Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ti rábíznátok magatokat a...

Ti rábíznátok magatokat a helyemben?

Figyelt kérdés

Egészségügyi okokból félévkor iskolát kellett váltanom, és ugye sokat kell pótolnom, különösképpen matematikából. És van ott az osztályban egy srác, akit ajánlott mindenki, hogy néhány hét alatt szintre hoz.

Viszont nem túl bizalomgerjesztő a srác. Nem ír házit, szétszórt, ingerlékeny, sokat bagózik stb.

A szétszórtsága már talán beteges. Van, hogy nem ismeri meg az osztálytársait, a tanárait, miegymás. :D

Tény és való, hogy nagyon vág az esze. Míg az osztály java megfontolja, hogy beüti a számológépbe a dolgokat, ő már fejben kiszámolja. És úgy, hogy ez egy elég erős iskola.

De tényleg iszonyatosan szórakozott. Amikor a táblánál mondja a feladatmegoldást, nem lehet érteni, mert amit mi 5 lépésben megcsinálunk, az neki triviális és teljesen kihagyja őket.

Meg az is fura, hogy összesen többet láthattam alvás közben, mint ébren. :D

Óra van? Nem számít, Ferike alszik. Előadás van? Nem számít, Ferike alszik. xD

Késik mindenhonnan, akkor is azért, mert elment kávézni meg cigizni és elment az idő. :D

Nem tudom, mit falnak így rajta, első benyomásnak köszönés helyett odajött hozzám megkérdezni, hogy szeretem-e a matematikát. xD

Mondjuk azt látom, hogy akik közel állnak hozzá, azokkal teljesen más.

Tényleg olyan osztály tudósa aurája van, de nem tudom... :D

Én valahogy nem igazán bízom benne, akárhogy ajánlja mindenki.

2017. ápr. 17. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Veszteni ne vesztesz semmit ha kipróbálod, hogy tud segíteni.
2017. ápr. 17. 14:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Nézd meg az Esőember c. filmet, nagyjából erről szól.
2017. ápr. 17. 15:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, az is lehet hogy képes lesz úgy elmagyarázni mindent hogy simán megérted.
2017. ápr. 17. 15:13
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem emiatt nem tudok benne megbízni. Hanem általában. Készít ő érettségire, versenyre, piciket, nagyokat, egyetemistákat is párat. Nagyon megy neki elvileg. Csak... Olyan más típus. Nem mondanak neki semmit a társadalmi normák. Amit egy bizonyos szintig értek, ismerek fura figurákat. De amit ő művel, az sok. Egyszerűen nem ért meg az emberekkel kapcsolatban alapdolgokat. Pl. ha nem ismerjük meg a tanárunkat, osztálytársunkat, azt próbáljuk leplezni, nem nézünk bambán és kérdezzük, hogy "Édes jó istenem, kis is vagy/ön?"

Vagy ha jön be a tanár, és illenék ismerni, nem kérdezzük, hogy "Maga kicsoda, miért nem a tanárunk jött?"

Persze, ha tudnám, hogy beteg mondjuk, teljesen átértékelném.

2017. ápr. 17. 15:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát valószínű van egy enyhe autizmusa.

Meg lehet próbálni, de az igazság az, hogyha ő érti, attól még nem biztos, hogy át tudja adni a tudást másoknak is.

2017. ápr. 17. 15:53
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Annyit tudok, hogy többször volt pszichiátrián, fekvőbeteg-ellátást kapott. De az súlyos depresszió és öngyilkossági kísérlet miatt volt. De az teljesen helyreállt. Csak kiderült volna. Vagy csak nem köti az orrunkra a diagnózisát. :D
2017. ápr. 17. 16:20
 7/11 anonim ***** válasza:

"Készít ő érettségire, versenyre, piciket, nagyokat, egyetemistákat is párat."

Ezek után hogyhogy nem bízol benne? De szerintem is jobb lenne, ha nem cigizne és dohányozna.

2017. ápr. 17. 17:03
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem egy próbát megér, nem tudom, kér-e pénzt vagy valamit érte, bár ha osztálytársak vagytok, akkor kizártnak tartom. És lehet, tényleg fel tud késziteni, tök ingyen, mig ha elmennél egy külön matektanárhoz, több ezer ft-ot kifizetnél neki, úgy, hogy lehet, fele annyira se értenéd meg nála az anyagot, mint ennél a fiúnál.

Arról nem beszélve, hogy igy nem csak matekból leszel jobb valószinüleg, hanem lehet, össze is barátkoztok és igy két legyet ütsz egy csapásra.

2017. ápr. 17. 18:57
 9/11 A kérdező kommentje:

Egyetemistáktól és érettségi készítésért és versenyre készítésért fogad el. Felzárkóztatásért, fejlesztésért nem. Akkor sem, ha önként próbálják adni.

Meg állítólag teljesen megváltozik ott négyszemközt. Azt érezteti, hogy hisz a "kliensében", biztatja; nem szájba rág, hanem a gondolkodásra és annak a szeretetére buzdít. A legnagyobb eredménye, hogy az egyik gyereket felhozta egy nyár alatt 4,2-re. A pótvizsgára is ő készítette, meg nyáron hetente négyszer két órát foglalkozott vele. Akkor fogadott el pénzt, mert a lány édesanyja leb**ta, hogy rá fordítja az idejét és meg kell azért azt fizetni. xD

Asszem teszek egy próbát, mert biztatóbbnak tűnik a magántanárnál. Sokkal. Ha fura akkor fura. Kész. Meg fogom keresni.

2017. ápr. 17. 19:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát nekem tök szimpi a srác ezek alapján, szóval őszintén nem értem, miért nem tudsz megbízni benne:D
2017. ápr. 18. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!