Kihasználnak az osztálytársaim. (? )
Érettségi előtti osztály vagyunk, és folyamatosan tőlem kérdezgetnek, ha nem értenek valamit, én nagyon szívesen segítek, csak néha már azt is a szájukba kell rágni, ami tök egyértelmű. Gyakorlaton is azt várják el, hogy én csináljam helyettük, mert ha nem teszem meg, akkor engem is lecsesznek és rosszabb gyakorlati jegyet kapok én is, hiába más feladata volt, ami nem lett elvégezve...(kórházi gyakorlatról van szó, tehát azért van tét...)
Ha kapunk valami hosszabb, kifejtősebb feladatot ( pl. érettségi tételt kell kidolgozni) és a tanár elmondja többször is, részletesen, hogy mi a feladat, akkor tuti, hogy délután megint engem zaklatnak, hogy nem értik. Nem tudom, hogy miért nem ott kérdeznek rá a tanárnál... Lehet, hogy önzőnek tűnök, meg beképzeltnek, de nem szóltam egy rossz szót sem senkinek, csak már kiakadtam, hogy kb. lassan helyettük kell leérettségiznem, és nem elég a saját bajom... Amúgy magamtól nem szoktam okoskodni...
Valaki valami tanács? Esetleg volt valaki hasonló helyzetben? 18/L
Az utolsó által írt lehetőségek jó tippek, annyival kiegészíteném, hogy egyszer-egyszer magyarázhatnál nekik valami képtelen hülyeséget. Ha azonnal észreveszi valamelyik, és szól, hogy de hát ezt nem így tanultuk, akkor máris rá lehet pirítani, hogy ha ennyire tudja, minek kérdez.
Ha meg úgy tűnik, a hülyeségeket is befogadják, random kellene elbújtatni a helyes infók közé. Előbb-utóbb pórul fognak járni vele, és leszoknak a kérdezősködésről.
Egyébként az, hogy elmagyarázod nekik a dolgokat, az neked is hasznos tanulási folyamat, lehet, hogy magyarázás közben rendszereződik, összeáll a fejedben a tanulnivaló. Persze ha már a huszadik versenyzőnek is ugyanazt el kell mondani huszadszorra, megértem, ha terhes neked, ilyenkor azt mondanám, csá, megy a buszom, kérdezd xy-t, most beszéltük át vele, ő már érti.
Azt viszont semmiképp se hagyd, hogy megcsináltassák veled az összes munkát. Csoportos feladatok esetén előre osszátok be a teendőket, és ha te végeztél a sajátoddal, ímmel-ámmal besegíthetsz a többieknek, de csak úgy állj az ő munkájukhoz, hogy ők is odaférjenek :) Szóval ne köthessenek beléd, hogy nem segítesz, de ne is hagyd, hogy a segítséget ők úgy értelmezzék, hogy otthagynak, hogy csináld meg egyedül.
Nagyon furcsák a válaszadók. Hajtsd el, ami még durvább szándékosan verd át :o
Valaki bizalommal fordul feléd, te meg átvered. Bár Magyarországon ez tipikus mentalitás.
Szerintem neked egyébként ilyen a személyiséged. Különben nem fordulnának hozzád.
Egyébként másoknak ssegíteni, tanacsot adni
Bocs a tablet elküldte
Szóval ezzel lehet igazán pénzt keresni, csak úgy mmegjegyzem.
Legyél olyan mint eddig, max mondd azt hogy bocs, inkább holnap, addig próbáld megcsinálni. Esetleg mondj egy-két tppet, hol keressen utána
Emberek, csoportban fogtok dolgozni a munkahelyeteken. Legalábbis a legtobben. Továbbá amikor másnak szivességet teszel akkor az megfizethetelen.
De oké, van akit ez zvar, miért hozzá fordulnak, a segítség kérést nyaggatásnak érzi. Akkor kérj érte pénzt kérdező! Vagy kérj érte szivességet te is. Pl ok, én megirom, te ddig vasaljd ki a ruhakat. Pucold meg az ablakot. Vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!