Miért szidja minden mindenki a BTK-t? Nyelvszakra szeretnék menni egyébként, de akárhány embernek mondom, hogy BTK, mind elképedve kéri : de miért mennél oda? Egyébként van egy nagy tervem, szinkrontolmács szeretnék lenni, ehhez mennyit kell tanulni?
Google: szinkrontolmács képzés, majd olvasás.
A környezeted reakcióját pedig úgy értheted meg, hogy rákérdezel attól, aki mond valami számodra érthetetlent, hogy miért teszi.
Az a vicc, hogy megkérdezem és mindenki csak hápog, hogy a bölcsészek olyan lilák stb. (Azok nem az újpestiek?:))
Nyilván, döntést én fogok hozni és nem mások véleménye alapján, csak kiakadtam kissé ( ez az oldal meg arra van,hogy kérdezzünk)
Mert amióta nők is tanulhatnak egyetemeken a bölcsésztudomány nőtöbbletes kar lett, és általában mindent, ami népszerű nők körében, a társadalom az értéktelenséggel azonosítja.
Ugyanez az "elértéktelenedés" van az orvosin, gyógyszerész, vegyész, biológia, építészmérnök, jogi szakokon, csak hogy párat megnevezzek (mind olyanok, amelyek korábban, míg férfi domináns területek voltak, kifejezetten nagy presztízsnek számítottak). A nők munkája a mai társadalom nem értékeli nagyra.
Tanulmányokkal világosan kimutatható, hogy amint egy szakma népszerű lett a nők között, a közvélemény is totál megváltozott róla.
Ha téged a bölcsészet érdekel, tanuld azt :)
5: ez érdekes, én még sose hallottam. Sőt! A btk pont nem a cicababák gyűjtőhelyeként él senkiben sem a környezetemben. Inkább az elvont, tarisznyás, divatot kerülő, fura fiúk és lányok. Persze ez sem igaz.
Nálunk a jog és a külker az, amiről ez a kép él, hogy buta, ribis mű cicababák kedvenc helye. És persze ez sem igaz.
lány vagyok
motiváltatlan emberek meg sokfelé vannak, meg olyanok is, akik melegedőnek használják az egyetemet
Sunshinedoll
Ez tényleg így van, pl régen a tanárszakma is férfiszakma volt, sőt a nagyszüleimet még férfi tanítók tanították és volt is presztízsük.
Ma már általánosban szinte nincs is férfi tanerő, max egy-két régi csont, gimiben is szinte csak a tesitanárok férfiak.
Én egy jómódú kisvárosban lakom és itt meg az a trend, hogy minden menő vállalkozó gyereke jogra megy, de olyanok, hogy 3-as érettségivel 285 ponttal kerülnek be költségtérítésesre.
a bölcsészet egy tág dolog
kezdve a filozófiától, a nyelvszakig, pszichológiáig
egyébként- nem elrettentés- de egyre több jogászról tudok, aki olyan pozicióban dolgozik, ahol extrém túlképzett
pl kisvárosunkban a gyámügyi előadó is dr. iur. és mondta is, hogy ide egy igszervező vagy egy pedagógus diploma is elég lenne
vagy pl jogász ismerős dolgozik nagyobb cégnél, mint bérbeadási menedzser, ő is azt mondta, hogy fősuli is elég lenne a poszthoz
de pl Bp-en már a bíróságokon a sima jogi ügyintézők között is vannak dr-ok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!