Főiskolán/egyetemen lenéznék az ivást elutasító
embereket?
Figyelt kérdés
Olvastam egy választ itt, hogy az embernek tudnia kell inni és másnaposan beülni órára akkor is, ha lány. Én viszont családi háttér miatt gyűlölöm a tömény alkoholt, legfeljebb sörözök egy-egy lazább délutánon valakivel, de nem iszom le magam a sárgaföldig, de még spiccesre sem.
Olvastal valamit, hallottal ezt azt es most be vagy rezelve, hogy ki fognak utalni a kozossegbol?
Ne tedd. Az egyetem nem egy kis osztalyletszamu kozosseg, mint a kozepiskola vagy az altalanos iskola. Meg fogod talalni azt a kis csopirtot, ahol nem fognak amiatt cinkelni, hogy nem iszol. Vagyis talalni fogsz ertelmes embereket is itt. :)
2016. aug. 6. 19:13
2/14 anonim válasza:
Én egy cseppet sem iszom soha, de nem vettem észre, hogy bárkit zavarna. Lehet magukban furának tartják, de mindenki éli az életét, és nem a kinézés megy mint a gimiben. Mondjuk én semmiféle erőfeszítést nem tettem hogy beépüljek a csoportba, csak elmegyek órára, aztán hazajövök, de még így is kellemesen el tudok velük beszélgetni ha úgy adódik, és egy-két barátom is lett.
2016. aug. 6. 19:15
3/14 anonim válasza:
Gyere infó szakra, itt ez a normális
2016. aug. 6. 20:51
4/14 anonim válasza:
Én egyszer sem voltam még részeg életem majdnem 30 éve alatt- szóval az egyetemet is így végeztem el. Nem azt mondom, hogy nem iszok alkoholt egyáltalán, de csak ritkán,1-1 pohárral.
Engem ezért sohasem néztek ki, aki emiatt nem állna velem szóba, vagy cs.szegetne,azzal amúgy se lennék baráti viszonyban. És ahogy írták az előttem válaszolók is, az egyetemen már nem olyan szoros kapcsolat van mindenkivel, aki nem szimpatikus, vagy nagyon más,azt kikerüli az ember és kész. Max. Órán egy teremben ülsz vele, ennyi. Meg lehet találni azokat, akik visszafogottabbak, én is olyanokkal barátkoztam,beszélgettem.
2016. aug. 6. 21:56
5/14 anonim válasza:
Nem. A mi baráti társaságunkban is vannak akik egyáltalán nem vagy minimális mennyiséget isznak ilyen olyan okok miatt.
Minden ivással kapcsolatos programot viszont ne hagyj ki. Én az egyetemen kezdtem inni, első héten elmentem a kocsmatúrára és egész este elvoltam egy sörrel, megismertem másokat, jól éreztem magam, kár lett volna kihagyni.
2016. aug. 6. 22:32
6/14 MZ.per.X válasza:
Ahogy írják az egyetem, főiskola nem középiskola, nincs olyan hogy "kiközösítenek" mert alapvetően te magad választod meg hogy kikkel akarsz barátkozni, és alapvetően nem azért tanulsz ott mert muszáj, hanem mert te választottad, és nem inni mész oda hanem mert X végzettséget szeretnél szerezni.
2016. aug. 6. 22:35
7/14 anonim válasza:
Ott már érettebb emberek vannak, szóval nem hinném, plusz oda már hasonló érdeklődési körű emberek járnak, szóval akikkel van valami közös, amit mind a ketten szerettek, azok az emberek be szoktak fogadni, ott jó szokott lenni a társaság. Tapasztaltam több helyen, hogy ahol van már valami közös érdeklődési kör, ami összeköti az embereket, elég egy dolog is, na, ott béke uralkodik és megértés, és boldogság.
2016. aug. 6. 22:46
8/14 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen rendben van. Mármint persze, van egy kultja a részegségnek, de például az én életemből se szokott hiányozni. Szerintem egy normális közösségben nem ezen dől el, hogy lesznek-e barátaid vagy sem. :)
2016. aug. 6. 22:53
9/14 anonim válasza:
Lehet hogy egy két büfé egyetem büfé szakján így megy, ahol nincs jobb dolguk az embereknek, de általánosságban ez nagyon nem így van.
2016. aug. 7. 00:24
10/14 anonim válasza:
Szinte sohha nem iszom. Akkor is csak egy koktelt mondjuk. Corvinuson vegeztem, soha nem jelentett problemat, egyreszt masok se ittam magukat halalra, masreszt ciki sem volt. De mi az orakra is bejartunk.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!