Hogyan tudnék neki segíteni beilleszkedni?
Jött az osztályunkba egy orosz srác cserediákként és rajtam kívül, csak 3-4 ember akar vele beszélgeni, a többiek meg bunkók. Amúgy nagyon aranyos meg jófej, meg hát bár lány vagyok, fiúkkal mindig is valahogy jobban kijöttem, mert jobban meg tudom velük találni a közös hangot. Senkivel nem az a gond, hogy nem lenne meg a közös nyelv, amivel tudnának vele beszélgetni, mert amúgy mindenki (meglepően egész jól) beszél angolul, ahogy a srác is. Elég nyitott személyiségnek tűnik és ő próbálkozik másokkal is beszélgetni, de csak lesajnálóan elküldik vagy tudomást sem vesznek róla. Amíg itt van, tanulnia kell magyarul is és pár osztálytársam ha megkéri, hogy mondjon valamit magyarul, akkor kiröhögik, hogy kimondani sem tudja normálisan. Ilyenkor a srác azzal szokott visszavágni, hogy megnézi, ők hogyan beszélnének oroszul. Szóval most nem is arról van szó, hogy nem szokta megvédeni magát, csak a többiek valamiért nem fogadják be. Egy embert akit megkérdeztem azt mondta, hogy zavarja, hogy ilyen sokat beszél. Tény, de nem össze-vissza beszél mindenféle hülyeségről, hanem teljesen normális témákban szokott megszólalni.
Tudom, hogy nem tudom elérni, hogy mindenki elfogadja, csak rossz nézni, hogy egyfolytában beszólogatni neki, meg egyik osztálytársam speciel azt mondta az ofőnek, hogy nem gondolta, hogy egy ruszkit fog idehozni nekünk. Voltak amúgy ennél sokkal, de sokkal bunkóbb beszólások is, csak most nem írnám le, mert soha nem végeznék és szerintem nagyjából el lehet képzelni, hogy miről van szó.. Előre is köszi, aki segíteni tud:)
Bunkó magyar mentalitás! Aki nem olyan mint ők azt lenézik.
Magyarázd el neki, hogy ezek a magyar szokások: kiközösiteni másokat!
Én örülnék, ha lenne egy ilyen osztálytársam.Irigyellek.
Beszélgess vele te, meg bíztasd, aztán valamennyire majd csak befogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!