Nem sikerült a 2. szemeszterem az orvosin . Mit csináljak?
1. ne add fel!
2. én negyedikben, végzés évében hagytam ott az egyetemet, mert elegem lett a szrrágásból, meg hogy köze nincs az élethez, amit ott "tanítanak". Akkor már jobb, ha egyből megbukok, és nem csszek el még három évet a semmire, anm tanulok olyat, ami érdekel is.
Hogy mit csinálj? Gondold végig, hogy mit tudsz másképp csinálni, mint eddig! Beszéld meg az új tervedet valaki olyannal, aki tud segíteni a végrehajtásában, mert segít a mindennapokban vagy a tanulásban. Beszéld meg olyannal is, aki már átment ezen a vizsgán! Ez lehet egy számodra kedves, magánórákat is adó helyi gyakorlatvezető.
A rengeteg magolás mellett számomra arról is szólt az orvosi egyetem, hogy az állandóan változó igénynevételnek hogyan tudok újra és újra eleget tenni. Ki kellett dobnom néhány elvemet, hogy ez mindig sikerülhessen. Nem maradtam a végére ugyanaz az ember, aki előtte voltam. Talán segít majd KOMOLYAN VENNI magad és a neked kijelölt feladat KOMOLYSÁGÁT, hogyha a végére leírom, hogy anivel most szenvedtél, az a négy anatómiavizsga közül a legkönnyebb. Egyet, ami ennél nehezebb volt, már megcsináltál. Éppen ezért meggyőződésem, hogy nem azért nem sikerül ez most, mert nincs benned elég képesség, hanem azért, mert még mindig szokásod azt gondolni magadról egy-egy ponton, hogy Te már elég jó vagy (pl. még most is arra támaszkodni, hogy "kitűnően érettségiztem...") ... Ez az, amiért nem vagy képes annyira KOMOLYAN dolgozni, ahogy még soha. Annyira KOMOLYAN, hogy azzal saját határaidat átlépd és változz általa egy számodra még ismeretlen, KOMOLYABB emberré. Pedig erre szükséged van, mielőtt a következő nehezebb vizsgádnak nekivágsz. Amíg ebben nem változol, nem engednek át, mert nincs érdemben kit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!