Szerintetek tényleg teher a Tanárnak, ha a tanuló órakezdéskor a tanterem előtt várja, hogy 1 mondatot mondjon, mert nem meri a többiek előtt?
Gimnazistaként volt egy bajom; voltam vele orvosnál meg kaptam speciális diétát, de néha ment a hasam.
Ilyenkor (és ez nem heti rendszerességgel, hanem havonta pl egyszer) aznap, amikor hasmenéses voltam, megvártam az első 2-3 óránál a terem előtt a tanárt és szóltam, hogy mi a szitu. Csak azért, hogy ne lepődjenek meg ha mondjuk 2x vagy 3x kikéredzkedek. 4. órára már nem is ment a hasam.
Egyszer egy ilyen napomon vártam az óraadót, amikor egy másik tanár kérdezte, hogy miért ülök a terem előtt, mikor már becsengettek és amikor mondtam, hogy xy tanárúrra várok, bezavart, hogy ne várjam, mert nagyon idegesítő dolog
Utána már nem tettem többet, a tanárok meg megszokták, hogy, ha többször kéredzkedek ki, mi a szitu - aztán fél év után el is múltak a hasmenések.
Ezen gondolkoztam, hogy ez tényleg idegesítő, ha a gyerek a terem előtt vár a tanárra, hogy beszéljen vele?
Nálunk sosem volt olyan, hogy a gyerek kiment elszívni egy cigit, de olyan előfordult, hogy kiment és nem is jött vissza. Általában akkor látszott a gyereken, hogy rosszul van. Amikor 10 perc után nem jött vissza a tanár utána ment. Lett volna nemulass a gyereknek, ha a tanár rajtakapja, hogy cigizik vagy épp telefonon trécsel hosszasan.
Azért, ha a gyereknek muszáj óra közben telefonálnia (pl éppen műtik valamelyik rokonát) azt is jelezheti a tanár felé óra előtt szerintem, hogy ha csörög a telefonja, fel kell vennie, vagy tudja hogy kb mikor ér véget a műtét és muszáj megejtenie a hívást óra közben; így ki kell mennie a teremből előreláthatólag.
Plusz nálunk nem is nagyon fordult elő, hogy a gyerek nem mehetett ki. Mindenkit kiengedtek; nem is ezért szóltam előre, csak pl ha 2-3 alkalommal kikéredzkedek akkor a tanár jogosan, aggodalommal vezérelve kérdezősködni kezd és akkor ezt a témát az osztály előtt tárgyalhattam volna ki; szóval ezt elkerülendő is választottam a megoldást, hogy inkább előre szólok.
Nem biztos, hogy azért zavart be a tanár a folyosóról, mert gonosz volt... Jellemző a diákokra, hogy egyből a rosszat feltételezik, holott a tanár szemszögéből teljesen más ez az egész eset.
Ha a házirendben benne van, hogy csengetés után az osztályteremben kell lenni, és adott esetben éppen ez a tanár az ügyeletes, akkor a feladata az, hogy minden gyereket bezavarjon csengetés után a terembe. És lehet azon rugózni, hogy miért nem kérdezte meg, hogy mi bajod van stb., de ez olyan dolog, hogy amikor egy tanár egy nap lát 100 hülyeséget, akkor már nem biztos, hogy minden egyes diákhoz lesz türelme. Tehát az ő szemszögéből csak annyi történt, hogy a csengetés után a folyosón látott, azaz megsértetted a házirendet, és a helyedre utasított. Ezt nem kell magadra venni, mert nem ellened szól, a tanár csak a dolgát végzi.
A hasmenésről meg annyit, hogy inkább egy alkalmas időpontban beszéld meg előre a tanárokkal, hogy mi a problémád, esetleg a szülő írjon a tanárnak a betegségedről az ellenőrzőbe stb., és minden tanárod tudni fogja, hogy mi az ábra, aki tanít, és nem kell az óra előtt várnod őket a folyosón.
Egy csomó gimis iskolatársam random hülyeségekkel, meg special snowfield kérésekkel várta a tanárt (tessék kérem előre ültetni és hangosan magyarázni, mert szemüveget kaptam, de nem akarom hordani - meg egyéb ilyen ökörségek).
A te eseted teljesen indokolt, csak gondolom nem fejtetted ki a fontoskodó tanárnak, ezért volt bunkó (bár lehet, hogy utána is az lett volna, te ismered).
14,15 - Életszerűtlen, amit írtok. A tanár is ember, és mint ilyennek, véges türelme van. Egy nap annyi hülyeség ér egy tanárt, hogy nem lehet elvárni, hogy minden egyes esetben a diák kegyeit keresse... Attól még, hogy egy tanárnak nincs minden hülyéhez türelme (most nem a kérdezőre gondolok) még nem jelenti, hogy nem alkalmas a pályára. A legtöbb gyerek ugyanis direkt szokott szórakozni és feszegetni a határokat, tele vannak rosszindulattal és bunkósággal (főleg manapság).
Amúgy meg a kérdésben lévő tanár semmi rosszat nem csinált, csak beküldte a gyereket a terembe, amit teljesen jól tett, hiszen a legtöbb iskolában csengetés után a teremben kell lenni. A gyerek problémája pedig egyéni probléma, nem kell elvárni, hogy majd mindenki leálljon azt lesni, hogy épp mi gondja-baja van őnagyságának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!