Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért csinálhatják valakivel...

Miért csinálhatják valakivel azt az iskolatársai, hogy hiába ismerik (névről, látásból), nem köszönnek neki?

Figyelt kérdés
Szóval nem ismerik olyan jól, de tudják azért hogy ő az, mivel egy évfolyamba járnak, egyes órákon egy teremben vannak, vagy esetleg osztálytársak. És mégse köszönnek neki valamiért, simán elmennek köszönés nélkül mellette.
2014. okt. 15. 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
egyszerűen csak bunkók vagy utálják
2014. okt. 15. 15:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is rengeteg embernek tudom a nevét a sulinkban, de ha még életemben nem beszéltem velük akkor fölösleges köszönni, ez nem bunkóság.
2014. okt. 15. 16:02
 3/8 anonim ***** válasza:
2. De bunkóság,ha egy osztályba jár az illetővel ,és nem köszön neki
2014. okt. 15. 16:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Osztálytársként oké, hogy bunkóság, de a kérdező az iskolatársakat kérdezte.
2014. okt. 15. 16:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk tudom a nevét, és hogy hogy néz ki, az nem jelenti azt, hogy köszönnöm is kell neki...
2014. okt. 15. 17:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt 2 évig egy osztálytársam akivel 1 párbeszédet nem folytattam le. Köszöntünk egymásnak, de full mind1 volt.
2014. okt. 15. 17:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha iskolatársról van szó, akkor nem bunkóság, mert én is elég sok embernek tudtam a nevét a suliban, és ha mindig mindenkinek köszöntem volna, másból sem álltak volna a szüneteim, mint folyamatos köszöngetésekből...

Viszont az olyan embernek nem köszönni, akivel már beszéltél vagy felvettél valami kontaktot, az tényleg bunkóság. Ha valaki nem osztálytársad, de vannak közös óráitok, akkor tényleg bunkó, ha nem köszön.

Egyetemen pl. ki nem állhatom, hogy ha akikkel közös szemináriumra járok, azok utána csesznek köszönni. Sokan még akkor sem köszönnek vissza, ha én előre rájuk köszönök! Ezt nagyon rühellem, és ha csak egyszer esik meg ilyen, többet én sem nézek rá az illetőre.

2014. okt. 15. 18:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Ugyan már, nálunk annó gimiben töri tanár mindenkit ismert akit tanított de csak annak köszönt aki jól tanult, a többi mellett meg elment egy szó nélkül.

Ez a köszönés téma amúgy kikészít engem néha akkor, ha valaki drámaiasan fogja fel. Egyetemen, amikor kb 300 diákot ismertem meg személyesen és a szeretetszolgálatként mindegyiknek köszöngettem - kb a büféig elérve 200 sziát mondtam... De ha egyszer rossz napom volt vagy fáradt voltam és nem vettem észre valakit és utána írt nekem FB-n egy személyes sértett üzenetet...

De ettől függetlenül, ha ismerek valakit, köszönök, még ha utálom is. Ha meg egy sosem láttam személy köszön, annak is visszaköszönök udvariasságból. Semmibe nem kerül kinyögnöm egy sziát.

Most bekerültem egy munkahelyre, ott is köszöngetek mindenkinek, pedig azt se tudom ki kicsoda, de hát majd tudni fogom :)

2014. okt. 15. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!