Szerintetek tényleg teher a Tanárnak, ha a tanuló órakezdéskor a tanterem előtt várja, hogy 1 mondatot mondjon, mert nem meri a többiek előtt?
Gimnazistaként volt egy bajom; voltam vele orvosnál meg kaptam speciális diétát, de néha ment a hasam.
Ilyenkor (és ez nem heti rendszerességgel, hanem havonta pl egyszer) aznap, amikor hasmenéses voltam, megvártam az első 2-3 óránál a terem előtt a tanárt és szóltam, hogy mi a szitu. Csak azért, hogy ne lepődjenek meg ha mondjuk 2x vagy 3x kikéredzkedek. 4. órára már nem is ment a hasam.
Egyszer egy ilyen napomon vártam az óraadót, amikor egy másik tanár kérdezte, hogy miért ülök a terem előtt, mikor már becsengettek és amikor mondtam, hogy xy tanárúrra várok, bezavart, hogy ne várjam, mert nagyon idegesítő dolog
Utána már nem tettem többet, a tanárok meg megszokták, hogy, ha többször kéredzkedek ki, mi a szitu - aztán fél év után el is múltak a hasmenések.
Ezen gondolkoztam, hogy ez tényleg idegesítő, ha a gyerek a terem előtt vár a tanárra, hogy beszéljen vele?
ha ki kell menni, akkor ki kell, ha ötször, akkor ötször!
ez a "engedélyt kell kérni" azért hogy wc-re mehess, természetellenes, és más országokban nem divat.
csináld össze magad, csak mert a tanár azt mondja még öt perc?
kimész. pont. ha rákérdez, hív a szükség. ügy lezárva.
De majd foxál'be mert a nagy okos pedagógus" így döntött....
Akkor mész ki amikor kell!
Mindenkinek adtam egy zöld kezet és arra kérném azokat, akik lepontozták a válaszolók zömét, magyarázzák el, miért tették. Ugyanis azoknak a véleménye is érdekelne, akik szerint igenis idegesíti a tanárokat, ha a gyerek óra kezdetekkor várja a terem előtt.
Utolsónak főképp köszönöm a válszt, aki rávilágított arra is, hogy ez milyen hatással lehet azon gyerekekre, akik más panaszokkal fordulnak tanárokhoz.
Amúgy még annyit had mondjak el a saját védelmemben, hogy, azért ciki a teremben kérdezni a tanárt, mert, amikor a tanár belép a terembe, az osztály elcsendesedik, figyel a tanárra, akármilyen halkan is próbál a gyerek a tanárral megbeszélni valamit, hallják a többiek; vagy, ha nem is az egész osztály, páran hallják és megy hátra az infó. Plusz azért annyi gyerek előtt egy csendes teremben nagyon kellemetlen a tanárral erről társalogni.
Teljesen érthető volt, ahogyan viselkedtél és az a másik tanár volt kőbunkó. Jellemző, hogy eszébe sem jutott megkérdezni, hátha érthető, miért állsz ott kint.
Természetes, hogy az ember ilyen altesti problémáit nem az osztály előtt akarja a tanárának elmagyarázni.
Ha nem lenne az engedélykérés akkor a fél osztály 20 perces "pisi/kaki" szünetet tartana. Ami valójában csak a nincs kedvem órán lenni, inkább cigizzünk/füvezzünk a WC-ben lenne. Legalábbis a középiskolámban ez ment és egyáltalán nem a legalja iskolának számított.
Szóval szép dolog ez a csendben kimegyek dolog, de max. a normális diákoknál működne arra amire való. És sajnos ők vannak kisebbségben.
Egyetemen már klasszul működik, de oda mindenki önszántából jár be fiatal felnőttként, hogy tanuljon.
Visszatérve:
A tanárnak szr napja volt, véletlenül sem gondolt arra hogy rosszul vagy, hanem biztos csak rendetlenkedsz, meg akarsz lógni stb. Ez egy teljesen téves feltételezés volt, de ezt ő nem tudja.
Mesélhetnék hányszor kaptam én is ilyeneket kitűnő tanulóként, mert biztos olyan vagyok mint a többiek. Például kitépte az illemtanár a papírt a kezem alól, hogy biztos puskázok. Pedig soha életemben nem...előtte se utána se.
utolsónak mondom hogy ha 20 perceket kimaradsz mert nincs kedved vagy füvezel a suliban akkor azt a jegyeid sínlik meg. magánügyed hogy mennyire veszed komolyan a tanulást. viszont jogod van kimenni ha kell. a tanár pedig szarik rá hogy tanulsz e vagy nem. ha engedélyt kell kérni hogy wc-re mehess mert hasmenésed van, akkor ilyen elven jobb ha dokihoz mész, és betegre iratod magad egy hétre.
már az hogy ott vagy a suliban jele hogy komolyan veszed. aki nem engedné hogy kimenj vagy mondaná hogy még öt-nég tíz perc, na arra a tanárra nyugodt lélekkel rá lehet rúgni az asztalt. kivétel nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!