Volt már valakivel ilyen?
Neharagudj, de szerintem ilyen csak a zaklatás elleni kampány videókban van, hogy mindenki jóban lesz, ha beköpöd őket valakinek.
Legtöbbször nem lehet velük beszélni.
Ha olyan súlyos muszáj lesz iskolát váltani, ha pedig súlyosbodik, meg kell akadályozni valahogy... :(
Tapasztalat...
Ha már vége miért nem tudod túl tenni rajta magad? Meg miért is kéne megbeszélni? Az a gyerek aki zaklatott méginkább lelkisérült, mint te vagy akit zaklat, általában visszabukott ebből kifolyólag nagyobb kihasználja a testi előnyeit...akkor se működött nála a megbeszélés szted most lenne értelme?
Én külső szemlélőként vetettem véget egyszer egy ilyennek, volt egy srác aki szintén lebukott hozzánk és alapból 2x akkora volt még a vele egykorúaktól is. Nálunk természetesen meg is találta kiket lehet kifogni nem is egy csicskája volt. Se vele se az áldozataival nem voltam jóba, ennek ellenére megsimogattam egyszer suli után onnantól kezdve tudta hol a helye, józan ésszel ezeknél semmire nem mész csak feltüzeli...
De nehogy azthidd, hogy ő a szemét, mert szemét mindenhol van, neked is van választásod hogy ne legyél áldozat.
Azt még hozzáfűzném, hogy sokszor az sem működik, hogy leszarjuk őket. Mert akkor meg pont arra fognak hivatkozni, hogy azért cseszegetnek valakit, mert nem reagál vissza. Nyilván a fő ok nem az, de ráfogják, esetleg néhány elmebeteg esetén még el is tudom képzelni, hogy ha 20 emberből 2 nem beszél vele aznap, akkor ideggörcsöt kap, ki bosszút áll rajtuk.
Ezért ha leszarod őket, akkor meg azt mondják, hogy "flegma" vagy, ami valami titokzatos oknál fogva a szemükbe nagyobb bűn, mint tönkretenni valakinek az életét. De hogy miért, azt nem tudok. Hiszen ők is ugyanígy reagálnának azokkal szemben, akik baszogatnák őket. Flegmán. Mert hogy máshogy? Vagy szétvered a pofájukat, vagy flegma leszel.
Tudod, ezek nem azt akarják, hogy visszavágj nekik, hanem hogy átállj hozzájuk. Addig csesztetik a másikat, amíg olyan nem lesz, mint ők. Amíg nem fogja ugyanazokat szidni, amíg nem fog mindenben egyetérteni vele, és ugyanúgy is viselkedni. De ez nem visszavágás, hanem a teljes becsicskulás, hiszen olyannál váltál mint ők, esetleg ezek után te is szenvedést fogsz okozni másoknak. De ha nem becsicskulni akarsz, hanem visszavágni, azt már nem fogják jó néven venni. Mindegy, hogy ők állnak a rossz oldalon, és hogy semmiből sem állna nekik rendeseknek lenni, hiszen nem vesztenék el emiatt a lakásuk. Pont ellenkezőleg, mindenáron ragaszkodnak a saját kis meggyőződésükhöz, hogy az egyetlen életmód csak az lehet, hogy ha kínozunk másokat. És a kegyetlenkedő életmódjuk sok esetben anyagi problémákhoz is fog vezetni az életükben.
"Ilyenek mindenhol lesznek, és ha alkalmas ara hogy kikészítség meg engedi akkor meg is fogják tenni, még a nyugdíjas klubban is, ez nem kor függő."
Nem kéne így lennie. És máshol nincs is így. Mások is mondják, hogy külföldön is a Magyarországról jövők a legkegyetlenebbek egymással. Annyira megszokták már, azt hiszik, hogy ez az élet. Pedig nem ez. Úgy csinálsz, mintha ez valami törvényszerűség lenne, pedig nem az! Sehol máshol nem megy ilyen szinten, legalábbis Nyugat-Európában nem! Az pedig cálfolja, amit mondasz, hogy sokszor azokkal is szórakoznak továbbra is, akik kiállnak magukért. Amit mondasz, ugyanazért mondod, amiért nem olvasod tovább az írásom. Mert túl gyáva vagy ahhoz, hogy változtass. Elfogadod, hogy úgy vannak a dolgok, ahogy, és ez így is van jól. Észak-Amerikában évezredekkel ezelőtt hatalmas birodalmak voltak, ahol naponta áldozatként több száz férfit és nőt áldoztak fel. bizony, megölték őket, csak úgy a semmiért. És az áldozatok teljesen alap dolognak tartották, elfogadták, azt hittek ez így van rendjén. Hogy megöljék őket!! Ebben nőttek fel, tehát ezt tartották természetesnek. Észre sem vették, hogy ez nem normális dolog, és amit normálisnak tartanak, abban van a hiba! Épp velük nem stimmelt valami, hiszen egymást ölték, és azt mondták, ez így van rendjén! Ha valaki olyan helyen nő fel, ahol egyfolytában ordibálnak, veszekednek, link életmódon élnek, és tönkreteszik egymás életét, akkor annak az is lesz a normális! És ha valaki nyugodt, és nem szól be neki, akkor furcsa lesz számára. Nem érti, hogy amíg ő kényszert érez arra, hogy szóban inzultáljon, cseszegessen mást, addig őneki miért nincs erre késztetése. És ez csak attól függ, hogy ki milyen kultúrában neveltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!