Hogyan lehet elküldeni finoman, ha nem fizet?
Egy 5.-es kislányt a múlt héten kezdtem el korrepetálni matekból, mert megbukott. Az első két alkalommal hozta a pénzt, azonban ma óra előtt mondta, hogy az anyukája állítólag korán reggel elment, ő nem is találkozott vele, így nem tudta most hozni a pénzt, de legközelebbre ígérte, hogy pótolja.
Elmeséltem anyukámnak, mire mondta, hogy ismeri a lány anyját (egyéni vállalkozóként dolgozik, egy varrodája van), azért nincs most alkalmazotta, mert nem fizette ki, valamint a beszállítóinak se fizet rendesen. Ezért rögtön fel is merült, hogyha legközelebb is pénz nélkül jön ide, akkor nem vállalom, hanem hazaküldöm.
Viszont nem tudom hogyan kellene úgy hazaküldenem, hogy ne bántsam meg, hisz nem a lány tehet arról, hogy milyen anyja van, de ingyen nem szeretném tovább korrepetálni.
hülye vagy???!!!!
ne hogy hazaküld már...mi vagy te?!
nem a szegény lány tehet róla és biztos hogy megpróbálják pótolni amint tudják
Van pénzük, a varroda is láthatóan jól megy, nagy cégek rendelnek tőle munkaruhákat (több száz db-os példányban), emellett a férje Németországban dolgozik és jól keres, csak hát ugye jobb megtartania a pénzt.
Én sem szeretném a kislányt kellemetlen helyzetbe hozni, ezért is tettem fel a kérdést, ugyanakkor ingyen korrepetálásokra sem vagyok vevő.
Viszont ha nem hozza következő alkalommal sem a pénzt, megtartom neki az órát akkor mi a garancia, hogy az anyuka a két órát ki fogja nekem valaha is fizetni? Ha mégis kifizeti, akkor pedig mi a garancia, hogy a későbbiekben pontosan, órára fogja hozni a pénzt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!