Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van ehhez a tanárnak joga?...

Van ehhez a tanárnak joga? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szóval. A történet: esés közben kiment a bokám, be van kötözve gézzel. Az orvos 3 hét felmentést adott testnevelés alól, de a tanár úgy döntött, hogy 1 hét után tudok dolgozni (hasizom, stb.). Kérdezem én: mivel teljeskörű felmentésem van, és nem futás, lábmunka alól, van ehhez joga?! Szerintem nincs. Mit lehet ilyenkor tenni? Kérlek titeket ha tudtok, hivatalos linket is linkeljetek, ahol leírják ezt. Köszönöm!
2016. szept. 14. 20:13
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Ezt nem ide kell írni.

Faternak szólj. Bemegy, leül, és szépen elmagyarázza a tanárnak az orvos, igazolás, felmentés szavak jelentését.

Ha nem érti, még türelmesebben elmagyarázza.

Ha ezután sem érti, és az én gyerekemről lenne szó, szemléltető oktatást tartanék neki (és rajta) hogy milyen sérülésekért szokott felmentés járni. Addig magyaráznám neki, ameddig meg nem érti, nagyon türelmes ember vagyok.

2016. szept. 14. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Még annyit, hogy menj be az igazgatóhoz is.

Jelezd neki, hogy a tanár jogtalanságot akar elkövetni, és ha ezért szaktanárit vagy elégtelen osztályzatot ad, akkor a szüleid feljelentik az iskolát a KLIK-nél.

2016. szept. 14. 20:45
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
jaja, meg menj brüsszelnek is köpd be. amúgy komolyan, a te érdeked is, hogy némileg formában tartsd magad, de nem az én dolgom..
2016. szept. 14. 21:46
 4/6 A kérdező kommentje:
3. Valasz: 3 het alatt nem hiszem hogy akkora baj lenne. De az orvosi igazolas kimondja hogy fel vagyok mentve.
2016. szept. 14. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:
24%

te dolgod.. én csak megjegyeztem, hogy a) kaptál egy hét pihenőt b) gézzel kötözték be, uh semmi komoly c) ilyenért alapból nem lett volna kötelező teljes felmentést kapni

de ha rinyálsz miatta, akkor természetesen jogos, hisz megkaptad a teljes felmentést.

2016. szept. 14. 22:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Elvileg szerintem nincs joga a testnevelőnek felülbírálnia az orvos által adott felmentést, mert az még megérteném, ha a szülővel íratott "tegnap fájt a hasam" típusút nem engedné, de ezt szakembertől van. Azt tudod tenni, hogy meglátod hogy leszel egy hét múlva, fáj-e a gyakorlatokat csinálni. Amúgy valahol a tanárt is megértem, mert jegyet kell adnia és nehéz lesz veled bepótoltatnia és leosztályoznia visszamenőleg 3 hét anyagát.

Jogszabályt nem tudok erre sajnos, szerintem nincs is.

2016. szept. 16. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!