Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Csak szerintem igazságtalanság?

Csak szerintem igazságtalanság?

Figyelt kérdés

Szóval az egyik osztálytársamnak és nekem ugyanaz az átlagunk(4,38)

Nekem 4est adott a tanár,osztálytársamnak meg azt mondta hogy tantestületi döntést fog hozni hogy megkapja-e az 5-öst. Az osztálytársamnak ezen az egy tantárgyon múlik a kitünője. Nekem nem. Szerintem igazságtalanság. Szerintetek?

2016. jún. 21. 15:11
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló,én is így gondolom. És én nem azt akarom hogy erre 5-öst adjon,mert az még messze van. Csak tuti hogy ő megkapta az 5-öst. De mindegy.
2016. jún. 21. 17:53
 12/27 anonim ***** válasza:
48%
De ki nem f**sa torkon, hogy a másik hányast kapott? A gyerekek nem egyformák, nem is egyforma mércével mérettetnek. Ez a baj ezzel az átlagos számolgatással. Van, aki megérdemli 4.38-ra az ötöst, más meg nem. Arról az oldalról annyira könnyen jártatjátok a szátokat..
2016. jún. 21. 18:21
 13/27 anonim ***** válasza:
70%

Senkit nem érdekelne, de ha a kérdező véleményt kér, azért van az oldal, hogy kapjon is.

Másrészről meg ez baj, hogy nem egyformán tekintenek mindenkire. Nem egyforma a teljesítmény, ez igaz, de mindenkinek azt kéne kapnia, amit elért a munkájával. Bár ez nem csak az iskolára igaz.

2016. jún. 21. 19:32
 14/27 anonim ***** válasza:
48%

Be is b**na, ha ugyanúgy tekintenének rám, mint arra a kollégámra, aki szarik bele mindenbe, üvölt a gyerekekkel, kis szarosoknak hívja őket, miközben ő is tanár, meg én is az vagyok.

Ez nem így megy, hogy van egy séma, aminek meg kell felelni. Persze elvileg így van, szintek vannak, melyeket el kell érni bizonyos érdemjegyekhez. De a gyereket önmagához mérten osztályozzuk, nem egymáshoz hasonlítgatjuk. Én is adtam 4.3-ra ötöst, mert nem mindig jön össze az ötös témazáró, nekem pedig jogom van eldönteni, mennyit ért az egész éves munkája annak a bizonyos diáknak. Az egyik diák nem tudja, mi van a másik diákban. Azt a tanár tudja. Persze szokás megkérdőjelezni a tanárok hozzáértését, de kiba idegesítő ám ez a sok rinya.

2016. jún. 21. 19:58
 15/27 anonim válasza:
56%
Nekem is hasonló a történetem, de nem akarok szólni semmit hangosan, max a barinőim között, mert abból nekem lenne bajom. Az első válaszolónak teljesen igaza van, én is ezen a véleményen vagyok.
2016. jún. 21. 21:38
 16/27 anonim ***** válasza:
72%

"aki szarik bele mindenbe"

Hát, ha két átlag ugyanolyan, valószínű a kedves kérdező sem szarta le a dolgot. Másrészről, egyik tanulmányi átlag miért befolyásolja a másikat? Ha az egyik jobb jegyet kap ugyanarra a teljesítményre 2 tanuló közül, szerinted az nem bosszantó? Dehogynem... és igazságosnak nevezhető? Te sem örülnél, ha ugyanolyan munkavégzés mellett egy kollégádat jutna előnyökhöz.

De nekem nyolc, hogy látod a dolgokat, nincs kedvem vitatkozni.

2016. jún. 21. 21:55
 17/27 anonim ***** válasza:
56%
Annyit még azért hozzátennék, a diákoknak is rohadt idegesítő ám a megkülönböztetés. Mert ha te nem is akarod elfogadni, attól az még jelen van.
2016. jún. 21. 22:00
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket!
2016. jún. 21. 22:03
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
Az pont a korrupt rendszerük része, hogy a diákokat is korrumpálják, cinkosaikká teszik. Erre jó példa a puskázás. Az köztudott a tanárok között is, hogy szinte mindegyik diák puskázik, mégis úgy tesznek,mintha ez egy nem is létező dolog lenne... Megnéznék én olyan diákot, aki még soha sem puskázott. Ilyen gyanítom, hogy nem is igen létezik, gyakorlatilag a rendszer része, hogy megtörik a fiatalt már az elején, hogy aztán minél engedelmesebb cinkost neveljenek ki belőle.
2016. jún. 21. 22:10
 20/27 anonim ***** válasza:
65%

Hol befolyásolná már a két átlag egymást? Épphogy egymástól függetlenül értékeljük. Ha befolyásolná egymást, akkor az lenne, hogy "x gyerek is megkapta az ötöst 4.38-ra, akkor adjuk meg a másiknak is". És csak mert ugyanaz az átlaga két gyereknek, szerinted hajszálra ugyanazt a teljesítményt nyújtották adott évben?

Ide tényleg csak olyanok írnak, akik csak kívülről láttak iskolát, és soha nem kaptak osztályzatot?

2016. jún. 21. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!