Szerintetek is senkiházi azaz ember akinek nincs végzettsége?
"Szinte minden ismerősöm azt mondja hogy akinek nincs végzettsége az egy senkiházi tróger!"
Igaza van ismerősödnek.
Én ismerek csak 8 osztállyal rendelkező embereket mind:lejmol,cigi/pia/kávé az élete,tróger,potyázik,pofátlan,igénytelen.
A diplomások 80%-a talál munkát, attól függetlenül, hogy te mit olvasol a gyk-n.
Egyébként szerintem senki nem nézi le azt, akinek nincs diplomája vagy érettségije. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a legtöbb tróger, semmirekellő ember, aki ránézésre az, nagyrészt biztos nem rendelkezik diplomával. Ha bemész a városszéli késdobálóba, akkor az biztos nem diplomásokkal lesz tele. Sőt, elég soknak még a 8 általános sincs meg.
De ez nem azt jelenti, hogy nincs olyan ember, aki emberileg ne lenne becsületes, jó, attól, hogy mondjuk 8 általánosa van. Biztos van ilyen is, de ez kevesebb.
Egyébként pedig alapvető emberi tulajdonság az, hogy ha valaki kevesebbet ért el nálad, akkor azt valahol lenézed, magadnál kevesebbre tartod. Ha neked lenne diplomád, te is kevesebbre tartanád azt, akinek nincs. Persze, ezt egy intelligens ember elfojtja magában, és nem juttatja kifejezésre, de valahol szerintem mindenkiben megvan ez, hogy nem tartja magával egyenlőnek azt, akinek nincs diplomája, de főleg azt nem, akinek még érettségije sincs.
Pl. az én tapasztalatom szerint az olyan ember, akinek csak általános iskolai végzettsége van, könnyen becsapható, manipulálható, fogalma nincs a világról, hogy mi miért történik, és igazából az ilyen ember úgy viselkedik és gondolkodik, mint egy gyerek. Ettől függetlenül lehet becsületes és jó ember, de nem tudok rá másképp nézni, mint egy nagyranőtt gyerekre. A legtöbb ilyen ugyanis, akivel találkoztam, ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!