Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kötelezhetnek bennünket egy...

Kötelezhetnek bennünket egy 20 000 Ftos kirándulásra?

Figyelt kérdés
Ez amolyan utolsó kirándulása lenne az osztálynak. De én biztos nem megyek el, és rajtam kívül sem mennek 3-4en (akikről tudok) igazábol az osztály 3negyedével nincs semmi bajom, normálisak de az osztály maradék 1 negyede azt hiszi mindent megtehet, ők az ilyen hangadók. A másik 75százaléka utálja őket. Mindenkit csak csesztetnek.. Nem veszik magukat észre. Egyszer személy szerint nagyon csúnyán rámszálltak meg még pár barátnőmre. Az osztályfönők látja a helyzetet de nem tesz semmit,mert 3 év alatt őt ugyanúgy kicsinálták. Most lesz egy ilyen utolsó kirándulás. Eddig 5 en nem megyünk. Kötelezhet bennünket, hogy menjünk? Tavaszi szünetben lesz, de engem nem lehet megtörni,meg a többit se. Kell viszek neki 2 napos igazolást vagy felőlem be is írhat az se hatna meg. Amúgy is akkor lesz a barátom életének egy fontos eseménye, biztos nem hagynám ki. Meg amúgy se alszok ilyen emberekkel egy léktérben... abból fog állni az egész, hogy atomrészegen bedrogozva a toxikológián fognak kikötni.
2017. jan. 8. 08:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az osztálykirándulás nem kötelező, pláne ha szünetben van. Megmondod az ofődnek, hogy nem tudsz menni és kész. Egyszer én sem voltam kirándulni pár osztálytársammal, mert gagyi lett volna a program és az ofőnket is utáltuk és nem kötelezhettek bennünket sem, holott iskolaidőben volt.
2017. jan. 8. 08:56
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

és mégis mit tehet ha nem mentek el? hogy kötelez.. főleg szünidőben.

Azt mondod, hogy elutaztok a családdal, azt bekaphatja.. bizonyítsa be, hogy nem így van.

2017. jan. 8. 08:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg a tanárnak, hogy a szüleid nem tudják vállalni az újabb kiadást!

De egyébként sem tehet semmit a tanár.

2017. jan. 8. 09:06
 4/13 anonim ***** válasza:
92%
Ha suli időbe lenne akor lene az hogy bekéne ülnöd egy másik osztályhoz.
2017. jan. 8. 09:34
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
A legjobb alkalom arra, hogy ez az 5 ember az osztály előtt felálljon, megköszönje a lehetőséget, és amit itt leírtál, elmondja. Ennyit jelent az, ha a tanári kar, akik tehettek volna valamit, hagyták, hogy 5 ember demoralizálja a közösséget éveken át. Bizony, a közönynek súlya van, úgyhogy morális értelemben a tanár (of) sem vonogathatja a vállát.
2017. jan. 8. 09:50
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

iylen jó áron nem jutsz el Izlandra másképp ezt azért ne felejtsd...

azt a pár napot ki lehet bírni és hátha összebarátkoztok, persze nem kötelezhet rá senki és a döntés a tied..

2017. jan. 8. 09:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Ha több mint 3 éven át nem barátkoztunk akkor azon a bizonyos 1-2 napon sem fogunk.. eddig 5 en nem megyünk de szerintem ebből még lesz 7-8 is... Sajnos a tanár ismer bennünket, és tudja, hogy nem állunk rosszul anyagilag ezért erre nem hivatkozhatok:( de azért biztos nem fogunk 20 000 Ftot kidobni, hogy ne érezzem jól magam, és csak nyomkodjam a telefonom. Megmondom neki nem megyek azt kész(már mondtuk neki de azt mondta ilyen nincs) de igazából még csak nem is tanulmányi kirándulás...Mondom ha kell leigazolom a napokat vagy akár irjon be. Nem megyek, programom lesz(és tényleg az lesz ez még csak nem is kamu) de ha nem lenne akkor se mennék:D
2017. jan. 8. 10:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A tanári kar nem mindenható, most sokkal kevesebbet tehetnek meg, mint az én gyerekkoromban. Sajnos a problémásakkal nekik is meggyűlik a bajuk.

Anyukám iskolájában volt olyan diák, akit nem vállaltak a tanárok, hogy elviszik osztálykirándulásra, mert a gyerek viselkedése önmagára és másokra is veszélyes volt. Tudjátok, mi történt? A szülők feljelentették az iskolát, hogy mégis mi jogon zárták ki a gyereküket. Kb. egy éves procedúra volt emiatt, a tanári karnak kuss, amíg el nem simult az ügy. Szerencsére a sulinak adtak igazat, de nagyon megszenvedték azt az egy évet a feljelentés miatt.

Volt egy másik gyerek, még problémásabb, arról még az is keringett, hogy gyújtogatott, a gyerekek féltek tőle, már odáig fajult, hogy kivették az osztályból és egyszemélyes oktatást kellett biztosítani, de sokáig nem volt jogalap eltanácsolni az iskolából, hiába érveltek a tanárok amellett, hogy a többi gyereknek is joga van biztonságos körülmények között tanulni. Aztán egyszer kést találtak nála, és ez már elég erős indok volt, hogy kirúghassák.

Kérdező, nem kötelező elmenni a kirándulásra, de ne hibáztasd a tanáraidat, mert lehet, hogy ők is tehetetlenek a renitens társaitokkal szemben.

2017. jan. 8. 11:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én sokszor nem mentem el, mert egyházi iskolában hasonló áron az volt az osztálykirándulás, hogy távoli kis faluk templomait jártuk be. ÉN őszintén megmondtam, hogy nem fogok menni, mert nekem ez a program nem ér ennyit, inkább tanulok otthon, ebből volt egy pár körünk ofővel. De volt olyan, aki azt mondta, hogy nincs rá pénze, azt minden további nélkül felmentették a kirándulás alól.
2017. jan. 8. 13:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz, nem mész!
2017. jan. 8. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!