Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden velem egy idős éretlen kis senkiházi folyton politizál?

Figyelt kérdés

Ma történt az az eset, hogy vége tért a történelem óra, és elkezdett az egyik gyerek ordibálni, hogy megtalálta Orbán Viktort a tankönyvben. Elkezdte firkálni meg mondani hogy mocskos Orbán meg ilyenek. Annyira dűhítő ez az ügy.

14/F

Ui.: Kérem senki se politizáljon a válaszoló szekcióban!

2016. okt. 12. 15:37
1 2
 11/18 Sunshinedoll ***** válasza:
76%
Én abszolút örülök annak, hogy a fiatalok is egyre jobban érdeklődnek a politika iránt és tisztában vannak azzal, mi folyik körülöttük. Szerintem ez nagyon szuper dolog. Egy 14 éves már lehet olyan érett, hogy érdekli az ilyesmi, de ezen kívül nyilván az is fontos szempont, hogy azért a politikusaik is gondoskodnak arról, hogy az emberek róluk vagy a cselekedeteiről beszélgessenek, márpedig a gyerekek, fiatalok elég jó megfigyelők, ha otthon sok szó esik ilyesmiről, ami manapság azért megesik, akkor ők azt megjegyzik. Még egy 6 éves kisgyereknek is a töke tele van az üzenjünk brüsszellel, pedig azt se tudja, mi az.
2016. okt. 12. 20:02
 12/18 anonim ***** válasza:
59%
Viktor Orbanescu hogy kerül bele a tankönyvbe?
2016. okt. 13. 05:07
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Miért lenne dühítő? Attól, hogy téged ez nem érdekel, mást még igensi érdekelhet. Én is politizáltam 14 évesen, és nem azt, amit otthon hallottam, hanem amit gondoltam. 14 évesen már azért ért az ember dolgokat a világból, ha te nem, akkor a hiba nálad van. 4 év múlva nagykorúak lesztek, bőven a ti életetekre is kihatással van a felcsútig_ci. Akik itt azt írják, hogy egy 14 évesnek nem lehet joga véleményt mondani az aktuálpolitikáról, azok vagy nagyon hülye, burokban nevelt 14 évesek voltak, vagy csak már elfelejtették milyen volt annak lenni.
2016. okt. 13. 11:27
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Előző vagyok, megint végig olvastam a válaszokat, és megint felkúrták az agyam. Annyira birkák a magyarok, a politikát valami szent tabuként kezelik. Pont azért tehtnek meg a politikusok mindent velünk, mert azt neveljük a gyerekbe, hogy nehogy véleményt merjen mondani, mert neki ahhoz NINCS JOGA(Mindenkinek joga van a saját véleményére. Persze, egy 14 éves ne szavazzon, de véleménye legyen.) Akinek nincs véleménye, az idióta birka, szépen lehet vezetni a vágóhídra. Miért, szerinted 18 évesen mindenki hirtelen villámcsapásként megvilágosodik, hogy ő most épp libsi vagy konzervatív akar lenni, előtte meg nem hall, nem lát, nem beszél? Persze, sokan az otthoni példát hozzák, de sokan meg nem. 14 évesen már agyilag leválik a normális gyerek a szülőtől, pont a "kritizálós" korszakában van, mikor mindet véleményez, mindent átértékel magában, ez a korosztály mindig is aktívan érdeklődik a politikai irányába, hajlamos a szélsőségekre(lásd: rakat 14 éves skinhead, vagy komcsi punk) aki meg nem, az visszamaradott, ami nem baj, csak a normálisokat ne a saját szintjéhez hasonlítsa.
2016. okt. 13. 11:38
 15/18 anonim ***** válasza:
26%

"rakat 14 éves skinhead, vagy komcsi punk"

Az összeset ki kéne vezetni a főtérre és tarkón lőni. Néhány gyűlölködő idegroncs sz*@*rházitól megszabadulna az ország.

2016. okt. 13. 13:57
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az összeset ki kéne vezetni a főtérre és tarkón lőni. Néhány gyűlölködő idegroncs sz*@*rházitól megszabadulna az ország."

Mintha burkolt ellentmondást éreznék a két mondtaban. Szóval ne gyűlölködjünk, de azért aki nem tetszik nekünk, azt lőjük fejbe? Egy rakat tinit? Okos...

A legtöbb kinövi. Nekem sok olyan ismerősöm van, aki 14 évesen bakancsban járt, meg Fejbőrt hallgatott, de aztán ahogy idősebb lett, belátta, hogy nem a neonácizmus nem megoldás. A komcsi punkokkal meg nem értem mi a probléma, ők nem éltek akkor, nem a diktatúrát meg a terrort értik alatta, hanem az eszmét: "egyenlőség, testvériség". A legtöbb tinin ilyen, tartozni akar valahova, szeretik a nagy eszméket. Aztán ahogy felnőnek, úgy árnyalódik bennük a kép.

2016. okt. 14. 07:37
 17/18 A kérdező kommentje:
Kérem mindenki álljon le nem szeretnék veszekedést.
2016. okt. 14. 19:19
 18/18 A kérdező kommentje:
Ja 14-es. Van joga és nyugodtan kinyilváníthatja a véleményét de az nem véleménykinyilvánítás ha valaki egy értelmes országvezetőt "hugyoz le" és azt gondolja, hogy neki van igaza, mert nem így van. Úgy imádom mikor nekiállnak azzal, hogy ők igenis vehetnének jogosan cigarettát meg ihatnának alkoholt nagy mennyiségben, és értelmesebbek mint bármelyik felnőtt de ebben tévednek és ez a felháborító.
2017. jan. 31. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!