Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan lehet elküldeni finoman...

Hogyan lehet elküldeni finoman, ha nem fizet?

Figyelt kérdés

Egy 5.-es kislányt a múlt héten kezdtem el korrepetálni matekból, mert megbukott. Az első két alkalommal hozta a pénzt, azonban ma óra előtt mondta, hogy az anyukája állítólag korán reggel elment, ő nem is találkozott vele, így nem tudta most hozni a pénzt, de legközelebbre ígérte, hogy pótolja.

Elmeséltem anyukámnak, mire mondta, hogy ismeri a lány anyját (egyéni vállalkozóként dolgozik, egy varrodája van), azért nincs most alkalmazotta, mert nem fizette ki, valamint a beszállítóinak se fizet rendesen. Ezért rögtön fel is merült, hogyha legközelebb is pénz nélkül jön ide, akkor nem vállalom, hanem hazaküldöm.

Viszont nem tudom hogyan kellene úgy hazaküldenem, hogy ne bántsam meg, hisz nem a lány tehet arról, hogy milyen anyja van, de ingyen nem szeretném tovább korrepetálni.

2016. aug. 3. 17:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
26%

hülye vagy???!!!!

ne hogy hazaküld már...mi vagy te?!

nem a szegény lány tehet róla és biztos hogy megpróbálják pótolni amint tudják

2016. aug. 3. 18:01
 2/30 anonim ***** válasza:
98%
Én megvárnám a következő alkalmat. Mindenképpen megtartanám a következő órát, ha már ott a kislány. De óra után felhívnám az anyukáját és elmondanám, hogy így nem tudod vállalni. Biztos nem hoznám a kislányt kellemetlen helyzetbe.
2016. aug. 3. 18:05
 3/30 anonim ***** válasza:
18%
Egy felnőtt esetén aki direkt átver és lenne miből de nem fizet megérteném és jogos lenne a kidobása . Elég kellemetlen neki így is , a vállalkozó anya keverte ebbe bele , de ő is lehet lecsúszva .
2016. aug. 3. 18:06
 4/30 anonim ***** válasza:
27%
Na ezért nem jó általános iskolást korrepetálni. Egy egyetemista, vagy főiskolás lány esetében más a helyzet. Én tanítottam már olyat, aki mondta, hogy van pénze, de nem lehetne-e máshogyan? Dehogynem, bugyi le, aztán mutasd be a rönójelet anyukám!
2016. aug. 3. 18:23
 5/30 anonim ***** válasza:
97%
anyjával kellene megbeszélni és nem a gyerekkel.
2016. aug. 3. 18:25
 6/30 anonim ***** válasza:
88%
Keresd meg az anyját és beszélj vele, de sürgősen.Szemétláda vállalkozó,miért nem lepődök meg?!
2016. aug. 3. 18:36
 7/30 A kérdező kommentje:

Van pénzük, a varroda is láthatóan jól megy, nagy cégek rendelnek tőle munkaruhákat (több száz db-os példányban), emellett a férje Németországban dolgozik és jól keres, csak hát ugye jobb megtartania a pénzt.

Én sem szeretném a kislányt kellemetlen helyzetbe hozni, ezért is tettem fel a kérdést, ugyanakkor ingyen korrepetálásokra sem vagyok vevő.

Viszont ha nem hozza következő alkalommal sem a pénzt, megtartom neki az órát akkor mi a garancia, hogy az anyuka a két órát ki fogja nekem valaha is fizetni? Ha mégis kifizeti, akkor pedig mi a garancia, hogy a későbbiekben pontosan, órára fogja hozni a pénzt?

2016. aug. 3. 18:54
 8/30 anonim ***** válasza:
90%
A legközelebbi óra elött egy-két nappal felhívod anyukát és közlöd vele, hogy csak akkor foglalkozol a gyerekkel, ha hozza a pénzt. (Akár elözö nap is odaadhatja a gyereknek, vagy ö maga hozza le.)
2016. aug. 3. 19:03
 9/30 anonim ***** válasza:
31%
igazat mondhatott, ellenben az anyukáddal. Ő a nagy sz.rkeverő, ne híresztelje már azt ami üzleti titok. Csak legbutábbak gondolják azt, hogy a vállalkozók nem fizetnek ki semmit. És kinek nem fizetnek? Egy másik vállakozónak. Ez nem olyan, hogy van kedvem vagy nincs kedvem fizetni, ha vállalkozó, akkor a család vagyonát is elvehetik, ha valamit nem fizet ki, áhhhh. Nagyon pitiáner sztori.
2016. aug. 3. 19:21
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan tanítványom, akinek hiába adta oda a pénzt muterja, mire odaért hozzám. Onnantól az volt, hogy anyuka reggel utalta a pénzt netbankon keresztül.
2016. aug. 3. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!