Meddig tartanak az egyetemi évek? Meddig egészséges az iskolapadot koptatni?
Gondtalanul? Nekem azóta gondtalan az életem, mióta dolgozom :)
Szerintem felesleges és gáz is 10 évig egyetemre járni, úgy hogy közben nem dolgozol, a szüleid tartanak el.
Természetesen munka mellett bármikor tanulhatsz, akár 50 évesen is. Én is jártam munka mellett is még iskolába, volt 60 éves csoporttársam is :)
30 éves korig? Max ha orvos az illető.
Tanulni bármeddig lehet, de nem mindegy mit vár el az illető a szülőktől és mennyire halad az életével.
Van olyan ismerősöm aki 28 éves, már a harmadik képzését csinálja, nem dolgozik, éldegél a koliban. Elvileg akar majd családot. Na de mikor? 30 évesen lesz pályakezdő.
Na meg van sok olyan ismerősöm aki alapképzés után mesterre ment, hétköznap dolgozik, a párjával él, ellátja magát és a háztartást, esetleg gyereke is van, hétvégén pedig tanul.
Nem egy olyan ismerősöm van, köztük édesanyám is aki 40 felett kezdett tanulni, mert szeretett volna, de ugyanúgy ellátják a kötelességeit dolgoznak, gondját viselik a fiatalkorú gyerekeiknek.
Tök mindegy ki mikor és mennyit tanul. De 28 évesen én elásnám magam, ha még mindig a bulizós semmittevő életet élném és a tanulásra hivatkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!