Szerintetek jogos ezen diákok felháborodása?
Tegyük fel a következő esetet (bár elméleti kérdés, szerintem elég gyakran megtörténik):
4-5 "nagyon menőőő" diák kiválaszt néhány csendesebbet, visszahúzódóbbat, és gúnyolja, szekálja, megszégyeníti őket az egész osztály előtt. Erre a tanár/osztályfőnök/igazgató olyan büntetést talál ki, amivel ezt a 4-5 "nagyon menőőő" diákot megszégyeníti nyilvánosan, az egész iskola előtt.
Szerintetek jogos lenne a "nagyon menőőő" diákok, vagy ezen diákok szüleinek felháborodása?
Kérdés, mit értünk a menők megszégyenítése alatt. És ez fontos.
Ha tudod, írd le, pontosan mi történt velük.
Úgy gondolom, hogy az viszont hatásos lehet, hogy a szekálókat az áldozataik bőrébe helyezzük, hogy átérezzék, mit csinálnak, illetve hogy a tetteikről mindenki értesüljön. Nem szabad viszont a megalázásnak egy határt átlépnie, mert akkor a problémát nem oldottuk meg, csak új áldozatokat állítottunk ki a diákság elé.
1: Csak elméleti kérdés, de akkor mondok egy példát: A "nagyon menőőő" diákok a tornaterem öltözőjében lefognak és meztelenre vetkőztetnek egy csendesebbet, majd kiröhögik, ezzel durván megalázva őt. Erre a tanár arra kötelezi a "nagyon menőőő" diákokat, hogy meztelenre vetkőzve menjenek végig az iskola folyosóján, és szól a többi diáknak, hogy nyugodtan lehet rajtuk röhögni.
2: Én is így gondoltam, valami hasonló büntetésre, mint amit ők csináltak.
5: Akkor most jogos vagy nem? És ha ne ma tanár vagy az igazgató, akkor ki adja vissza nekik?
6: Azt is megkérdezhetném, hogy miért? Elfogadom a véleményt (bár nem értek egyet vele), csak indokold is. Milyen jogon háborodnak fel, ha őket megalázzák, mikor ők is megaláznak másokat? Ők többet érnek, mint a csendes, visszahúzódó diák?
Jogos!
Ha a szerény diák vágna vissza akkor az önbíráskodásnak számítana, meg hát a mentális ereje sincs meg hozzá!
Így ez pont korrekt, mert szerintem az nem helyes hogy pár szemét életre szóló sebet ejt egy emberen, aztán meg kapnak egy kis "ejnye-benyét"!
"Erre a tanár arra kötelezi a "nagyon menőőő" diákokat, hogy meztelenre vetkőzve menjenek végig az iskola folyosóján"
Nem vagyok otthon a törvénykezésben, de szerintem ez bűncselekménynek számítana...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!