Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan lehet elküldeni finoman...

Hogyan lehet elküldeni finoman, ha nem fizet?

Figyelt kérdés

Egy 5.-es kislányt a múlt héten kezdtem el korrepetálni matekból, mert megbukott. Az első két alkalommal hozta a pénzt, azonban ma óra előtt mondta, hogy az anyukája állítólag korán reggel elment, ő nem is találkozott vele, így nem tudta most hozni a pénzt, de legközelebbre ígérte, hogy pótolja.

Elmeséltem anyukámnak, mire mondta, hogy ismeri a lány anyját (egyéni vállalkozóként dolgozik, egy varrodája van), azért nincs most alkalmazotta, mert nem fizette ki, valamint a beszállítóinak se fizet rendesen. Ezért rögtön fel is merült, hogyha legközelebb is pénz nélkül jön ide, akkor nem vállalom, hanem hazaküldöm.

Viszont nem tudom hogyan kellene úgy hazaküldenem, hogy ne bántsam meg, hisz nem a lány tehet arról, hogy milyen anyja van, de ingyen nem szeretném tovább korrepetálni.

2016. aug. 3. 17:56
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

9. Anyukámat nem mondanám szarkeverőnek, de természetesen a következő alkalommal kiderül majd, hogy kinek volt igaza.

"És kinek nem fizetnek? Egy másik vállakozónak." - Elsősorban alkalmazottnak nem fizetett, aki bejelentve ugyan igaz, hogy nem volt, de levarrt neki nagy mennyiségű árút, amit illett volna kifizetni, ha már megegyeztek. Ez nem gondolom, hogy üzleti titok lenne, az illető személyesen mesélte neki.

Azt meg, hogy éjjel-nappal varr az asszony a varrodában mindenki látja, aki elmegy az utcában, ugyanis be lehet látni, általában munkásruhákat varr nagy számban.

10.

Ez is felmerült bennem, de nem akartam előítéletesnek lenni. Talán legjobb lesz, ha tényleg megvárom a következő alkalmat és ha nem hozza, akkor beszélek az anyukával.

2016. aug. 3. 20:31
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

En amikor idopontit egyeztettek, vagy ha mar megvan, akkor elotte annyit mondanek neki, vagy irnek uzenetben, hogy:

"Kedves Jolanna! Akkor a megbeszeltek szerint Juliskanak penteken 2-kor tartok korrepetalast matekbol. Kerem ne felejtse el az elozo ora dijat is odaadni neki, ami igy 3000 Forint lesz penteken a ket orara. Koszonettel, Peter "

2016. aug. 3. 23:51
 13/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez nagyon jó ötlet ilyen formában. Még nem egyeztettünk úgysem időpontot, mert ami neki jó lett volna az nekem nem volt jó, így abban maradtunk, hogy megbeszéli a szüleivel mikor tud jönni és majd ír az anyukája vagy ő ír majd az anyja nevében. De mindegy ki ír, mert ezt meg tudom írni neki, hogy ne felejtse el az összeget, csak ha mégse hozza akkor meg ugye még biztosabb leszek benne, hogy "direkt" felejtette el, csak így is már valamilyen szinten kiszúrás vele, hogy idejön és hazaküldöm.

Viszont azt elfelejtettem írni, hogy 2 utcával arrébb laknak, pontosan nem tudom merre, de ha "elfelejtené" hozni a pénzt, akkor akár haza is küldhetem, hogy menjen haza pénzért és jöjjön vissza vele, így ~15 perccel elhalasztjuk az órát.

2016. aug. 4. 01:38
 14/30 anonim ***** válasza:
76%
Ne ÍRJ az anyának, hanem BESZÉLJ vele, akkor garantáltan eljut hozzá a mondanivalód - az írott szöveg nem biztos.
2016. aug. 4. 07:31
 15/30 A kérdező kommentje:
Nem tudok beszélni az anyjával, mivel nem tudom hol laknak és a telefonszámát sem tudom. Ez tudom, hogy az én hibám, mindenképp el kellett volna kérnem. Személyesen keresett fel, hogy segítsek a lányának, az utcában van a varrodájuk, mondta, hogyha időpontot kell egyeztetni vagy gond van a lánnyal akkor "általában ott van, ott kereshetem vagy írjak neki a facebookon, mert ott mindig fenn van". Eddig valóban általában a varrodában volt, de az elmúlt egy hétben egyszer láttam őt itt. A kislánytól a nő telefonszámát elkérem legközelebb, de jelenleg sajnos nincs meg.
2016. aug. 4. 09:34
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Korrepetalna a jo eg, ha nem fizet. 2 utcara lakik, nem 2 kerulettel arrebb, azt hittem utazik vagy egy orat hozzad.

"Juliska, menj szepen haza. Kerd el apukadtol, anyukadtol a penzt, utana megtartjuk az orat."

Amugy meg inkabb sms, mert annak nyoma van, azt hittem anyukaval kommunikalsz, nem az 5. kislannyal.

De akkor is nyoma van, ha o azt mondja de nem is kondtal ilyet a telefonban, te elo tudod vennk az smst- tessek itt van.

Ha fiu vagy amugy is gaz szerintem a szitu, hogy miert a gyerekkel kommunikalsz.

Az anyjat kene utolerned. Ne meg nem itt nyamnyilaskodni, de hat ha nem tartom meg az orat szegeny kislany.

Inkabb szegeny te!

2016. aug. 4. 12:14
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az anyját mielőbb hívd föl telefonon. Akkor már most. Mond meg neki, hogy hány órára nem hozott pénzt, és hogy hány forinttal van elmaradva. Tájékoztasd arról is, hogy több órát nem vagy hajlandó neki tartani, ha nem hoz pénzt!
2016. aug. 4. 13:28
 18/30 anonim ***** válasza:
73%
Ha máshogy nem, akkor az anyukádat kérd meg, hogy beszéljen a gyerek anyjával. Úgy talán még nagyobb eséllyel is fog fizetni.
2016. aug. 4. 13:30
 19/30 A kérdező kommentje:

Beszéltem az anyukával, a gyerek hozta az óra árát, viszont az utána megbeszélt alkalommal nem jött, nem is szólt, hogy nem jön. Szóltam az anyjának, hogy hol a gyerek, állítólag elfelejtette. Megbeszéltünk másnapra egy új időpontot akkor sem jött, ma írt az anyja, hogy elfelejtették.

Nem tudom, hogy ilyenkor ki kellene-e fizettetni vele a z elmaradt óra egy részét vagy hogy érdemes-e foglalkozni vele így.

2016. aug. 10. 10:46
 20/30 anonim ***** válasza:
26%

Az elmaradt orakat nem kell kifizetni.

Viszont felhivod az anyukat es megmondod neki, "Sajnos a tovabbiakban nem tudod vallalni a korrepetalast."

Nem hiszem, hogy kerdezne miert, de ha kerdezi:

"Ket orat is beleszerveztem a hetembe, ugy terveztem, akkor orat tartok, nekem pedig lett volna mas dolgom is. A tovabbiakban igy nem vallalom a korrepetalast."

Ennyi. Bazz, ne izelj mar, itt most te szivsz, a gyerek le se xarja az orat. Nem veletlenul bukott meg matekbol 5. osztalyban, nem erdekli semmi.

2016. aug. 10. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!