Vannak itt olyanok, akiket szekáltak az iskolában?
Engem szekáltak az iskolai éveim alatt. Az volt a fő probléma, hogy nem voltam túl beszédes, visszahúzódó voltam és nem védtem meg magam. Csak néhány emberrel beszéltem, de őket úgy ahogy bírták, engem kiközösítettek és kétszer fizikailag bántalmaztak. Gúnyolódás az folyamatosan ment, de az utolsó években már nem vettem magamra és ezért egyre ritkábban záporoztak a verbális bántalmazások. Hogy ez hogy hat rám? Nagyon könnyen megsértődöm, szívemre veszek sok dolgot és az emberek között bizonytalan vagyok. Nem merek beszélni, hogy nehogy kigúnyoljanak, mint régen.
20/L
"Bosszúból" elkövettem egy kis "hibát" amiért kiközösítettek, eléggé utáltam a helyzetet, de a szüleim nem hittek nekem, pedig örültem volna, ha átvisznek másik iskolába. Mivel féltem, hogy ha túl sokszor hozom fel a problémát nekik, akkor beszélnek az ofővel, és ezzel csak méginkább tetézik a bajt, ezért egy idő után csendben tűrtem.
Egy részétől már sikerült megszabadulnom lelkileg, de 10 évembe telt. Ami megmaradt, hogy nagyon gyanakvó lettem, nem tudok maradéktalanul megbízni senkiben, így igazán mély és őszinte barátságokat sem tudtam kötni senkivel azóta. (ui. a gyerekkori barátaim amikor a "hibát" elkövettem azt mondták, hogy többet nem barátkoznak velem, mert nem akarják, hogy a többi gyerek őket is kiközösítse)
A külsőm és a habitusom miatt szekáltak, többnyire szóban de volt fizikai bántalmazás is. Senkinek sem ártottam,annyi volt a hibám hogy csendesebb voltam és nem védtem meg magam. Így telt minden iskolai napom. Rengeteg hiányzásom lett mert féltem iskolába bemenni, vagy az iskolából kéreckedtem haza kitaláltam mindenfélét. Kicsit halálfélelmem volt. S ennek eredményeképpen lettek fura beütéseim például dadogás, öngyilkos gondolatok, halálvágy, depresszio, szociális fóbia
21/L
Engem is egész gyerekkoromban szekàltak,mai napig nagyon bizonytalan,önbizlomhiànyos személyiség vagyok.
Nem tudom mennyire szégyenletes,de 3olyan alkalmam volt hogy olyan emberen vezettem le a bennem rejlő sérelmeket,akik úgymond ezt élvezik(mazochistàk)
Szégyen vagy nem ,nagyon élveztem hogy valakit porig alázhatok és azt tehettem vele amit anno velem,gyerekkoromban!
Engem nem szekáltak sosem, még csak nem is gúnyolódtak, de kiközösítés az volt. Igazából akkor se vettem különösebben a szívemre, így pár év távlatából meg aztán pláne nem érdekel.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!