Beperelheti egy szülő ilyenért a tanárt? Részletek lent
Nem vagyok tanár, de sok cikket olvasok az oktatásról és olvastam egy cikket régebben és onnan jött a kérdés; a cikkben egy szülő perelte az iskolát, mert az alsó tagozatos gyerekének az iskolabuszon üvegbe kellett vizelnie.
Régebben olvastam, csak tegnap hosszabb buszutakról beszélgettünk a munkahelyen és eszembe jutott ez a cikk.
Sok szülő választja ezt a megoldást, hogy ha valami miatt egy hosszabb úton nem tudnak félreállni, de a gyerek nem bírja tovább.
Csak eszembe jutott, hogy egy tanár esetében mi van ilyenkor? Pl elmennek kirándulni és 2 megálló között szól a gyerek, a tanár szól a sofőrnek, aki azt mondja, hogy x idő után tudnak csak megállni, de a gyerek mondja, hogy nem bírja tovább. Ilyen esetben sincs apelláta? Mert mégsem hagyhatja a tanár szenvedni szegény gyereket. Ad egy üveget és elküldi hátra, ahol nem látják, a tanár nem megy vele az üveget meg kidobja a gyerek, amikor leszállnak.
Mert ha meg nem bírja a gyerek akkor meg azért panaszolják be a tanárt, hogy egyrészt szenvedett a gyerek másrészt még meg is szégyenült.
Szóval ilyen esetben perelheti jogosan a tanárt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!