Az iskolaigazgatónak lehetne joga ahhoz, hogy indulás előtt olyan diákok táskáját át kutattatja, akikről feltételezi, hogy cigit vagy hasonlót vihet magával iskolai táborba?
Figyelt kérdés
Érdekel, hogy ezt megtehetné-e egy igazgató akár félre hívva is az illetőket ,általános suliba, vagy nem?2016. szept. 15. 18:57
1/4 anonim válasza:
Nem. Serti a szemelyi es a magantulajdonhoz valo jogot, de nalunk is meg lett igeeve, aztan nem lett belole semmi anno. Mondjuk en nem azert aggodtam, mert ilyenek voltak nalam, hanem 12-13 evesen cikinek ereztem, hogy esetleg a borotva, betet, tampon, bugyik stb elokerulnek... ma mar 17 eves fejjel ez mas, de nem is lenne az az isten, aki hozzanyul a cuccomhoz. :D
2/4 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy csak ijesztget, de abban az esetben, ha mégis meg teszi, hova lehet fordulni? Milyen büntetést kaphatna érte az igazgató, aki ki adná az utasítást, és milyet az a tanár vagy valaki, aki végre hajtja? Már csak puszta kíváncsiságból érdekel, mert nekem átmotozhat mindent, még a gatyámat is, semmit nem fog találni.
2016. szept. 15. 20:15
3/4 anonim válasza:
Rendorseghez, de nem hoszem, hogy foglalkoznanak vele. Ombudsman stb persze, de egy ilyen miatt ez felesleges herce-hurca, es persze rengeteg penz.
4/4 anonim válasza:
Ha nincsen nálatok semmi illegális, akkor hagy kutassa. De amúgy igazad van, személyi jogok sértése. De ha van hozzá engedélye.... Nálunk volt egy cigiügy, rendőrségig ment... A rendőrök adtak egy papírt az osztályfőnöknek, és az igazgatónak is. A papíron ott az engedély, hogy az x. y. osztályból bárki táskájába belenézhetnek. Úgyhogy lehet, hogy az igazgató kért ilyen engedélyt.,....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!