a következő bekezdésemben lesz lényeges. Az anyja piált, bulizott a lány csecsemőkorától kezdve, nem foglalkozott vele, később lelépett. Az apjával sem találkozik soha, maximum 1 évben egyszer-kétszer, mert nagyon messze van az a hely, ahol dolgozik. Itt kezdődnek a nagy bajok, de ami a legnagyobb szopás, hogy az apja le se szarja az anyjához hasonlóan, hanem minden negyed év után (vagy még annyi se) megveszi neki a legújabb iPhone-t, mert ezzel akarja pótolni a szeretetet. Szerintetek ez normális?!
(Egyébként kisvárosban lakunk, és ott van a suli, nem messze.)
Szóval most az van, hogy a többiek elkezdték csúfságolni, hogy milyen koca, meg dagadt. Kifogásuk van azzal, hogy rövidnadrágot és haspólót hord. (Mondjuk a haspólót azért megértem, de rövidnadrágot miért ne lehetne hordani nyáron? Egy duci lánynak már ezt se szabad?)
A ,,barátai" (szar tanulók, engem is amikor csak tudnak, csesztetnek), is ellene fordultak, és titokban malackának hívják őt, meg amikor ott van a közelünkben akkor elkezdenek röfögni.
Az van, hogy a csaj bukásra állna mindenből (SZÓ SZERINT!), pedig alsóban még négyes-ötös volt, igyekezett tanulni, normális ember lenni. De most vagdossa magát, elszökik az iskolából és otthonról (elfelejtettem mondani, hogy az apjának a testvére neveli). A pénzével és telefonjával akar barátokat szerezni, ami alsóban is így volt, sajnos. Csak ezért vannak ,,barátai", akik természetesen a háta mögött mindig kibeszélik. Szóval szar a helyzet.
Tudom, hogy nem az én dolgom, de már kezdem szegényt sajnálni, hogy így megalázzák, ráadásul ilyen alpári módon. Ma volt az utolsó tanítási nap (mármint a mi iskolánkban), és ma nem jött, mert egész héten csak alázták meg kibeszélték őt. Mit gondoltok az ilyen emberről? Próbáltok neki segíteni vagy elítélitek őt? Esetleg nektek is van hasonló osztálytársatok?
Az előttem válaszolóval kell egyetértsek, hiszen rendes dolog, hogy segíteni szeretnél rajta, viszont először neki kell segítséget kérnie. Annyit megtehetsz, hogy esetleg barátkozol vele, próbálsz közeledni felé, itt a szünet és közös programot szervezhettek például. De ezt csak abban az esetben, ha kedveled őt, vagy a személyiségét, hiszen az neked lesz rossz, ha csak azért barátkozol valakivel, hogy ne érezze magát rosszul. De erről szerintem akár a szüleiddel is beszélhetsz, vagy egy másik felnőttel, aki a közeledben van, hogy ő mit javasol mit tegyél, vagy segít egy-két dologban.
A lényeg, hogy vigyázz nehogy magad alatt vágd a fát! :)
12 évesen nem tudsz segíteni.
Kérd meg a szüleidet, vagy valaki közösségekben forgó embert, mondjuk lelkészt, hogy segítsenek. Hivatalnokok nem fognak, kár is a szóért.
Segélyszervezetek emberei sokat tudnak tenni, azok nem pénzért teszik. Megkereshetik a nagyszüleit, vagy más rokonokat, akik törődnének vele. Vagy ha nem, akkor összehozzák másokkal.
Halihó!
Nos, nem sokat változott azóta a helyzet. Igazából nincs életkedve. :(
Többet nem tudok mondani azon kívül, hogy idén azon röhögtek, hogy szerencsétlen begyógyszerezte magát tavaly ugye :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!