Csak szerintem igazságtalanság?
Szóval az egyik osztálytársamnak és nekem ugyanaz az átlagunk(4,38)
Nekem 4est adott a tanár,osztálytársamnak meg azt mondta hogy tantestületi döntést fog hozni hogy megkapja-e az 5-öst. Az osztálytársamnak ezen az egy tantárgyon múlik a kitünője. Nekem nem. Szerintem igazságtalanság. Szerintetek?
Senkit nem érdekelne, de ha a kérdező véleményt kér, azért van az oldal, hogy kapjon is.
Másrészről meg ez baj, hogy nem egyformán tekintenek mindenkire. Nem egyforma a teljesítmény, ez igaz, de mindenkinek azt kéne kapnia, amit elért a munkájával. Bár ez nem csak az iskolára igaz.
Be is b**na, ha ugyanúgy tekintenének rám, mint arra a kollégámra, aki szarik bele mindenbe, üvölt a gyerekekkel, kis szarosoknak hívja őket, miközben ő is tanár, meg én is az vagyok.
Ez nem így megy, hogy van egy séma, aminek meg kell felelni. Persze elvileg így van, szintek vannak, melyeket el kell érni bizonyos érdemjegyekhez. De a gyereket önmagához mérten osztályozzuk, nem egymáshoz hasonlítgatjuk. Én is adtam 4.3-ra ötöst, mert nem mindig jön össze az ötös témazáró, nekem pedig jogom van eldönteni, mennyit ért az egész éves munkája annak a bizonyos diáknak. Az egyik diák nem tudja, mi van a másik diákban. Azt a tanár tudja. Persze szokás megkérdőjelezni a tanárok hozzáértését, de kiba idegesítő ám ez a sok rinya.
"aki szarik bele mindenbe"
Hát, ha két átlag ugyanolyan, valószínű a kedves kérdező sem szarta le a dolgot. Másrészről, egyik tanulmányi átlag miért befolyásolja a másikat? Ha az egyik jobb jegyet kap ugyanarra a teljesítményre 2 tanuló közül, szerinted az nem bosszantó? Dehogynem... és igazságosnak nevezhető? Te sem örülnél, ha ugyanolyan munkavégzés mellett egy kollégádat jutna előnyökhöz.
De nekem nyolc, hogy látod a dolgokat, nincs kedvem vitatkozni.
Hol befolyásolná már a két átlag egymást? Épphogy egymástól függetlenül értékeljük. Ha befolyásolná egymást, akkor az lenne, hogy "x gyerek is megkapta az ötöst 4.38-ra, akkor adjuk meg a másiknak is". És csak mert ugyanaz az átlaga két gyereknek, szerinted hajszálra ugyanazt a teljesítményt nyújtották adott évben?
Ide tényleg csak olyanok írnak, akik csak kívülről láttak iskolát, és soha nem kaptak osztályzatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!