Csak szerintem igazságtalanság?
Szóval az egyik osztálytársamnak és nekem ugyanaz az átlagunk(4,38)
Nekem 4est adott a tanár,osztálytársamnak meg azt mondta hogy tantestületi döntést fog hozni hogy megkapja-e az 5-öst. Az osztálytársamnak ezen az egy tantárgyon múlik a kitünője. Nekem nem. Szerintem igazságtalanság. Szerintetek?
Nyugodtan csavarhatjuk a szavakat ahogy akarjuk, de ha a másik tanuló erre megkapja az ötöst, akkor a kérdésből az derül ki, hogy ez amiatt van, mert csak ez hiányzik neki a kitűnőhöz, tehát mégiscsak beleszólhat a jegyébe a többi tantárgyból szerzett átlaga. 4,38 az 4-es, pont. Tökmindegy hányast kapott más tantárgyakból.
És a kérdés erre irányul, no de mindegy...
Amúgy törvényi szabályozásban úgy van, hogy 4.3-ra adható az ötös, de 4.51-re nem adható 4-es. A szaktanár joga eldönteni, hogy az egész éves munkája megérdemli-e azt a jegyet.
Amúgy nálam is volt olyan, hogy négyest kapott mindkét gyerek, de micsoda különbségek voltak ott...
Szerintem nem igazságtalanság.
Én nem Magyarországon élek, és ez nálunk alapból benne is van az iskolarendszerben. 4 év alatt egyszer lehet jegyemelést kérni (és mindig meg is adják, bár előtte elvileg megvitatják), ha az 5,00-ás átlag miatt kell. Másra nem adják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!